Posts by mapo

    Ja mám tieto http://www.casio.com/products/archi…hock/AWG100-1A/
    Odolnosť výborná, mám ich na ruke v podstate nonstop a to snimi robím všetko, od plávania, cez tancovanie, squash, behanie, bežná aj tvrdšia robota, sú ľahké, výborne sa nosia, využil som na nich všetky funkcie (samozrejme nie tak často), fungujú výborne, nosím ich dokonca aj ako take skoro elegantné, športovo-elegantné, nárazy pri pádoch ako spomínaš úplne v pohode, mne spadli - tak bežne spadli, už hádam milión krát a absolútne nič sa nestalo. Raz som do nich dokonca po páde omylom kopol a pekne zoskackali asi 24 schodov, doteraz si pamatám kamarátovu vetu "no, a máš po hodinkách" HA! :hehe:
    Takže :super: odporúčam, chybu neurobíš určite.

    Tak jasné že hej, ale rátame predsa s tým, že sú natiahnuté dostatočne... :)
    Takže, plne natiahnuť (napr. nejaký ten fitnes), položiť, vyskúšať, zrátať... ak bude problém aj potom tak :nono:

    Podľa mojich znalostí Seiko má všetky stroje s rezervou náťahu minimálne 40 hod. Tento stroj (Seiko SNZG15K1) je 7S36 a výrobca tu zaručuje rezervu viac než 41hod,
    pri ostatných kalibroch viac než 50hod (napr. 4R15, 4R16). Žeby ešte dostatočne nezabehnuté? Ale to sa mi nezdá...

    "rozgon" wrote:

    mapo za recenziu palec hore ... :super:

    [youtube]TlLWFa1b1Bc[/youtube]

    slippy ma dostali ... :mdr1: po farebnej stranke si si ich paradne zladil ti poviem .. :happy1:

    :?: čo som si zladil? asi moc nerozumiem

    Seiko (5) SNZJ13K1 - report

    Všetkých srdečne pozdravujem, pokúsim sa spísať moje dojmy a hodnotenie týchto časomeračov.
    Hodinky som obdržal 6.8.2013, prvý dojem po otvorení krabice určite NO 1 a možno aj s hviezdičkou. Nastavil som čas a šup ho na ruku.

    Hodinky (model 2013) sú osadené strojčekom s automatickým náťahom, kaliber výroby Seiko s označením 7S36 obsahujúci 23 ložiskových kameňov. Strojček nie je nijak zdobený, rezervu náťahu popisuje výrobca na 42hodín. Ja som rezervu netestoval nakoľko som si chcel hodinky užiť čo najviac na ruke. Vyzdvihujem príjemné tikanie, naozaj dobre sa to počúva najmä pri zaspávaní.

    Na prvý pohľad ma upútala luneta - veľmi pekne vypracovaná, masívna. Luneta trochu presahuje cez púzdro a smerom von sa jemne kónicky rozširuje, čo robí z hodiniek najmä pri pohľade zhora mohutnejší stroj. Spočiatku som sa toho bál ale nakoniec som si zvykol a dovolím si tvrdiť, že pri takýchto hodinkách je to krásny prvok. Luneta je jednosmerne otočná, po krajoch pravidelne ozubená (36 zúbkov) a je fixná v 120 bodoch. Manipulácia je jednoduchá, plynule a hladko sa otáča (aj pod vodou), vydáva jemné, pekne pukajúci zvuk (aj pod vodou :D ). Na povrchu je päť desaťminútových dohora vystúpených kovových indexov označených príslušným počtom minút a jeden index na „12“ je označených trojuholníkom. Okrem toho je čierna luneta rozdelená na minútové indexy. Luneta má úctyhodnú výšku 5mm a šírku 6mm.

    Remienok trochu spočiatku tlačil, ale zvykol som si. Kovový ťah (22/20mm) je kombináciou leštenej a kartáčovanej nerezovej ocele. Dieliky sú plné, okrem prvého, ktorým je prichytený ťah k púzdru, resp. k nohám. Ten je z lisovaného plechu. Spona má dvojitú poistku, čo hodnotím pozitívne. Kovový ťah sa pohodlne a rýchlo zapína. Púzdro je taktiež nerezové, pekne vypracované, tvary a zaoblenia plynulé.
    Hrkanie (chrastenie) náramku je pre mňa prijateľné, aj pri menšom pohybe je počuť. Pri položení ruky napr. na stôl je to omnoho zaujímavejšie a počuteľnejšie. S hodinkami som aj spal takže pokiaľ bolo v miestnosti ticho krásne som ich počul a vôbec mi to nevadilo. Pre zaujímavosť (aj keď made in China), dal som na ruku kolegove Detomaso Firenze (ide si kupovať iné lebo toto som mu nezhodnotil ako hodinky :grr: ) sú tieto Seiko tichučké ako letný vánok, no proste obrovský rozdiel.
    Korunka je na pozícii „4“, takže netlačí pri ohnutí zápästia a celkovo sa s ňou hodinky príjemne ovládajú. Váha hodiniek je citelná, mne však vyhovuje, je to sila zvyku (cca 170g).
    Hodinky ako celok sú naozaj viditeľne lesklé. Korunka je na tom úplne top, nakoľko je v nej vidieť celý odraz miestnosti ::d .
    Rozmerovo sú hodinky prijateľné aj pre tenšiu ruku (viď foto na ruke mojej žienky :frime: ), masívnosť vyzdvihuje len luneta. „Lug to lug“ 48mm, priemer vrátane korunky 45mm, samotná luneta bez ozubenia 42mm. Výška 14mm.

    Ciferník je čiernej farby s klasickými kruhovými indexami, okrem idexov na 12, 6 a 9, ktoré sú lichobežníkové. Na čísle 3 je odčítač dátumu a dňa v týždni, ktorý sa preklápa medzi 23:00 až 2:00. Osobne mi trochu vadí čierny presah kratšieho konca ručičiek, t.j. keď je napr. minútová na „2“ a hodinová na „8“ tak koniec minútovej nepekne presahuje hodinovú a tak zakrýva čiernym koncom jej časť (a prekrýva aj nápis "SPORTS"). Ručičky sú inak vyhotovené veľmi pekne s bielym okrajom a dostatočnou lumi vrstvou. Nebyť čierneho presahu za stred, u mňa na jedničku. Sekundovka, s malou plácačkou na krašom konci (opatrená lumi vrstvou), nejde úplne plynulo, ale zato presne 5 jemných skokov za sekundu. Sekundová ručička nemá systém hacking.

    Luminiscencia je výborná, krásne a plno svieti. Vydrží pomerne dlho a nakoľko sú hodinky orientované do potápačského štýlu čitateľnosť číselníka je vynikajúca aj pri slabšom svetle. Vyskúšané po 5 hodinovom spánku v zatemnenej miestnosti - úplne v pohode som odčítal čas aj z vystretou rukou - cca 80cm vzdialenosť.

    Sklo je minerálne, tvrdené systémom Hardlex, bez antireflexnej vrstvy, zapustené dovnútra cca 2mm oproti najvyšším bodom lunety, t.j. oproti desaťminútovým indexom. Myslím, že veľmi pekne pôsobiaci prvok. Zdna osadeného minerálnym sklom je aj priehľad na strojček.

    Vodotesnosť je 100m, čo plne postačuje bežným aktivitám. Vyskúšal som v bazéne, pod sprchou, potápanie len čo mi dych stačil, cca 6m, záhradný bazén.
    Testovanie prebehlo aj pri: hodinovom squashi (dal som si ich ale na pravú ruku vtedy), jakuzzi, sauna, tobogány, tanec (2 hodiny aktívneho pohybu s otrasmi, dupaním, atď. - som člen folklórneho súboru tak asi máte predstavu), detské ruky môjho ročného syna, hodina intenzívneho plávania na dráhe (kraul + motýlik),
    Všetko bez badateľnej zmeny (samozrejme okrem presnosti).

    Presnosť som meral štyrmi nezávislými časomeračmi (Gečkami - stopky, časovač na mobile, internetový presný čas, voľným okom) samozrejme, že ruku do ohňa za meranie nedám ale orientačne je to určite správne :ange: . (snažil som sa čo najpresnejšie)
    - 24hod na ruke: -3 sek (práca, chôdza, spánok)
    - 12hod na korunke: +4 sek
    - po 24h nosení + 12h uložení na korunku + cca 8hod = dostali sa do nastavenia na začiatku (podľa internetového presného času pre Európu - predpokladám, že by to mal byť presný čas)
    - 2 hod ľudového tanca na tréningu + 12hod uloženie na „9“ = + 8 sek
    - 12hod na lunete = -4 sek
    - 5 dní intenzívneho nosenia (v noci boli na poličke) = - 13 sek

    Celkovo hodinky hodnotím pozitívne, pekné a kvalitné vypracovanie je určite zárukou spokojnosti a dlhej životnosti. Odolnosť a luminiscencia len vyzdvihuje ich kvalitu. Hodinky s týmto štýlom teda odporúčam a verím, že nesklamú. Je čas si niečo takéto pohľadné zadovážiť. :ghee: