Posts by Maquinista

    mba_sk: super :super: Kde si ich kupoval?

    watchesfan: Nakoľko často a veľmi rád počas dňa používam lunetu, som tiež tak trošku viac na potápky a mrzí ma, že skoro všetky potapkoidné orienty s ukazovateľom náťahu sú 44+ mm (aspoň teda čo som videl) a to je pre mňa už tiež veľa. Síce by som to unosil a nevyzerá to až tak prehnane veľko, ale už viem, že ideálny pohodlný rozmer je pre mňa 41-42mm.

    rozgon: Krásne Junkersy a tuším ich majú vystavené v KE v Galerke a mal som ich v ruke. Nebyť tej ceny, tak by som možno aj o nich uvažoval, ale 1200€ za Junkersy nedám. Za tú cenu sa už dajú zohnať iné hodinky!

    Za +/- štvrtinovú cenu sa dajú takéto kúsky:

    Pravdepodobne tam bude nejaký automat od citizenu, ale s tým by som pri tejto značke a cene nemal problém.

    Dlhodobo ma fascinuje komplikácia "power reserve indicator". Podľa mňa to je skvelá vec a určite si raz jedny hodinky do zbierky s touto fičurou zaobstarám. Nie je to niečo čo musím nutne hneď teraz mať, momentálne sa obzerám po niečom inom, ale raz, keď už nebude inej túžby, určite sa dostane na rád aj táto: Mať jedny s ukazovateľom rezervy chodu. A keďže Orient je značka, ktorá má túto funkciu asi cenovo najdostupnejšiu a v naozaj veľkom množstve modelov, zakladám túto tému sem.
    Majú veľa pekných oblekových modelov, ale to by som asi nemal veľmi k čomu unosiť, takže ja hľadám niečo sporty-elegant. o veľkosti 42mm (+/- 1mm)

    Mojimi favoritmi sú zatiaľ:

    SFM01002B0


    SFD0F001W0


    CFM00003B


    FD0H001B STi limited edition


    FFM03002W0


    Budem veľmi rád ak sem pridáte obrázky aj s názvami modelov Orientov, ktoré sa páčia vám. Uvítam aj akékoľvek skúsenosti a názory ohľadom ukazovateľa chodu. Aleno pokojne sem pridávajte hocičo čo má power reserve indicator. Napríklad aj nejaké iné dostupné značky pre porovnanie, napr. Zeppelin či Junkers, alebo kľudne aj Parnis so Sea-gullom. Prípadne aj niečo drahšie. Myslím, že nebude vadiť, keď tu nebudú len Orientky.

    Gratulujem :super:

    Neviem ako to bude na gume, ale moje Rayky na origo ťahu s rovnakým púzdrom (priemer 41,5 mm x výška 13 mm) sú úžasne pohodlne nositeľné. Asi naj zo všetkých, ktoré mám a mal som. Na moje zápästie sú naozaj akurát.

    Tak prajem veľa veľa a dlho pretrvávajúcej radosti! ^^

    Oživím trošku toto vlákno. Uvažujem nad ďalším prírastkom a vo výbere je aj Steinhart Ocean One. Nenašiel by sa niekto z Košíc a okolia, kto by bol ochotný sa stretnúť aby som ich mohol vidieť live? Je jedno či green, black alebo vintage. Káva, alebo pivo samozrejme na mňa.

    Ahoj Miroslav5,

    aby si tu mal aj nejaký iný názor a nemal to také jednoduché, tak budem mysiakovi trošku oponovať. ;) Mám Seiko SKX009 asi 2 roky s hardlexovým (tvrdený minerál) sklíčkom a Orient Ray s minerálnym asi rok aj dačo. A ani na jednom, ani na druhom nie je ani mikroškrabanček. Síce na hodinky dávam pozor, ale nijako obzvlášť. Proste ich normálne nosím. Takže určite nesúhlasím s názorom, že sa minerál musí skôr či neskôr poškrabať. To záleží len a len od teba.
    Čo sa týka luminiscencie, tak môžem porovnať len svoje Ray-ky, keďže iné Orienty som nikdy nevidel. :) No a môžem skonštatovať, že lumi je bohate postačujúca. Nie je síce taká výrazná ako na Monsterkách, ale tie sú zase etalónom svietivosti. Môžem ale zhodnotiť, že v porovnaní s SKX009, alebo Tissot PRS516 je na tom lumi na Ray-kach lepšie.
    Každý si na hodinkách potrpí na niečo iné a ja teda zafír a silnú lumi nutne mať nemusím. Preto je aj z môjho pohľadu zbytočný upgrade za 120€ na hodinkách tejto cenovej kategórie. Zbytočne to navyšuje ich cenu a prichádzajú tak o svoju hlavnú výhodu čo je práve pomer spracovanie-hodnota-výkon/cena.
    Ja by som ti skôr odporučil zobrať ich na oceľovom ťahu. Guma nie je až taká príjemná na nosenie (aspoň teda mne) a hodinky na čiernej gume vyzerajú ku košeli čudne. Oceľový ťah je určite univerzálnejší. A hlavne akúkoľvek gumu, kaučuk, alebo silikón si vieš dokúpiť neskôr, ale originál oceľový ťah býva dosť drahý a ťažšie zohnatelný.
    Good luck. :)

    Akurát som si všimol nový príspevok vo vlákne čo som zakladal. A len taká poznámočka na okraj. 27. marca 2014 som písal, že mi 7S26 v pepsínach SKX009 robí priemerne - 10sec. No a po roku a dačo to je teraz cca + 8sec/denne. :)
    Niekto by to mohol vnímať ako negatívum, ale pokiaľ nie je denná odchýlka naozaj veľká a nemení sa príliš často, tak je toto len ďalším dôkazom toho, že si hodinky a strojček "žijú svojím životom", vplýva na nich množstvo faktorov a aj preto je v tej mechanike trošku mystiky, ktorá je pre nás tak príťažlivá.

    Sorry chalani, že tak neskoro, ale keď mám toho v práci veľmi veľa tak sa snažím fóram vyhýbať, nakoľko to je strašný žrút času (veď to určite poznáte). S fotkami to je u mňa biedne, nemám veľmi chuť a čas robiť nejaké poriadné fotky a tak teda len takto narýchlo predvčerom ráno. Keď som videl tú fotku tak ma opäť prekvapilo, ako vyzerajú mohutne, reálne to však nie je až také. Je to veľmi zaujímavé, ako vedia "klamať telom" :)

    Ďakujem páni za príspevky, téma už v podstate bezpredmetná. Otec si zadovážil Lum-Tec V1 Red Limited Edition a má z nich veľkú radosť.
    Ja som ich zatiaľ nemal času dôkladnejšie preskúmať, ale na prvý dojem sú naozaj parádne. Spracovanie atď. na výbornú. A čo ma na prvý pohľad prekvapilo bolo to čo napísal esqueleto "napriek svojej veľkosti a výške dobre sedia aj na tenšom zápästí". Z fotiek a obrázkov vyzerajú naozaj veľko a robustne, ale reálne veľkosť je naozaj prijateľná a pohodlne nositeľná.

    Zdravím páni,

    otec (tiež hodinkomaniak) chce rozšíriť rady a pokukáva po Lum-Tec V1 http://www.toptime.sk/hodinky/lum-te…lum-tec-v1.html , určite by ich ale bral na kove, lebo kožu ani gumu on veľmi nemusí. Ako vždy ma ale najprv požiadal o radu a ja sa obraciam na vás.
    Čo hovoríte na tie hodinky?
    Aké iné v podobnom dizajne by ste ešte vedeli v danej cenovke (+/- 700€) odporúčať? Otcovi sa páčia hodinky typu U-Boat a podobne, ale pokojne odporučte hocičo čo Vás napadne. Bolo by však dobre aby to malo swiss strojček, peknú lumi, kovový naramok a nie menšie ako 42.
    Dik :)

    Zajtra posielam hodinky esqueletovi, no a na rade je moja recenzia. Vopred sa ospravedlňujem, že bude bez fotiek, ale myslím, že je ich tu dosť.

    Hodinky som mal takmer tri týždne nepretržite ne ruke. Zvykol som si na nich veľmi ľahko, majú príjemnú veľkosť a odpovedajúcu hmotnosť. Korunka je tak akurát a narába sa s ňou veľmi dobre. Ťah je pohodlný a kvalitou ma nijako nesklamal, nemal som z neho "hrkotajúci" pocit. Jedine zapínanie spony by mohlo byť tuhšie, naopak zapínanie positky jemnejšie, ale to už asi hľadám problém, kde nie je. :)
    Bol som zvedavý, ako to bude s kyklopom, ale zvykol som si na ňho asi po týždni a je to fajn pomôcka.
    Dizajn je vecou vkusu. Určite najkrajšia je tá keramická luneta a pre mňa tiež indexy, ktoré sa podobajú na nejaké kamene. Keď sme pri lunete, jej otáčanie je možno trošku ľahšie ale za tri týždne sa mi samovoľne posunuli len 2x.
    Hodinky majú pekné detaily, ale ako celok pôsobia tuctovo. Najmä pre laika. Je to asi tou pvd úpravou a rolex designom.
    Eta fungovala celý čas super a nameral som nejakých 6 sec do mínusu za deň. Ale meral som to len raz. No a tiká si fakt o dušu. Tak silno netikali asi zatiaľ žiadne hodinky ktoré som mal, alebo mám. Dátum prehadzujú 2 a pol minúty pred polnocou. :)

    Záver: Sú to veľmi podarené, kvalitne urobené, univerzálne hodinky. Vyzdvihol by som asi najviac tú univerzálnosť, keďže čierna ide asi naozaj ku všetkému (okrem obleku, tam by sa nehodili). Jedinou slabou stránkou je podľa mňa laická neatraktívnosť, takže kto chce ohúrovať, odporúčam iný model.
    Ja som bol spokojný. Za mňa takých 7 z 10. :) ;)

    Tak, požičance už sú doma. Ďakujem mapo za promptné zaslanie. :super:

    Prvé dojmy sú rôzne, ale poväčšine pozitívne. Včera som zložil z ruky 44ky Militarky a samozrejme, že mi 40tky Davosy prišli malé. Ale dnes ich mám od rána na ruke a musím uznať, že je to príjemný fajn rozmer, hlavne pohodlný. Večer som si všimol dobrú lumi. Ostatné postrehy, dojmy, atď. neskôr. ;)