Biatec Leviathan - putovné hodinky - Vaše dojmy

• V tomto vlákne poprosím členov, ku ktorým sa dostanú putovné hodinky a ktorí zároveň budú mať záujem urobiť recenziu, prípadne iba fotky alebo aspoň stručné dojmy, aby tak urobili tu. Ostatné logistické veci, môžeme diskutovať v pôvodnom vlákne.

Ešte poznámka pod čiarou. Jedná sa o už použité hodinky, ktoré sú však v peknom stave. Zasielam ich iba v malom a praktickom čiernom cestovnom puzdre, bez papierov a bez kovového náramku, iba na gumenom remienku. Asi to bude aj praktickejšie na odovzdávanie, ako ich odovzdávať v trojkilovej drevenej krabičke. Takisto sa jedná a o mierne modifikovanú verziu Leviathana 01. Má totiž oranžovú minútovku, oproti štandardnej verzii. Sú to holt proste moje osobné hodinky 1f9241F600 Tak si ich užite. Neskôr môžme poslať aj niečo iné do obehu. Tí z vás, ktorí sú talentovanejší na fotografovanie, budem rád, ak nás označíte (@biatecwatches) aj na instagrame, prípadne FB ;)

• Ešte raz ďakujem esqueleto za zapožičanie hodiniek a pridávam zopár dojmov.

V prvom rade musím podotknúť, že hodinky veľkosťou nie sú mojou cieľovou skupinou, keďže nosievam 42, hlavne 43 mm. Napriek tomuto "handicapu" si ma hneď po nasadení na ruku získali. Splinuli s mojou rukou, akoby tam prirodzene patrili :)

Hodinky sú váhou veľmi príjemné a výborne sa nosia. Ramienok je zaujímavý a veľkosťou akurát na priemernú ruku (nepretŕča). Čitateľnosť hodiniek je tiež veľmi dobrá, pozitívne hodnotím odlišnú farbu sekundovky a minútovky a taktiež skutkovaciu korunku na 4 hodinách.

Páči sa mi aj luneta, dátum na 6-tej hodine a samotný názov modelu Leviathan, vždy som mal slabosť pre potápačské modely.

Takže ak to zhrniem, tak môžem tieto hodinky odporučiť všetkým náročnejším hodinkomaniakom :) Odbornejšiu recenziu v tomto prípade prenechávam prípadnému ďalšiemu "majiteľovi".

• no takto m-) všetci poznáte štruktúru mojej zbierky 1F600 a teda viete, že hodinky tejto cenovej hladiny nevlastním a okrem pár hodín na ruke so zaťovými brajtlami a roládami a hablotami mám iba obyčajné ľudové časomiery a teda je mi ťažko porovnávať kvalitu a ............ preto len pár dojmov: hodinky sú to krásne , na bežnú veľkosť ruky akurát ( 40mm ), tvarom púzdra a nožičiek neokukané a iné, čitateľnosť výborná aj pre slabšiezrakého hodinkomaniaka , nosia sa veľmi pohodlne a vlastne som hrdý na to, že sa vyrábajú na slovensku, vzišli zo slovenskej hlavy a otcom je chalan, ktorý založil toto fórum kde chodíme relaxovať . Ďakujem za ponosenie :thumbup:OK

A Stitch in Time

• Po týždni si dovolím zhrnúť moje subjektívne dojmy:

Ten ciferník je brutálny. Spolu s indexami a ručkami je odčítanie času radosť. Veľmi sa mi páči krúžok zo stupnicou. Veľmi pekný detail. Luneta má príjemný chod a dizajnovo sa podarila. Celkovo dizajn puzdra (ak nerátam nožičky - o tých niečo nižšie) sa veľmi podaril. Niekomu môže prekážať biely dátum, mne to vôbec neprekážalo a ani to nepôsobí rušivo. Chválim rámček okolo dátumu.

Určite veľké plus je antireflex. Ten je veru parádny. Sklíčko takmer nie je vidieť.

Lumi luminuje, strojček ide. :) Odchýlku som nemeral, na presný čas mám mobil 1f924

Korunka na 4ke mne osobne vôbec neprekážala, ba naopak. Jedine, čo by som vytkol je zlá poloha Biatec znaku.

Veľkosť puzdra je super pre moju rúčku, neprídu mi vôbec vysoké.

Ako mínus hodnotím len nožky. Mne dizajnovo vôbec nesadli. Sú dlhé, úzke a výmena remeňov je skôr za trest. Dizajn je veľmi subjektívna vec, ale tuto by som skôr zvolil plynulejší nábeh nožiek od puzdra. Pri remeňoch by to chcelo použiť rýchloupínanie, aby sa dali bez problémov prehadzovať remene resp. ťah.

Ešte raz ďakujem esqueleto za možnosť vyskúšať Biatec Leviathan :thumbup:

Casio GW-M5610, CW C60 Trident Pro 600 Mk3, Damasko DA34, Monta Skyquest GMT, CW C65 Trident Vintage Mk2, CW C63 Sealander GMT.

• Dakujem za moznost vyskusat Biatec esqueleto

Velmi milo ma prekvapili nazivo, aj ked Leviathan nie je uplne moj dizajnovy styl.

Mam rad klasiku a na promo fotkach som si nemohol zvyknut na dizajn noziciek

Vypichol by som krasny prepracovany ciselnik, pekny modry antireflex a super chod lunety.

Naopak, trosku zamrzi, ze logo biatec nie je rovno po zasrobovani (v danej cene to napr Squale a Sinn ponukne). Je to detail, ale mne to bilo do oci :)

Velmi rad som ich ponosil do officu a v buducnosti sa urcite rad pridam, ak sa takato akcia bude opakovat.

• Ahoj. Zhrniem trošku aj ja po necelom týždni na ruke.

Prvý moment ma trošku zarazil celkový tvar hodiniek, výška púzdra, tvar nožičiek, ručičky, korunka na 4. Keďže som zvyknutý na klasiku.

Ale po pár dňoch nosenia som si začal zvykať a začali sa mi riadne páčiť. Čím dlhšie som ich mal, tým viac som sa pristihol, že ich obdivujem, tú jedinečnosť, inakosť, krásny antireflex, čierny hlboký ciferník, farebné ručičky, výbornú lumi, aj na lunete, ľahkosť a výbornú veľkosť púzdra a pohodlný remienok.

Páčilo by sa mi keby bolo ešte niečo napísané na ciferníku lebo pod nápisom Biatec je trochu voľné miesto, také prázdne. A ešte trochu vyššie indexi, vzhľadom na výšku púzdra by tam viac pasovali.

Ďakujem veľmi pekne za možnosť vyskúšať si tieto zaujímavé hodinky.

Rado

• Ahojte, po tyzdni nosenia by so chcel zhrnut moje dojmy z Leviathanov.

V prvom rade dakujem Esqueletovi za zapozicanie. Necital som ziadne recenzie vyssie, aby som nebol nijako ovplyvneny.

Biatec Levithan dizajnovo jedinecne hodinky. Hned na prvy pohlad uputaju tvarom puzdra a noziciek. Musim povedat, ze nozicky su dost dlhe a masivne a to mi zo zaciatku moc nesadlo. Po case som si na to akosi zvykol a dokonca sa mi to zacalo pacit. Cifernik a luneta su spracovane na najvyssej urovni - takto nejako si predstavujem hodinkovy high end. Leskly cierny cifernik, biele indexy a dobra lumi zarucuju vysoky kontrast a bezproblemove a rychle odcitanie casu kedykolvek cez den, alebo v noci. Hodinky su celolestene a povrchova uprava je dokonala - niesu tam vidiet ziadne vlasocnice - klobuk dole. Zo zadnej strany je na dienku krasne zobrazeny 3d znak biatec a drak s perfektnymi detailami. Co sa mi ale ozaj vlemi pacilo je oranzova minutova rucicka. Cierno-oranzova je moja oblubena farebna kombinacia a dodava to na takej hravosti a sportovosti, ktora sa na potapky velmi hodi. Strojovna fungovala v pohode - ako som ich dostal, nastavil som ich a tyzden fungovali bez akehokolvek zasahu s par sekundami do plusu - tak to ma byt.

Aby som to zhrnul - su to velmi podarene hodinky. Jedinecne, pohodlne a krasne spracovane. Velky palec hore a dakujem za moznost si ich vyskusat.

Pavol

• takze dnes pojdu Leviathany dalsiemu clenovi - madmax-ovi.

hodinky som si uzil, su paradne a velmi dobre sa nosia, aj moja zena povedala - tie su pekne :D

pamatam sa, ako som si skusal u Peta vo Zvolene, hned na zaciatku ako sa vyrobili.

dakujem esqueleto-vi za moznost zapozicania.

• Takze moje dojmy;):

Opticky v mojom prípade sú hodinky napriek relativne dlhým “ nohám” určené skôr na menšie zápästie, ale v súčasnom trende zmenšovania priemerov je to asi OK. Spracovanie je velmi fajn, nano povlak odvádza svoju prácu zodpovedne👍”hoboká” čierna farba lakovaného ciferníka je príjemná, spolu s tvarom a veľkosťou indexov a tvarom ručičiek na mňa pôsobí ciferník vyvážene. Zafírová luneta čiastočne vyplnená luminovou a dotyk oranžovej na ručičkách odlišujú hodinky od iných a sú príjemným spestrením dizajnu. Korunka na 4 je vecou osobných preferencií ale mne nevadila. Váha hodiniek je “vďaka” gumenému remienku príjemná, ma ťahu ich asi bude trochu cítiť😉. Presnosť je v rámci špecifikácií použitého kalibra, za mňa OK, rovnako ako použitá luminova.

Možno malé mínus je výška púzdra, opticky zvýraznená leštenou úpravou, ale je vecou celkového konštrukčného konceptu a pri pohľade zhora to človek nevníma🙂

Celkovo hodnotím hodinky ako viac než dobrý počin hodný povšimnutia👍 ďakujem esqueleto - vi za možnosť ponosenia a želám čo najviac budúcich spokojných zákazníkov😉

Edited once, last by madmax (June 19, 2024 at 5:57 PM).

• Biatec Leviathan
    Moje poznatky za pár dní nosenia/testovania.
    Univerzálny rozmer, na moju labu trošku menšie, ale stále nositeľné potápky. Veľmi pekne prevedené, zjavne si dal designér s designom záležať, páči sa mi umiestnenie dátumovky na 6 a celkovo pekne uprataný ciferník, správne proporcie indexov a ich umiestnenie, akurátna veľlosť a dĺžka ručičiek. Parádne logo a decentné nápisy podtrhujú hlbokú čiernu a antireflex napomáha skvelej čitateľnosti. V noci veľmi slušná luminiscencia. Kvalitný jemný gumený remienok. Oko poteší vypracovanie a dôraz aj na malé detaily.

Jednou vetou zhrnuté: veľmi pekné hodinky.

Som veľmi rád, že sa ku mne dostali a mohol som ich pár dní vyskúšať.