Ake hodinky vybrať ? Podobné hodinky ako rolex submariner

  • Ahoj. Ako bolo spomenuté, prikláňam sa ku spoluzávislákom :)

    Ak chceš najvernejšiu povedzme "kopiu" alebo "homage" tak Davosa ternos alebo Steinhart ocean 1.

    Neuvádzal si akú máš veľkú ruku... resp. píšeš niekde hore že menšiu. Tak skús pozrieť pripadne Certina Ds action Diver. Sú vo velkosti 38mm.

    Teraz inak vydali nové ktore sú tuším 43mm a dokonca majú tuším aj keramicku lunetu a vyššiu verziu powermatic strojčeka. V eshopoch som ich ešte nevidel ale asi budu drahšie. cca 800€. Ak to nemusí byť vyslovene kopirák sub-ov ešte ma napadá MIDO ocean star 200 alebo 200c. Nové na chrono24 700-750€. A luxus neluxus.... Je to subjektivne, pre niekoho su luxusne 500 eurove hodinky pre niekoho 1000, 3000 atď... Chcem tým povedať že aj v danej cene vieš kúpiť pekné a kvalitné hodinky :)

  • Top diver vo veľkosti do 39mm robí momentálne Seiko. Konkrétne Seiko Solar Prospex.

    SNE583

    SNE575

    Sú paráda, aj chapter ring lícuje, nízka výška.

    A robia sa už aj zelené.

    Akurát cena a endlinky, tu vidím ešte rezervy.

    Potom Squale (vyosené logo, hmm) a 38mm Isandery (klony malých SKX so zafírom)

    https://longislandwatch.com/dive-watches/#…ase_diameter:38

    https://longislandwatch.com/seiko-38mm-pro…e-watch-sne583/


  • Tak možností, ako vidíš je veľa.

    Toto video pripájam len pre zaujímavosť, prevažná väčšina je mimo tebou označený rozpočet, ale sekne do témy:

    External Content www.youtube.com
    Content embedded from external sources will not be displayed without your consent.
    Through the activation of external content, you agree that personal data may be transferred to third party platforms. We have provided more information on this in our privacy policy.

  • No ja som síce podobnú dilemu nikdy neriešil ale kopírky subov som mal :D za mňa jednoznačne San Martin, je tam toho dosť na výber, rôzne veľkosti aj strojčeky. Ja som išiel do týchto vintage subov a som nadmieru spokojný.

    ak by si ale chcel niečo viac originálne tak chalani ti dobre radia. Ja by som sa v tej cene pozrel po nejakom mikrobrande. Napr:

  • Chlapci dakujem veľmi pekne každému za vaše info , no skôr než som vôbec sa stihol rozhodnúť ma predbehla rodina , ktorá si všimla po čom pokukujem už nejaký ten čas a kedže sa blíži môj sviatok , dnes po práci som si doma našiel tento darček . S hodinkami som spokojný , i ked je mi jasné aký názor má každý maniak na hodinky k značke Festina , no ako sa hovorí darovanému koňovy na zuby nepozeraj.
    Určite ma to ale úplne neuspokojilo a v hlbke dušičky cítim že si potápky podľa mojich predstáv predsa len v najbližšej dobe kúpim. No týmto mi aspoň na chvíľku "pomohli" utíšiť moju dilemu. ( Popravde som si ešte stále nevybral ) ale najviac to vyzerá na ten Steinhart :)

  • hlavne nech ti sluzia v zdravi, ja som Festiny mal a bol som s nimi maximalne spokojny, a to som ich vobec nesetril - lyze, bike, turistika - sneh, zima, teplo, blato.

  • na Festine nie je nić zlé :P okrem toho máš automaty so zafírom :-O čo je super, mohli vybrať niečo ďaleko horšie ale toto je fakt v pohode. Užívaj. Možno inak zistíš, že ďaleko viac radosti ti budú robiť lacnejšie hodinky ako tie drahšie.