Najkomplikovanejsie AP za cca 2M€ ziskal cesky zberatel (nachvilu 😀)

• Neviem, ci ste zachytili koncom minuleho roka, Audemars Piguet si vybral ceskeho zberatela za zakaznika pre jeden z kuskov svojho najkomplikovanejsieho modelu.

Jiri Hecko kupil tieto hodinky za 45 mil korun ceskych, t.j. takmer 2 000 000 Eur. A preco nachvilu? Hodinky boli predminuly tyzden predane v drazbe za 600 000 Eur :).

Code 11.59 Ultra-Complication Universelle RD#4 

Hodinářský svatý grál. Český sběratel ulovil model za 45 milionů | Forbes
    "Je to náš svatý grál. Neuvěřitelné řemeslo vměstnané do velmi malé věci. O tomhle jsme snili sto let, bádali nad tím dvacet let a vyráběli sedm let,"…
    life.forbes.cz

External Content youtu.be
    Content embedded from external sources will not be displayed without your consent.
    Through the activation of external content, you agree that personal data may be transferred to third party platforms. We have provided more information on this in our privacy policy.

Drazba:

náramkové hodinky Audemars Piguet
    Předmětem dražby jsou náramkové hodinky Audemars Piguet Ultra-Complication Universelle RD#4. Jsou to jedny z nejsložitějších hodinek, které
    www.prokonzulta.cz
  • Hlavne že sa peňeži točia....;)

(on ten svet je v súčasnosti taký, že mediami podaným dristom už verí len málokto... a čo je naozaj za takou kúpou a takým predajom sa na verejnosť nikdy nedostanú... - podľa mňa)

• Pan Hecko sa evidently dostal do financnych problemov. Nieco viac o tom bolo popisane na susednom fore.

Ale ci prave kupa tychto hodiniek bola prenho financne vacsie susto, ako vedel zvladnut, alebo cele jeho podnikanie bolo ala Bernie Madoff a uz sa mu ta pyramida zacala sypat alebo nanho usili peknu budu, mozme asi len tipovat.

Ale hodinky su to uzasne :)

• trochu nechápem kupil za 2 mil. a predal za 0.6 mil. čo nevie čo s peniazmi ??? alebo ako je to ?

Peter Th.

• ja som tiež podobne dopadol s ivesticiami do hodín ! pred 20 -22 rokmi som postupne kupil TagH. Pilot Q za 25,000 sk/ v pulte 58.000 sk /a TagH. Kirium Q za 24.000 / v pulte 56.300 sk / a Candino Naval Hero Q za 15.000 /v pulte za 30.000sk / dnes sa nedaju predať ani za desatinu putlovej ceny !!!

• To ale urcite nie je pripad tychto AP Universelle, verim, ze v "normalnej" drazbe (Sotheby's, Phillips) by sa predali so ziskom, a do buducnosti ta cena rozhodne klesat nebude.

ano aj si myslím že nebol čas najst vo svete toto pravého na AP , ale iste v budúcnosti dalši predaj bude s ziskom ...., PS.: Ja som tie TagH. nekupoval na kšeft ale pačili sa mi a cena bola polovičná , žial dáke veci musím pustiť - prišli tie časy!!

Peter Th.