Posts by Maquinista

    mathyk: Ďakujem. Koncovky ťahu, myslíš tie pri spone či na púzdre? :gene3:

    misoo, cretino: Vedel som, že budú takéto nátlaky. :hehe: Fotky som nepridal, keďže internet je naozaj plný pekných, detailných a kvalitných fotografii týchto hodiniek. Moje fotografické pokusy s telefónom HTC Desire za veľa nestoja :rouge: a ťahať kvôli tomu foťák a fotiť...hmmm, neviem. :triste1: :gene3:

    Takže nakoniec voľba padla na Seiko SK009. Posledným impulzom a znamením bol inzerát člena Gio, ktorý ich predával úplne nové za priaznivú cenu.

    Po prvom zoznámeni a jednodňovom nosení môžem skonštatovať, že za tú cenu sú naozaj super! Na prvý pohľad sú vedľa monsteriek trošku menšie, ale pôsobia drahším a kvalitnejším dojmom, napriek tomu, že sú lacnejšie, ako monsterky. Asi to bude tými leštenými plochami a farebnou lunetou. Škoda, že indexy nemajú chromované lemovanie (ako SNZF15), boli by vyzerali ešte lepšie.
    Luneta má pekné, jasné farby (tmavomodrú a červenú). Na niektorých fotkách vyzerá tá červená vyblednuto, ale na nových je naživo krásne krvavá. Seikacka klasika - 120 klikov, pohyb je plynulý, presný s akurátnym odporom, na pocit lepšie ako monster (možno preto, že sú nové). Čo sa týka večnej dilemy na fórach, či je ciferník tmavomodrý, alebo sivomodrý, rozsúdil by som to nasledovne: pri bežnom dennom slnečnom svetle je tmavomodrý, pri umelom svetle (žiarovka, neón a pod.) šedomodrý. :)
    Na prvý pohľad je naslabším článkom hodiniek originálny seiko jubilee ťah. Spona je plechová a ťah s malými dielikmi pôsobi rozhrkane. Píšem na prvý pohľad preto, lebo je to tak len pokiaľ držíte hodinky v ruke. Po nasadení a nosení, musím konštatovať, že pohodlnejší kovový ťah som na ruke nemal. Vďaka malým dielikom sa pekne prispôsobi, neprečnieva, netlačí. Priateľke sa veľmi páči, že vďaka tej leštenej stredovej časti pôsobi tak vintage-luxusne. :hehe:
    Lumi je super, ako na všetkých športových seikáčoch., nie až tak ako na monsterkach, ale stačí až až. Hodinky síce majú akokeby divers púzdro, ale sedia na ruke veľmi dobre. Strojček 7S26 zatiaľ urobil 10sec do mínusu za deň, ale to sa snáď ešte zmení k lepšiemu. Ale aj keby ostalo, myslím že je to úplne v pohode.
    Myslím, že sa stanu na dlho mojími "každodennými skorouniverzálkami" a striedať s inými budem len občas. :]

    Vzhľadom na to, že už začínam uvažovať nad výmenov Hanow za niečo iné pvd, alebo s čiernou lunetou, poprosím administrátora o minimálne polročný BAN! :hehe:

    V prvom rade sa určite nemusíš hanbiť! :nonon: Nie každý registrovaný hodinkomaniak vlastní hodinky za tisíce. Dôležité tu je niečo úplne iné a to sa mi aj na tomto fóre páči. :super:

    A k téme: Bohužiaľ, podobne, ako už bola napísané. Vzhľadom na vek, strojček a hlavne značne opotrebenie, vidím to tak na 15€ max. Ale skôr by som to zaradil do kategórie "nepredajné". :/

    Ako to vidím ja, máš 3 možnosti:
    A) Nechať si ich.
    B) Ak sú spomienky veľmi zlé, tak sa ich môžeš "rituálne" zbaviť. (hodením do mora, a pod. :hehe: )
    C) Podarovať niekomu len tak, komu ešte urobia radosť a dokončí ich. Synovcovi, bratrancovi, kamošovi a pod.

    ...myslím, že C by bolo najsprávnejšie. ;)

    mapo: Tak veľa šťastia, lebo podľa mojích skúsenosti s predajcami hodiniek v takýchto nákupných centrách, buď o tom veľa nebudú vedieť, alebo budú značku obhajovať, ako niečo exkluzívne a ultrakvalitné. Ak by bola pravda, že je to len načančaná čína a predavačka (dajmä tomu, že je to žena - príjemnejšia predstava :malin1: ) v obchode by to aj vedela, pochybujem, že by ti narovinu povedala: "Áno pane, Vaše obavy sú oprávnené, je to len predražená čína." Toto by urobila možno vtedy, ak by zacítila šancu predať ti niečo lepšie-drahšie. No, tažko povedať... uvidíš, na čo natrafíš. ::d V každom prípade, by som nebral tie info ako smerodajné.
    Nejaké info sú aj tu: http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/19351-ingersoll/ - síce tam nie som registrovaný, ale sem tam si niečo prečítam. Na 90% sú to tiež len internetové dohady, ale sú tam aj relevantné fakty.

    Ja osobne mám z tej značky zmiešané pocity. Pôvodne americká značka, meniaca majiteľa hore-dole. Pôvod nejasný. Väčšina modelov sa snaží pôsobiť drahšie a luxusnejšie ako vôbec sú. Nebudem súdiť, hániť a hádzať do vreca s ostatnou čínou, ale ja by som to nekúpil.
    Za 250€ sa dá zohnať určite lepšia kvalita (Seiko), alebo nejaké "jazdené" Swiss made. Síce určite nebudú mať taký blink-blink dizajn, budú vyzerať dosť obyčajne, ale bude to o niečom inom.

    Založil som na jednom motorkárskom fóre tému o hodinkách (keďže hodinky a motorsport mali vždy blízko) a odvtedy sem-tam googlim veci s tým spojené a našiel som niečo takéto:

    TW STEEL - táto Holandská značka ma zaujala tým, že majú kolekciu Yamaha M1 (sú nejaký sponzor Yamaha factory MotoGP, alebo čo) a do niektorých svojích Limited Edition modelov dávajú ETA 2836 (poväčšinou ale Miyota). Ako už napovedá slogan "Big in oversized watches" ide o veľké hodinky 45mm a viac (najdu sa aj 50mm čo už je podľa mňa maso :o ). Väčšinou kožené a silikónové remienky. Ceny za automatiky od 400 do 999€. :)
    Ambassadors: Emerson Fittipaldi, Dario Franchitti, Mick Doohan, David Coulthardt :modo:

    Napr.: TW STEEL TW888 Limited Edition Dario Franchitti 500pcs

    - 48mm, PVD titanium, zafír, ETA 2836, 26 jewels, black silikon, 10ATM

    Alebo obyčajnejšie: TW Steel Canteen Automatic TWA202

    - 45mm, 8215 Miyota, TW Steel designed rotor (Genova pattern) with engraved TW Steel logo, 10ATM

    Čo na ne vravíte?

    Jeden kamoš mal Hilfigeri automaty. Najprv meškali 3 min denne, potom 30 min denne a nakoniec 3hod denne... teraz už myslím ani nefungujú. :hehe: Reklamovať ich nešiel, lebo ich kúpil v zahraničí a kde by to tu asi tak odniesol riešiť.... :hehe:

    A že ľudia niekedy absolútne nemajú súdnosť dokazuje tento inzerát... neviem či sa mám smiať :mdr3: ....alebo, že by to bola arogancia a drzosť? Naozaj neviem... Hodinky (ani chúďa nevie aké "perfektné") kúpila za 200, rozmaznaný synátor odfjačil sklíčko a aj napriek tomu si myslí, že za nich dostane 150... :berk1:

    Aaaa... podobne, ako bolo napísane už nadomnou... že sa vôbec rozčuľujem... X|

    Čaute, :hello:

    neviete mi poradiť, kde najvýhodnejšie kúpiť 20mm kovový ťah Watchadoo, niekedy nazývaný aj Lumpy?
    Chcel by som ho na Monsterky, viď obrázok:

    Videl som nejaké na eBay, ale s tým nemám veľmi skúsenosti. Skôr by som prijal nejaký eshop čo posiela na Slovensko, najlepšie napr. na dobierku. Najlacnejšie som našiel za 60-70€, a samozrejme by som ho chcel najradšej za 50 aj s dopravou. :perv: :gene3: No nerád by som zase kúpil nejaký šunt čo len vyzerá ako Watchadoo a bude to nejaký plecháč.

    Vopred ďakujem za linky a odporúčania. :merci:

    Ja si to predstavujem nejako takto:

    Seiko 5 SNZH69
    Stainless steel case, Rubber Strap, Automatic MovementCaliber: 7S36, 23 Jewels, Hardlex crystal, See Thru Screw Down Case back, Black Dial Day/Date, Bold LumiBrite hands and markers for great visibility, 100 Meter Water Resistant, Case Diameter: 43mm (Without Crown), Case Thickness: 13mm, Lug width 22mm.
    - 5ky s RACING dizajnom. Ciferník má pripomínať tachometer, alebo otáčkomer a v jeho strede nájdeme "odtlačok" pneumatiky. Z boku hodinky pripomínajú piest. Pôvodná cena bola 190€ zľavnená na creationwatches až na 93€. Bohužiaľ už vypredané. :/
    Myslím, že veľmi originálne 5ky! :frime:

    mathyk: Súhlasím :super: ...a príspevok by bol ešte hodnotnejší, keby obsahoval aj nejaké krátke info. Nemusí to byť vypísané všetko, lebo napr. Hardlex a strojček 7S36 majú skoro všetky nové 5ky. Skôr napr. rozmer, cena, z čoho je luneta atď.