• Kua, tak tie nove GS maju nejak zaseknuty manual wind. Od zaciatku to natahovanie korunkou islo nejak divne, tak nejak trhane, resp. nieco ako keby tam drhlo. Potom to chvilu islo viac-menej normalne, natiahol som par otacok a korunka sa zasekla, dalej nejde tocit.

    Vsetko ostatne funguje OK: quick set date, hacking sekundovky, nastavenie casu, hodinky idu ok.

    Mam teraz dilemu, ci ich vratit alebo si ich nechat opravit?

    Predajca tvrdi, ze pred odoslanim, ziadny problem nebol, ze mohlo dojst vnutri k nejakym mickroposunom vplyvom vybracii cestou, napr. v lietadle. Mohol som to ja dodrbat nastavovanim datumu v "nespravnom case"? Nie som si toho vedomy, ale ani uplne vylucit to neviem. Nepamatam sa presne, ale myslim, ze prve co som urobil po vytiahnuti z krabice, ze som ich chcel natiahnut a uz to slo divne.

    Viete poradit? Aky by to mohol byt problem a aka draha oprava?

  • Keby slo o nejake bezne hodinky, tak nerozmyslam a rovno vraciam.

    Ale toto je tazko zohnatelna limitka 100ks, a vsetka ta ostara z vracanim do Japonska, pytanim spat dph od colnikov, .. =O

    To by som radsej dal opravit a skusil od predajcu dohodnut uhradu servisu.

    Len by som potreboval vediet, ci s tym nemoze byt nejaky zasadny problem. Ako napr. u aut, ak raz chytis nejaky blby pondelkovy kus, mozes opravobat kolko chces, furt sa bude nieco drbat. S tymto u hodiniek nemam ziadne skusenosti.

  • Určite kontaktuj predajcu a dohodni sa s ním.

    Ak sa ťažko zháňajú tak vrátenie by bola posledná možnosť.

    Casio GW-M5610, CW C60 Trident Pro 600 Mk3, Damasko DA34, Monta Skyquest GMT, CW C65 Trident Vintage Mk2, CW C63 Sealander GMT.

  • https://www.grand-seiko.com/au-en/collecti…mechanical/9s65

    k technickej stranke by sa mohol najkompetentnejsie vyjadrit hodinar, skus sa opytat clena "horotec", neviem nakolko ma cas ale je to skuseny hodinar. mozno bude mat s tym kalibrom osobnu skusenost...

    vratit cez pol zemegule by som osobne videl ako tu najposlednejsiu moznost...

  • Kedže sme aj s inými vecami v kontakte s borcami z GS Boutique v Budapešti mám sa ich opýtať na prípadné prezretie, posúdenie.....(alebo aj servis)?

    Spytaj sa prosim, aj ked podla webu GS servis v Budapesti nemaju. Ale keby to vedeli aspon posudit a dat nejake oficialne vyjadrenie o probleme, to by urcite pomohlo.

    Predajca zatial ponukol cca 140Eur prispevok na servis. Nic moc, ale zas lepsie ako drotom do oka ^^ .

  • Vyzera to, ze hodinky si to nakoniec po vyhrazkach servisom rozmysleli, a ten manualny natah zacal lepsie fungovat. Obcas to sice trochu zadrhava, ale bol som s tym aj u hodinara Sinala v Petrzalke, a ten povedal, ze to nech vobec neriesim, ze to je pri automatoch normalne. A myslim, ze cim viac s tym tocim, tym to ide plynulejsie. Remienok k nim stale nemam, tak skusobne pravidelne natuhejem. Inak slapu jak hodinky :D , po cca tyzdni maju +4s.