Posts by rustin

    Inak zistil som, ze v akvaparku s detmi maju hodinky na ruke dost vyuzitia. neustale som sledoval kolko je hodin a nakoniec pri odchode nas na kase stopli ze za presvihnutie 3hod intervalu treba doplatit za kazdeho este 1 Zloty, slo o 4min, taky 'polsky biznis' povedal by som. Siel som tam so 4 malymi detmi a neboli ochotni mi dat rodinnu vstupenku, ze musia byt vzdy dvaja dospeli na to. Nonsens.

    By som si dovolil tvrdit, ze skoro ako na Slovensku.

    tak tak, clovek, ktory ma svoje auto rad, na kefy ani nepachne, ale rucne wapkuje o sto sest.

    Dnes zas tieto mega podarene snowflaky, neskutocne mi vyhovuje 72 hodinova rezerva a to, ze mi odkedy ich mam (40 dni) zrobili 7sekund do plusu.. odpadava cast natahovania a nastavovania. Seriozne premyslam, ze poslem Rolexy do sveta a prikupim este nejaky sportovejsi Spring Drive :)

    GS je nakazlive.

    Ja po dlhej dobe F13

    Chrono Grand Robusto

    Moonlight: inovacia (mega velke zobrazenie komplikacie mesacnej fazy)

    Oltre Tempo

    Power Energy Indicator

    Siena

    Transworld tonneau a Transworld round

    Universal Time Zone - inovacia: pomocou tociaceho sa disku (toci sa rovnako ako hodinova rucicka) na ktorom je zobrazena zemegula zo strany juzneho polu je mozne odcitat cas v jednotlivych casovych zonach. Zobrazenie casu je realizovane v 24 hodinovom rezime.

    StarMoon: osadzanie diamantov do tvaru hviezd maju zaradene tak isto ako firemnu inovaciu

    ANTOINE PREZIUSO GENEVE

    Znacka vznikla v roku 1996. Zalozil ju pan ANTOINE PREZIUSO (Anton Precizny), ktory sa hodinarcine venuje od svojich 21 rokov. Po ukonceni skoly Geneva School of Watchmaking (1980), kde skoncil v rocniku ako najlepsi pracoval pre rozne prestizne znacky (oddelenie komplikacii u Patek Philippe), pre aukcny dom Antiquorum a pre Geneva Watch Museum. Tiez v tom case pracoval aj pre roznych zberatelov.

    Specialitou tejto hodinarskej znacky je Tourbillon, praca s drahymi kamenmi, sperky.

    Pre Breguet skonstruoval minute repeater s vecnym kalendarom. Pravdepodobne sa jedna o tento kaliber - na strankach Breguetu sa o spolupraci nepise.

    Rovnaky kaliber je pouzity v hodinkach od ANTOINE PREZIUSO GENEVE.

    S tymto kalibrom suvisi aj patent ktory patri manufakture: Rotating bezel - mechanizmus suvisiaci s natahovanim komplikacie Minute repeater.

    Praca pre Harry Winston v projekte Opus. Vytvorene boli 2oje hodinky OPUS 2. Jedny su len s Tourbillonom a druhe su obojstranne: zo strany cifernika je turbillon a zo zadnej strany je retrogradny vecny kalendar.

    Hodinky The Tourbillon Volant a A-Evolution su hodinky ktore vytvoril v spolupraci s Geraldom Gentom.

    A-Evolution: patentovane zobrazenie casu, konkretne hodiny. Mechanizmus zabezpeci, ze v priebehu poslednych 10 minut posunie minutova rucicka disk zobrazujuci hodinu. Nieco podobne ako jumping hour, ale namiesto juming je tam slide.

    Manufaktura predava svoje hodinky a sperky vramci siete vlastnych butikov sidliacich v Zeneve, Kieve a Dubaji. Jedna sa o rodinnu firmu, spolu s Antoinom pracuje jeho manzelka syn a dcera. Ich hodinky su signovane zenevskou pecatou.

    Kolekcie ponukanych hodiniek:

    Kolekcie su sice jasne definovane, ale klient podla mna moze mat po dizajnovej stranke cokolvek co si zaumieni.

    Tourbillons: je to specialita, ktoru ma tento pan zmaknutu na 100%. Tato kolekcia zahrna rozne prevedenia tejto komplikacie.

    B-side tourbillon

    Mega tourbillon

    The Art of tourbillon

    Tourbillon Royal

    Grand Tourbillon Sport

    Jednym z nich je Tourbillon des Tourbillons, za ktoru bol oceneny v roku 2015 cenou Prix de l’innovation a tak isto cenou Prix du public na podujati Grand Prix d’Horlogerie de Genève. Jedna sa o umiestnenie 3 nezavislych tourbillonov do jednej klietky. S tymto kalibrom je spojeny aj dalsi patent, ktory znacka vlastni.

    TTR3 Perfect chronometry: patent suvisiaci s regulaciou presnosti 3och nezavislych Tourbillonov v jednom kalibri

    External Content www.youtube.com
    Content embedded from external sources will not be displayed without your consent.
    Through the activation of external content, you agree that personal data may be transferred to third party platforms. We have provided more information on this in our privacy policy.

    B-side Automatic


    Time Shadow: 8my kaliber pod vlastnou znackou - seria iba 8smych hodiniek. Zobrazenie iba hodin a minut.

    https://www.ablogtowatch.com/andreas-strehl…e-shadow-watch/

    2017: Sauterelle a heure mondiale

    https://www.ablogtowatch.com/andreas-strehl…mondiale-watch/


    2018: Trans-Axial Tourbillon

    Kaliber s constant force mechanizmom, krory pohana tourbillon.

    Pri priprave hodiniek Maîtres du Temps Chapter Three spolupracoval s Kari Voutilainenom.

    Jedna sa o velmi plodneho a zaujimaveho hodinara. Bolo by este o com pisat. Kludne doplnajte ak sa Vam chce.

    V prvej casti je jeden obrazok vlozeny ako obrazok a nie ako priloha. Z toho dovodu ho hodilo na zaver clanku - bohuzial nedokazal som to spravne zeditovat. Obrazok patri k 2013: vytvorenie hodiniek Sauterelle.

    ANDREAS STREHLER

    Dalsia hodinarska znacka, ktora sa neopiera o slavnu historiu, ale je postavena na velmi zrucnom hodinarovi, ktory velmi dobre ovlada svoje remeslo.

    Hodinarskemu remeslu sa zacal venovat v roku 1987, kedy zacal navstevovat hodinarsku skolu v Solothurne.

    Od roku 1991 pracuje pre Renaud et Papi ako sef vyvojoveho oddelenia kalibrov.

    Od roku 1995 posobil ako nezavislý hodinar, ktory sa venoval restaurovaniu historickych hodín.

    1998: Na baselworlde predstavil svoj prvy pocin: Stolovy vecny kalendar. Tento pocin je zaujimavy svojou konstrukciou: sucastou stoloveho kalendara su odnimatelnee vreckove hodiny. Hodinky ako aj stolovy kalendar maju nezavisly pohon. V pripade odnatia hodiniek zo zakladne dojde k zastaveniu cinnosti stoloveho kalendara - funguju len vreckove hodinky. Po navrate hodiniek do zakladne dojde k zosynchronizovaniu datumu.

    Podla uvedeneho sa jedna o novu interopretaciu Sympathique od Abrahama Louisa Bregueta.

    1999: predstavil vreckove hodinky oznacene Zwei. V tychto hodinkach bola zakomponovana komplikacia prepinatelneho zobrazenia (switchable indication). Za normalnych okolnosti rucicky zobrazuju aktualny cas. Po zatlaceni tlacidla vsak zmenia polohu a je mozne odcitat datum (minutova rucicka ukazuje na aktualny datum a hodinova rucicka ukazuje na aktualny mesiac).

    2001: komplikaciu prepinatelneho zobrazenia zapracoval do naramkovych hodiniek

    2003: vyvoj kalibrov pre novo vzniknutu znacku H. Moser & Cie:

    1) Perpetual Moon (fáza mesiaca) s odchylkou 1 dna v priebehu 1 000 rokov

    2) Perpetual One - vecny kalendar s big date komplikaciou na pozicii 3H

    2006: vyvoj chronografoveho kalibru pre Maurice Lacroix (ich prvy manufakturny kaliber)

    2007: vytvorenie kalibra hodiniek Opus 7 pre Harry Winston

    Projekt Opus bezi od roku 2001. Je to projekt vramci ktoreho sa vyrobia hodinky v specialnej edicii - v spolupraci s hodinarskou odobnostou (nezavislym hodinarom). K nazvu Opus sa vzdy pridava cislo - cislo roku v ktorom dany model vznikol.

    V pripade Andreasa Strehlera sa jedna o Opus7. Je to kombinacia dvoch konceptov z dielne Strehlera: Papillon (koncept - viditelnost stroja a jeho kompletneho ustrojenstva ako ziveho organizmu) a konceptu Zwei. V tomto pripade su to hodinky na denne nosenie, nie len koncept. Kaliber bol skonstruovany tak, aby ho vedeli hodinari znacky Harry Winston realne servisovat.

    2008: predstavenie hodiniek Papillon

    Jedna sa o koncept ziveho organizmu - vizualne ako aj mechanicky. Hodinky zobrazuju iba hodiny a minuty - sekundova rucicka bola v tomto koncepte vynechana - aby koncept nebol ruseny hektickym pohybom sekundovky.

    2011: vyroba hodiniek Montre Anniversaire, pre zberatela Johna Twaalfhovena

    Jedna sa o specificke hodiny pri ktorych si zadavatel (objednvatel) definuje urcite udalosti, na ktore ho hodinyk upozornuju. Co pri tomto konkretnom projekte robil som sa nedopatral - mozno niekto z Vas doplni.

    2012: vytvorenie hodiniek Cocon

    V tomto pripade sa jedna o pokracovanie konceptu Papillon. V pripade Cocon Strehler kladie doraz na citatelnost casu (presneho casu). Ustrojenstvo hodiniek je skryte pred ocami nositela. Jedine co je vidiet z kalibra je oscilator. Tvar motyla z Papillonu bola v pripade Cocon presunuta dozadu, preto aj ten nazov Cocon. Cifernik je rieseni 3D, Sekundovka je na pozicii 10tej hodiny, doteraz nebola na tejto pozicii realizovana v ziadnom kalibri.

    hodinkomania.sk/wcf/index.php?attachment/31623/

    2013: vytvorenie hodiniek Sauterelle, vo vyvinutom kalibri je oscilator pohanany mechanizmom zabezpecujucim konstantu energiu v priebehu celej rezervy natahu (constant force mechanism). Nechanizmus nie je zasadeny na krokove koleso (ako sa to bezne robi), ale je umiestneny na sekundove koleso - kazdu sekundu uvolnuje konstantnu energiu pre pohon oscilatora - zaroven zobrazovanie sekundy (ako dead second - jump second).

    Bola mu udelena cena AS Prix Gaia v kategorii Artisanat-Création.


    2014: vytvorenie Sauterelle a lune perpétuelle

    Je postaveny na zakladoch Sauterelle. Je to najpresnejsi mechanizmus ukazovatela fazy mesiaca zabudovany do naramkovych hodin. Je zapisany v Guinessovej knihe rekordov.

    2015: vytvorenie hodiniek Papillon d’Or

    Novy kaliber, rovnaky koncept. Pridana komplikacia rezervy natahu - specialne riesenie - diferencialny prevod.


    2016: Lune Exacte

    Novy kaliber, este presnejsie mesacne fazy. Novy zapis v Guinessovej knihe rekordov.