Skúsenosti s dražbami a aukciami

  • Ahojte kamaráti,

    moja zbierka hodiniek sa neustále mení, ale keď sa rozhodnem pre nejaký nový model, zvyčajne nekupujem nové. Preto sa obzerám po miestach, kde sa dajú nájsť dobré a pravé hodinky v slušnom stave za dobrú cenu. Rovnako ma zaujíma, akým spôsobom sa najrozumnejšie môžem rozlúčiť s kúskami, ktoré sa len málokedy dostanú na ruku.

    Fóra mi doteraz priniesli len stres s podvodníkmi a ľuďmi, ktorí neboli seriózni alebo mali veľmi odlišné predstavy o cene. Aké sú vaše skúsenosti s aukciami a dražbami, online aj offline?

    To, čo ma zaujíma, sú skúsenosti s hodinkami v cenách od 500 do 5000 eur. Kde kupujete/predávate? Ako riešite odovzdávanie? Ak kuriér, aké poistenie? Sprostredkovatelia ako chrono24? Platba?

    Prvé kroky... Christopher Ward, EPOS, Glycine, Maurice Lacroix, Oris.

  • Fóra mi doteraz priniesli len stres s podvodníkmi a ľuďmi, ktorí neboli seriózni …….

    No neviem, o akých fórach hovoríš ,ale tu si nepamätám, že by sa takéto niečo stalo. Samozrejme, toto je malá komunita, ale myslím, že na žiadnom fóre sa podvodník dlho neohreje.

    A stitch in time :D

  • Presne tak ako píše pepescom :) Skôr fóra sú najschodnejšie čo sa nákupu týka aj predaja... Minimálne toto a to susedné české je na vysokej úrovni filtrovania podvodníkov. A v konečnom dôsledku podľa môjho názoru aj vidíš ako je inzerát písaný, aké tam sú fotky, aké sú možnosti doručenia a hneď aj sám vieš posúdiť, či sa jedná o podvod alebo nie. (aspoň ja takto fungujem).

    Čo sa týka Chrono24, tak oni si tam pýtajú províziu, čo znamená, že ju k tvojej cene je treba pripočítať a môže vzniknúť už vysoká neakceptovateľná cena.

    Chrono24 je kvalitný kanál s vysokým dosahom ľudí, ale tiež sa častokrát stretneš s kupcami/predajcami z krajín 3 štátov, ktorý by od teba veľmi radi kúpili hodinky :D ale asi sám uznáš, že posielať ich do Afriky nie je správna cesta. :D

    U susedov fungujú aj dve skupiny na Facebooku, ktorých som členom a robievam celkom rýchle predaje a nákupy práve na FB, kde je opäť komunita, ktorá sa medzi sebou eviduje (nechcem povedať, že pozná) a je tam nižšie riziko podvodu.

    Výhoda skupín (nie marketplace) na FB je, že sa predaj/nákup podobá na aukciu, kde v komentároch vidíš ponuky, návrhy ľudí, vieš s nimi priamo diskutovať a dopracovať sa k nejakému konsenzu :)

    Takže za mňa:

    1. Fóra (možno aj nejaké zahraničné ale osobne nenavštevujem)
    2. Facebook

    3. Chrono24

    "Čas je tá najdrahšia komodita."

  • Raz som kupoval z WUS a v pohode. A tu , ako aj na CHMAG je zvyk, že pošleš love a dostaneš hoďky 😜 , celkom ako v kauflande 😂

    A stitch in time :D

  • Ahoj, prosím ťa, aké sú to tie dve skupiny u susedov na faceboku? Dik☝️🙂

  • Kde sa pomerne bezpecne nakupuje a predava uz chlapci popisali vyssie.

    Cenu urcuje trh :)pri predaji 90% hodiniek straca na cene v zavoslosti od znacky a rovnako v 90% je predstava o cene predavajuceho na mile vzdialena od predstavy kupujuceho :), takze ak sa chces dohodnut, dohodnes sa, ak nie, nie…

    Forma zaslania je na kazdom aku si zvoli (posta, kurier, zasielkovna…) s poistenim dtto. Treba si akurat uvedomit ze ak sa nahodou zasielka strati ci poskodi, musis vratit celu sumu kupujucemu a od posty si vymahas cenu vo vyske poistenia…

    A ako pise pepescom , naprv dostanes (posles) peniaze a nasledne posles (dostanes) tovar :), prip. osobne prevzatie…