• Predstavte si, ze do konca zivota by ste mohli mat uz len 3 hodinky. Ale mohli by ste si vybrat uplne hocijake na svete, bez ohladu na cenu, ci realnu dostupnost. Technicky, povedzme, ze by to bola dozivotna zapozicka zdarma.

Ktore 3 by to boli? A preco?

• Predstavte si, ze do konca zivota by ste mohli mat uz len 3 hodinky. Ale mohli by ste si vybrat uplne hocijake na svete, bez ohladu na cenu, ci realnu dostupnost. Technicky, povedzme, ze by to bola dozivotna zapozicka zdarma.

Ktore 3 by to boli? A preco?

jedny automat - - Rolex bicolor , jednu baterkove Breitling , Jedny digitalky Gasio / 18.000 by to stalo cca / chces aj presny model ??

Peter Th.

• Tymto sa sam v sebe zaoberam uz dlhsie…a zda sa ze 3 je malo1f924,optimal mi pride 4;), ale…mozno sa to v case upravi, momentalne som ovplyvneny a v podstate 2 ks z toho uz mam, tie 3-tie uvediem alternativne:):

1. Omega special bronze-gold edition Paris 24/ Omega Seamaster boutique edition/ Glashutte original Sixties/Rolex DJ

2.Rolex Submariner

3.Rolex Explorer 2/Rolex GMT master 2

a preco:) (odpoved je pomerne jednoducha): pokial ide o znacky tak hostoria, technicka vyspelost a predpoklad dlhodobej funkcnosti a pokial ide o ucel:

1.daily (dress) watch, 2.hodinky do vody, 3. cestovatelske hodinky (true gmt). Keby mohli byt 4, tak by som denne a oblekovky este rozdelil:), ale aj takto ma myslim clovek pokryte cele spektrum cinnosti a vystarano na cely zivot;)

Takze za mna momentalne takto:)

• Len troje? To je nejako málo 1f923

Ako napísal madmax, len by som to ešte rozšíril:

- modré diverky

- biele gmt

- čierne daily

Len je to vysoko subjektívne, lebo mne napr. Rolex moc neučaroval.:)

Casio GW-M5610, CW C60 Trident Pro 600 Mk3, Damasko DA34, Monta Skyquest GMT, CW C65 Trident Vintage Mk2, CW C63 Sealander GMT.

• Mně stačej ty troje do smrti tak akorát. Garminy a periodicky měnit. A kdyby náhodou, tak ty další už si koupim. Ten co by to cáloval by za mne dal cca 6.000€ což je pakatel.

Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1

• Na kategoriach sa asi vacsina zhodneme :thumbup:, ale prave tie konkretne, vysoko subjektivne modely by bolo zaujimave vediet resp. vidiet ;)

Edited once, last by watchnewbie (July 27, 2024 at 3:16 PM).

• Když vynechám ty Garminy, tak bych si nechal postavit troje na míru od Pateka. To by se dotyčnej sponzor prohnul. Cca 3,000 000€. Dobře mu tak, nemá se vnucovat.

Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1

• konkrétne : ROLEX datejust/m126333-0002 priemer 41 - 15.400.-e - jubilej. bicolor ,, Breitling Endurance Pro 44 quartz
    €3 450 ,, Casio GMW-B5000D-1ER solar - radio contr. 550.- e

Peter Th.

• 1. Omega special bronze-gold edition Paris 24/ Omega Seamaster boutique edition/ Glashutte original Sixties/Rolex DJ

ano tie Omegi 2024 Pariz su pekne a výnimočne , aj mne sa pačia moc ....

Peter Th.

• Za mna zatial nejak takto:

1. full gold, elegancia

Rolex Thunderbird 6609

Nie su to sice cistokrvne oblekovky, ale myslim, ze elegantne su dost 🤷‍♂️

2. Luxury sports, integrovany naramok (idealne "by Gerald Genta")

Popri zjavnych kandidatoch ako RO a Nautilus, mam inych 2 fianlistov medzi ktorymi vaham 🤔

- Rolex Texano Quartz 5100 (white gold), prve Rlx so zafirom, prve s quick set date, prve quartz, by Gerald Genta (predchodca designu Royal Oak)

alebo

- Czapek Antartique Frozen Star (cifer z cisteho osmia)

ale kedze sporty maju byt ocelove, priklonil by som sa asi k Frozen Star

3. nejake pekne, pohodlne, prudko nositelne "daily otlkacky"

Tu sa neviem rozhodnut, ci dajvery, chrona alebo klasika 3-rucky.

Z chron su moja srdcovka Carrery, tie vsak nie su uplne pohodlne na daily a tazko si viem vybrat len jedny 1f924.

Credor Eichi II by boli super, ale su len v Au/Pt a toto by chcelo ocelovky. Credor Kuon, co mam, by boli dokonale, keby mali mikroregulaciu, pripadne i automat.

No, ked uz by som sa mal s hlavou pod gilotinou rozhodnut, tak GS brilliant hard titanium, asi tieto:

aj ked su to manualy a tu by som radsej automaty, ktore ma vsak GS dost hrube a menej pohodlne.. kurna, zas mi z toho vychadza len ten Rolex 1f923

• Kurna chlapi, co do toho furt tie peniaze pletiete 1f924, ved som pisal: BEZ OHLADU NA CENU.

Trochu uvolnite uzdu svojim hodinkovym snom :)

(A nie, ziadny taky sponzor realne neexistuje, je to len hypoteticky 1f923)