Moje prvé (seriózne)

  • Celý život som hodinky skoro vôbec nenosil. Ešte za komunistov na základke som si občas požičal otcove digitalky s kalkulačkou, ktoré raz doniesol zo služobky z prehnitého kapitalisktického západu a potom niekedy počas VŠ to tuším bolo, som chviľu nosil "marketingové" quartzky "Slovenská Životná", ktoré boli ako bonus k nejakej životnej poistke:

    Nejak mi to zavadzalo na ruke a potom prišli mobily, takže skončila potreba nosiť hodinky. To som ešte vnímal hodinky čisto len ako ukazovateľ času. Možno trochu, veľmi okrajovo aj ako módny doplnok.

    Až raz, po niekoľkých desaťročiach...

    ...písal sa rok pána 2021 a Covid si dával prestávku medzi treťou a štvrtou vlnou. Mohli sme voľne chodiť po vonku a zdalo sa, že aj tím Valo, po zdrvujúcej porážke v predošlom roku, začal v BA konečne víťaziť v boji proti komárom. Takže sme si užívali príjemné leto.

    Jedného pekného letného večera sme pozerali film Dr. Strange. A tam sa to stalo! Scéna: Dr. Strange otvorí zásuvku plnú točiacich sa winderov (inak pekná kravina, windery v šuflíku naležato) s pár peknými kúskami (Daytona, Reverso. Monaco,..):

    Jedny z nich vyberie a krátko ukáže na kameru predtým, ako si ich dá na ruku:

    Potom sa ešte počas filmu párkrát krátko mihnú na obraze, ale to stačilo na to, aby ma zaujali. Takže hneď po skončení filmu, som naštartoval google, aby som zistil čo to bolo za krásky.

    Po chvíli som našiel:

    Jaeger-LeCoultre Master Ultra Thin Perpetual (Special Boutique Edition)


    Krásne hodinky :love:, vzdychol som si, prečo aj ja doprdele nemám také pekné hodinky? No vzápätí som našiel aj cenu: cez 20.000 Eur :rolleyes: . Tak, reku, chlapec nechaj si zájsť chuť :( .

    Ale semienko už bolo nasadené a niekde vzadu v hlave začalo klíčiť...


    Koniec 1. časti, pokračovanie nabudúce...

    PS: Iste tušíte, že toto nakoniec neboli moje prvé hodinky (stále ešte čakajú na shopping liste). Kto uhádne, ktoré boli tie prvé :?: ^^

  • Hm. Tie JLC sú super len ako píšeš - tá cena. Neviem čo si si vybral. Môže to byť hocičo. Nápad mi že ako prvé schopné hodinky po dlhom čase by sa hodilo niečo cenovo pod 20k čiže možno nové 38mm bambino ? 😁 neviem. Ak sa ti páčili tie JLC tak zrejme niečo oblekové a tomu ja fandím. V mori športových potápok sú oblekovky super príjemná zmena.

  • Žeby boli tvoje prvé hodinky Seiko Baby Snowflake? ^^

    Inak tvoja fotka v avatare Ma nejaký súvis s filmom, alebo tým momentom, alebo je to čistá náhoda?

  • medzi moje prve lepšie hodinky patrili velke SEIKA automat s logaritnickym pravitkom - Pilot z Tuzexu r. 1970 ako aj Centiny Digital ....,,

  • Našiel som ich na internete /moje stare Seika Pilot/ ...., prekvapilo že sa predaju nad 800 e - zachovalé ...

  • Jedného pekného letného večera sme pozerali film Dr. Strange. A tam sa to stalo! Scéna: Dr. Strange otvorí zásuvku plnú točiacich sa winderov (inak pekná kravina, windery v šuflíku naležato) s pár peknými kúskami (Daytona, Reverso. Monaco,..):

    Legendarna scena pre hodinkomaniakov ;)

    Ale ako si aj pisal , nie velmi vhodny (cenovy) start s hodinkami pri tych modeloch co su tam ;)