Pumpava a jeho hodinky

  • Ako IT-čkár mám rád pre inšpiráciu a relax čistú mechaniku, steampunk, byť na chvíľku bez softvéru, takže pri hodinkách sú to skeletony.

    Keďže už nelietam na paraglide a ani sa nepotápam (občas len diaľkovo plávam a šnorchlujem), tak ani potápačské/letecké chronografy nepotrebujem.

    Sledoval som skeletony a prešiel som od svojich skromných Rotary s Miyota, cez plány na Roamer Competence Skeleton III, Edox Les Bemonts Shade of the Time Skeleton a Grand Ocean Phantom of Time Skeleton, Oris Artelier Skeleton, Epos Sophistiquée 3423 SK, Fortis Skeleton, Zenith, Mido až po Christopher Ward C60 a Maurice Lacroix Masterpiece Skeleton.

    Vždy ma dosť jedovalo že tieto krásne a cenovo ešte dostupné hodinky neodokrývajú mechanizmus, že je prekrytý rôznymi mostíkmi a plieškami (veď nejako ukotvené a stabilizované musia byť)

    a často sú pozakrývané ako “skeletony” od poctivých Hamilton, Tissot alebo neodokryté “Open Heart” aj od dobrých značiek (napr. Frederique Constant).

    A tak som blúdil po obchodoch a po internetoch až mi démon a prehľadávač na mojom počítači ponúkol akciu s výbornou cenou v Dome Hodín na hodinky s krásnym videom na domovskej stránke:

    External Content www.youtube.com
    Content embedded from external sources will not be displayed without your consent.
    Through the activation of external content, you agree that personal data may be transferred to third party platforms. We have provided more information on this in our privacy policy.

    Nadchli ma snahou odokryť mechanizmus, ešte aj gear train je výrazne až v 3D priestore pod sebou

    a aj posunutie oscilátora na 6h akoby pripomínalo centrálnu pozíciu tourbillonu.

    RW ako sponzori Brit Awards robia zberateľské edície https://www.raymond-weil.com/en/stories/

    a majú aj zaujimavé s tourbillon, inšpirované hudbou: https://www.raymond-weil.com/en/blog/2015/0…llo-tourbillon/

    Presnosť mojich RW neohuruje, ako nové idú cca -5s/deň, čo sa možno časom vyhladí a vyladí ako každý motor, a možno pri servise o 3 roky poprosim aj o jemnú kalibráciu, ak to ide.

    Inak mne by nevadilo ani +-10s/deň, lebo na presnosť sú quartz hodinky a tieto mám pre radosť.

    Rezervu viem kontrolovať vizuálne a nie je vysoká: 38h, ale veď sú to automaty na nosenie.

    Nevadí mi to, moji predkovia si každé ráno dotiahli hodinky a možno aj nastavili niekedy (starý otec mal Certiny a Darwilky), vtedy im stačila asi aj 12h rezerva.

    Nevadia mi ani chýbajuce komplikácie typu sekundovka (pohyb hodín je výrazný na oscilátore) alebo dátum (mám mobil...).

    Chcel som ich jednoduchšiu čiernu gotickú" verziu, aj keď táto je medzi mladšími viac obľúbená a teraz sa mi už tiež páči a som spokojný.

    Rozmery puzdra 42x10.6mm, WR 100m/10atm, kaliber RW1212, vyrobený spoločne so Sellitou. Čitateľnosť cez obojstranne antireflexný zafírovy krištáľ je dobrá, takže dokonca vidím, koľko je hodín.., aj nenápadne na jednaniach, prednáškach a štátniciach, kde nemôžem vyťahovať mobil.

    Ako ďalšie hodinky možno budú BA111OD Chapter4 alebo ako patriot si kúpim naše Biatec s tourbillonom, ak budú strohé magické alebo bez dekla.

    Milujem naozajstné pekné otvorené skeletony za dobrú cenu. Nepoznám podobné do 5K okrem Chapter 4. Nad 10K už môzem uvažovať o Tag Heuer Carrera s tourbillonom za 15K.

    Prajem pekný deň, ak ste sa náhodou dočítali až sem. Prepáčte mi všetky chyby a nepresnosti, rozvláčnosť a romantizmus, dopĺňajte ma a kľudne oponujte.

    Zaujíma ma váš názor na skeletony do 3K/5K/10K a na Chapter 4, bojim sa to kúpiť.

    Pumpava

  • a ozaj, nejaké nepodarené obrázky mojej biednej „kolekcie“:

    „Miláčik, lepšie sa mi to fotí na Tebe.“

    „Ale ja nie som chlap!“

    „No ale to musíš dokázať.“

    „Ale oni nie sú takí, ako Ty..“

    "Tak sa pozri na ich fotky a vtipy..."

    ...


  • Na tie fotky som ju takto prehovaral 2 tyzdne a dost mi pomohli vase fotky a vtipy na tomto portali, ze sa s tym az tak nekaslete..

    Inak priklad mojich oblubenych nepodarenych Rotary (neupravena neotvorena Miyota) a podarenych skeletonov:

    Na fotenie som ich nechal nenatiahnute (ukazuju zly cas), nech sa lepsie foti oscilator.


  • Skeletony, to chce detaily v makru. Jinak tvoje fotky (krom těch s paní, ty jsou dokonalé), by chtěly více světla, lepší pozadí a ostrost. Tedy lépe fotit každé zvlášť, to líp zaostříš.

    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1

  • Skeletony, to chce detaily v makru. Jinak tvoje fotky (krom těch s paní, ty jsou dokonalé), by chtěly více světla, lepší pozadí a ostrost. Tedy lépe fotit každé zvlášť, to líp zaostříš.

    ano, mal som fotit kazde zvlast na makro, tie fotky skeletonov su nanic, a ani nikdy neprekonam profi fotky na stranke vyrobcu,

    a tie s milostivou pani su uplne najhorsie, ale tam som tusil, ze pochopite, ze to nebolo lahke fotit a ze tam bola flasticka vina :)

  • No to uvidíme 😳

    Pepe toto som nepochopil, co uvidime? Ze sa s tym nekaslete? A ako to uvidime?

    Alebo ci sa zlepsim ako fotograf? Asi nezlepsim. Alebo co si myslel?

  • ano, mal som fotit ...

    To vyzkoušej, jak to bude v makru vypadat. Nevím čím fotíš, asi mobilem. Tím se mi makro fotí blbě, lepší když udelám normální hezkou fotku ve velkém rozlišení a pak vystřihnu co potřebuju. Výsledek mám lepší než v makru.

    A foť a dávej si to sem a postupně uvidíš ten progres fotek. Chce to najít i správný úhel hodinek, aby vůči směru světla vyniklo co potřebuješ.

    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1

  • Pepe toto som nepochopil, co uvidime? Ze sa s tym nekaslete?

    No my ( teda hlavne ja a pár iných ) sa s tým nekašleme - bradavky atď ale môže sa stať , že prekročíš hranicu a fotka fuč 😥🤡🤪 ale na druhej strane akceptujem, že sa to tu nesmie zvrhnúť

    A stitch in time :D

  • No my ( teda hlavne ja a pár iných ) sa s tým nekašleme - bradavky atď ale môže sa stať , že prekročíš hranicu a fotka fuč 😥🤡🤪 ale na druhej strane akceptujem, že sa to tu nesmie zvrhnúť

    no ved nemam skusenosti a toto som chcel pocut, ze moderator dozera na to, aby sa to tu nezvrhlo, lebo bradavka je smrt,

    mne by sa pacilo, ze ak prekrocim fotkou hranicu, tak sa usmeje a zmaze mi ju v najhorsom, ale nenahneva sa na mna a nevyhodi ma z portalu, ktory si rad kuknem, len ma bude vychovavat, ved to je ok, je to jeho portal,

  • Zaujímalo ma, či môžu byť neformálne/casual skeletony vhodné aj do obleku, ak športové hodinky sa nehodia.

    Navliekol som si oblek a zhodnotil, že snáď to vadiť nebude (mne nie..) ísť takto na stretnutie, alebo do štátnicovej komisie.

    Ale “black tie” hodinky to nebudú. Koniec hlásenia.

    P.S.

    Takže toto by mal byť typ "black tie" hodiniek pre smoking a pod.:

    Black Tie Watch Guide - How To Wear Watches With A Tuxedo | Skeleton watches,  Watches for men, Vacheron constantin

    A toto vraj “white tie” hodinky pre frak (nesmú byť na ruke, ale vreckové v bielej piketovej veste fraku):

    Black Tie Watch Guide - How To Wear Watches With A Tuxedo

    A toto sa mi zdá mimo pravidiel:

    The Best of Black Tie in Film


  • myslím, že štátnicovej komisii budú tvoje hodinky " putna " :P jedine, že by tam bol dajaký magor, čo by ti ich závidel <X =O

    kolegovia si ich asi nevšimnú a ak áno, tak ich pochvália zo slušnosti, že pekné,

    môj kolega a môj bývalý študent (som mu ich vopchal pred nos): "A to je čo za nešvár, že nemajú dekel? To koľko by stáli aj s ním?" :)

    a študenti sú bielo-zelení pri obhajobách, majú iné problémy...

    ale na jednej prednáške som im chcel ukázať zaujímavú vizualizáciu zakrivenia časopriestoru čiernou dierou pomocou tourbillonu v sieti čiernych briliantov ako artové dielo a písal som do prehliadača "Hublot Black Caviar", tak sa začali smiať, som im vynadal,

    a dopísal som k tomu ešte "Bang" a to už im tiekli slzy, vôbec tomu nerozumeli :(

    Pepe!! Som si všimol že už nie som začiatočník! Už som učeň! A ja som si myslel, že Učeň a Majster sú vyhradené pre profesionálov.

    Nie je tu niekde rebríček levelov? Nenašiel som.

    Veru chcel by som byť učeň a neskôr majster a vedieť si zostaviť vlastné tourbillony, kľudne aj z dobrých polotovarov, ktoré si vyberiem, skontrolujem a zostavím behom pár rokov.

  • Pumpava "Som si všimol že už nie som začiatočník! Už som učeň! A ja som si myslel, že Učeň a Majster sú vyhradené pre profesionálov.

    Nie je tu niekde rebríček levelov? Nenašiel som." - žiadny rebríček levelov, všetko sa odvíja od aktivity a nie od vedomosťí ;) a ja ani neviem, kedy ma osvietilo :P :D

    Veru chcel by som byť učeň a neskôr majster a vedieť si zostaviť vlastné tourbillony, kľudne aj z dobrých polotovarov, ktoré si vyberiem, skontrolujem a zostavím behom pár rokov - držím palce :P

    A stitch in time :D

  • Ono to s hodinkami je tak, ako to už tu niekto múdro napísal: prevažnú väčšinu okolo teba vôbec, ale VôBEC nezaujíma, čo máš na zápästí za hodinky......

    Inak tie tvoje skeletony sú zaujímavé, a nie je to žiadna "biedna" kolekcia, ako si to písal.

  • Ono to s hodinkami je tak, ako to už tu niekto múdro napísal: prevažnú väčšinu okolo teba vôbec, ale VôBEC nezaujíma, čo máš na zápästí za hodinky......

    Inak tie tvoje skeletony sú zaujímavé, a nie je to žiadna "biedna" kolekcia, ako si to písal.

    Dakujem, tie moje RW sa mi velmi pacia, ale kolekcia zatial je biedna, najprv som kupil tri pekne lacne skeletonky z Amazonu, napr. aj tie Rotary s Miyota a idu skvelo a nikdy ich sice nepredam, ale naucil som sa na nich, co su naozajstne "skeleton" a "open heart" ako pisem v prispevku a v porovnani,

    takze aspon usetrim peniaze na dalsich hlupostiach.

    Inak tie moje Freelancery uz nemaju ani v BA ani v RW, celkom sa pominali a urobili novu sportovejsiu a citatelnejsi verziu

    Raymond Weil Blue Skeleton Freelancer Limited Edition ($3,075)

  • Pravidla jsou od toho, aby se porušovala. Já dám klidně i ty svoje Rangemany...a ať někdo cekne! 😀 ale potápky jsou v kvádru taky parádní. Skeletony se mi nelíběj vůbec, ni zajímavýho 😀 Samý kolečko, můstek a td. Nuda v Brně, jak ten film. Ale to Ti samozřejmě nerozmlouvám to, co se líbí Tobě.

    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1