Potápky, časť druhá....ORIS?

  • Na nákupu hodinek je nejkrásnější ten pocit, když jste obsluhováni a potom si je zabalené nesete domů. Tu druhou část jsem ale nikdy nevydržel a vždy z obchodu odcházel s novými na ruce a starými v krabici. Ale ii tak...ten pocit... :love:

    ja som tych hodin uz mal tiez pozehnane, ale zo vsetkych som si v predajni kupil len par a vzdy som si ich odniesol domov v krabicke :), zvysok doniesol kurier,takze som ich prvy krat otvoril a videl az doma ;)

  • Na nákupu hodinek je nejkrásnější ten pocit, když jste obsluhováni a potom si je zabalené nesete domů. Tu druhou část jsem ale nikdy nevydržel a vždy z obchodu odcházel s novými na ruce a starými v krabici. Ale ii tak...ten pocit... :love:

    Aj ja mam rad nakup v predajni a kontakt s ludmi co tam pracuju. Vzdy je z toho 1,5 hodinovy ritual s pokecom o hodinkach, zivote a samozrejme skusanie vsetkeho co sa len da. Dama co mi predala niekolko Rolexov je uz sice par rokov na dochodku ale stale si posielame blahozelania na sviatky. A pre nove hodinky chodim zasadne s holou rukou… nevedel by som oddist a nemat ich hned na ruke ;)

  • Doma, to už je takovej stereotyp :)

    Ked ja som lenivy kamkolvek chodit :Dale ked uz idem,ako pise SeikoSan, je to ritual a uzasny pocit :thumbup:dufam ze buduci rok tento pruser bude koncit a znova sa niekam s radostou vyberiem nieco poskusat a kupit ;)

  • Veru, nie je nad to kupit hodinky v predajni s celou paradou okolo toho a moznostou vyskusat konkretny model pred kupou. Ja som Aquisy a Alpinisty kupil z DE shopu a na oboch bola porucha. Aquisy preklapali datum o 9tej miesto o 12tej a Alpinisty meskali 30s za den. Nasledne komplikacie s posielanim do servisu a motanice okolo toho.. Sice som usetril, ale stalo ma to nervy a postovne navyse.

    Aktuálne : Damasko DA36, SEIKO SKX009, Apple Watch 6, Dan Henry LE 1962, Oris Aquis 39.5mm, Seiko Alpinist, Hamilton Khaki Green 38mm, Certina DS Action diver 38mm..
    Išli do sveta: STEINHART Nav B 44mm, Seiko SNZG15, Steinhart Ocean One Black, Apollon, Steinhart Ocean One Vintage Red, Luminox 3050, Laco Trier, Seiko SARB033, Davosa Ternos Ceramic, Apple Watch 3, Polar M430, Squale 50 atmos, Apple Watch 3, Steinhat Ocean One green, G-shock Gulfman...

  • Veru, nie je nad to kupit hodinky v predajni s celou paradou okolo toho a

    Ja som z DE shopov kupil asi 4-ro a problem som nemal, takze je to individualne, problem som mal 2x pri kupe prave v kamennom obchode. Ked mas znacku co ma servis prip. sa predava na SK, problem screklamaciou v ramci zaruky nie je.

  • Dávam si trochu na čas. Kúpa mi neponáhľa. Nechávam to pracovať na pozadí, či to ohúrenie z Orisiek neopadne :)

    Zatiaľ som pre ne pevne rozhodnutý ale nechcem sa unáhliť :)

  • Zdar páni.

    Tak sa ozývam v tomto vlákne po dlhšej dobe, že sa s vami podelím o "novinky"

    Kto očakával že tu pribudnú fotky mojich nových Aquisov alebo 600toviek Mido, tak ho asi sklamem :)

    Nejako ten ošial z nich opadol a ja som sa pýtal sám seba či je to to, čo skutočne chcem.... Odpoveď bola jasná, nebolo to ono.

    Uvedomil som si že som chcel len proste niečo, niečo nové... Aj pri oris aj pri mido mi niečo chýbalo/vadilo.

    Povedal som si nakoniec že to nechám zatial tak a možno ako pôjde čas skočím rovno do nejakej vyššej rady, či už seamaster alebo superocean.

    A aktuálne som sa rozhodol vydať sa inou cestou a mojím cielom je v tomto prípade cesta a nabratie nejakých zručností. V posledných týždnoch sa mi

    vždy podarilo nejako natrafiť, alebo na mna na weboch vyskakovali Seiko SKX007/9. Keď som pred x rokmi začínal s mechanickými hodinkami tak som tento model úplne prehliadol (čo je škoda lebo boli vtedy oveľa lacnejšie :D ) Tak som si povedal že chcem mať vo svojej zbierke tieto ikonické potápky od seika. Ba čo viac - zaujal ma modding! Je neskutočné ako sa dajú tieto hodinky pretvoriť. A táto predstava ma zlákala. Upraviť si hodinky podľa seba.. a sám... Takže toto je teraz pre mňa cesta na nejakú dobu :) Považujem sa za celkom zručného, tak hádam to klapne. V prvej fáze budem meniť hardlex za dvojitý klenutý zafir s modrým AR, lenetu + vložku lunety a "chaper ring". Neskôr plánujem výmenu kalibra za NH36.

    V skratke k hodinkám: Na SR alebo ČR ich zohnať za normálnu cenu je nereálne. Okrem toho že ich už takmer nikde nemajú, tak ceny v tých pár

    eshopoch sa pohybovali od 450 - 600€. nonsens.... Kúpil som ich výhodnejšie na creationwatches a to model 009. Dokonca "J" model. Príplatok naozaj pár eur

    a pocit že budú lepšie kedže su "J" sa vytratil hneď ako som ich rozbalil. Chapter ring nakrivo, dokonca sa hýbe ked po nich trocha poklepem :D a vložka lunety nalepená nakrivo. Neprekáža mi to, keďže ich budem upravovať.... ale tak.... principialne ma na°rali.... Že aj dokúžu toto vypustiť do predaja ešte aj v tej akože lepšej verzii.... Čiže takto sa veci majú. Na záver pripájam jednu foto.

    Tomáš.

  • Zrovna Skx bych nechal ve sbírce jak jsou. Hrabal bych se třeba v pětkách a předělal si je na FF. To už je jedno co, ale Skx jsou dnes už ikonickou vzpomínkou a bude ještě líp.

    I chyby na Seikách obecně jsou ikonický :)

    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1

  • Takže prvá časť úprav myslím úspešne za mnou :)

    Všetko prebehlo hladko. Vymenené: chapter ring (za kovový), luneta, vložka lunety (zafírová s lumi) a sklíčko zafírove s dvojitým klenutím

    a modrým AR. Za mňa spokojnoť, dostali trochu svieži nádych a hlavne ma to nesmierne bavilo. Super relax.

    Plánoval som tu aj spraviť vlákno s postupom "ako na to" ale všimol som si, že už tu také je...

    Ak má niekto podobné plány a nie je si tým istý, tak vravím že nie je sa čoho obávať. Postupov na YT je milión.

    Na záver pár fotiek: