Potápky, časť druhá....ORIS?

  • Ale že k čomu sme sa už dopracovali od výberu potápiek :)

    Hoši, mikrobrand nehľadám. Ako napísal watchesfan musí to dávať zmysel ako celok. Mať nejaké úspechy a uznanie za sebou :)

    Predsa len kto robí hodinky 130 rokov to má viac vychytané ako niekto kto ich robí 10 rokov. Áno aj tá neznáma firma ich môže nabušiť

    super fíčurkami a kvalitnými súčiastkami a na papieri to vyzerá krásne a potom pozriem na hodinky a nič mi nehovoria. A cenou sa vedia aj dorovnať

    tradičnej značke :D Tým ich nechcem dehonestovať, každému sa páči iné a nie je mikrobrand ako mikrobrand... Mal som "štajny" pilot ešte s etou a chodili dobre, okrem toho že mi boli veľké tak som ich predal aj pre to že ten brand vo mne nič nevzdbudzoval. Ale inak Myslím že napr. spomenutí Ward aj Damasko sú vcelku obľubené a neviem či ich treba hádzať do rovnakého vreca mikrobrandov ktoré vznikli minulý piatok u nejakého Guntera v dielni po pradedovi kde výrabal podkovy pre kone :) Berte to s nadhľadom :) Nakoniec vždy lepší noname mikrobrand ako sa tu dohadovať či kúpiť hodinky Guess alebo Tommy Hilfiger :)) Tak to vnímam ja :)

  • Ešte sa spýtam ak niekto vie. Budem brať 43.5mm a Rozhodujem sa medzi titan verziou a klasickou čiernou.

    Pri čiernej som natrafil na "problém". Robili sa aj s brúsenou aj s leštenou lunetou?

    Ak si vyberiem čierne tak rád by som s lesklou lunetou. Na stránke výrobcu fotka vyzerá že má lesklú lunetu ale na chrono24 aj youtube som našiel kopec

    aj s brúsenou. Jedine čo ma napadá podľa dátumou a fotiek čo som poziťoval že ked prišiel tento novší model s týmito ručičkami tak mal nazačiatku brúsenú lunetu a potom od 2020? začali dávať leštenú? Má niekto šajnu ako to je?

  • Keď sa pozrieš či už na stránke výrobcu alebo predajcu (ichrono), tak čierne s priemerom 43,5 na oceli majú lunetu matnú, ale fotka môže klamať, treba si to ísť pozrieť naživo..

  • Z osobnej skusenosti viem, ze na nezlavnene vedia ist z RP do -20%, pri zlavnenych sa s dodatocnou zlavou krutia,ale skusit sa da vzdy :)inak ako AD leziaky moc nedrzia, tak sa sem tam da narazit aj na vacsiu zlavu, ale to nie je pripad tohoto modelu ;)

  • Ak ti da AD -20% na Ch24 by som uz ani nepozeral. Podla mojich skusenosti pre Oris na Ch24 chodit netreba. Aj AD by ti mal vediet spravit cenu konkurencieschopnu so sedivkou

    Ked tak napis tymto Nemcurom…su Oris AD. Niekolko krat som u nich kupoval aj drahsie hodinky a vzdy sa dalo slusne dohodnut. https://www.olfert-co.de/oris-uhren?p=2

    Dalsia moznost je oslovit Prazsky Koscom… vedia spravit slusnu cenu https://www.hodinky-koscom.cz/f?zkratka_vyrobce=oris

  • Ďakujem za tipy. Idem to popozerať. Ichrono ak by dali zlavu 20% tak budu asi tak o 100€ drahší oproti CH24, čo som teraz tak letmo pozeral

    100€ nie je až taký veľký rozdiel keď vezmem že nakúpim na SR + záruka... Napíšem aj nemčurom aj čechom aj ichrono a uvidím kto bude najlacnejší.

    Aktuálne sa ešte rozhodujem medzi titanom a čiernou verziou. Pri titane sa obavam náchylnosti na škrabance (aj keď si dávam veľký pozor)

    A ku Chrono24 SeikoSan prečo s orisom zle skusenosti?

  • Bud som to blbo napisal alebo si ma zle pochopil. Myslel som to tak ze ak ti AD da zlavu 20% tak je rozdiel ceny v porovnani s Ch24 tak maly ze neoplati riskovat nakup od neoficialneho on-line predajcu. Na Oris sa daju dostat dobre zlavy priamo u AD tak pre ne na Ch24 chodit netreba.

  • Ja som Orisky kupoval cez Ch24 z DE (Montredo), komunikacia super, odpovede prakticky okamzite, za 9 dni boli odoslane a na druhy den doma + za cakanie som dostal 50€ poukazku na nakup remienkov z watchbandit.com. Potvrdenu zarucnu karticku mi poslali asi za tri dni na moje vyzvanie ze si hodinky necham. Ked som hodinky registroval tak predajca nebol v zozname AD tak na dotaz predavajuceho som ich registroval na AD zo Spanielska, Samozrejme s touto informaciou registracia prebehla.

  • Tak v tomto postupe predaja vidim dva pomerne zavazne problemy. Poslu ti hodinky ale zaruku az ked sa rozhodnes ze ich chces. Je to preto lebo oni ich ako Nemecky on-line predajca zo zakona musia do istej lehoty vzat naspat ale kedze Montredo nie su AD tak v pripade ze ich vratis nevedia zresetovat zaruku. Tymto sposobom tvoje hodinky, este pred tebou, pokojne mohli mat doma iny ludia co ich vratili. Dalsi problem je ze ked mas karticku orazenu predajcom ktory nie je v zozname AD vyrobcu tak je pravdepodobne neplatna. Montredo asi ma vlastnu zaruku lebo zase zo zakona musia, ale ci mas platnu Oris zaruku je otazne. On-line registracia je sice fajn, ale ked si registroval kupu u ineho obchodnika ako toho co ti orazil kartu tak to si dovolim pochybovat o tom ako ti zaruku uznaju ked ich bude treba poslat do Orisu .

  • Ja som svoje Aquis kupoval cez Chrono24. Predajca (zo Spanielska) ma kamennu predajnu, je Oris AD uvedeny aj na strankach Oris, ale na Ch24 predava pod inym menom. Hodinky dosli so zarucnou kartou, registracia na webe prehla bez problemov.

  • Tak v tomto postupe predaja vidim dva pomerne zavazne problemy. Poslu ti hodinky ale zaruku az ked sa rozhodnes ze ich chces. Je to preto lebo oni ich ako Nemecky on-line predajca zo zakona musia do istej lehoty vzat naspat ale kedze Montredo nie su AD tak v pripade ze ich vratis nevedia zresetovat zaruku. Tymto sposobom tvoje hodinky, este pred tebou, pokojne mohli mat doma iny ludia co ich vratili. Dalsi problem je ze ked mas karticku orazenu predajcom ktory nie je v zozname AD vyrobcu tak je pravdepodobne neplatna. Montredo asi ma vlastnu zaruku lebo zase zo zakona musia, ale ci mas platnu Oris zaruku je otazne. On-line registracia je sice fajn, ale ked si registroval kupu u ineho obchodnika ako toho co ti orazil kartu tak to si dovolim pochybovat o tom ako ti zaruku uznaju ked ich bude treba poslat do Orisu .

    Nechcem polemizovať, lebo máš pravdu, ale v rámci záruky som pri cca 30 hodinkách, ktoré som mal, niečo riešil iba raz, aj to len kondenzátor v Citizen eko drive, keďže hodinky asi dlhšie stáli na predajni alebo v sklade.

    Chcem tým len povedať, že za seba by som uprednostnil nižšiu cenu, ak kupujem nejaké kvalitne hodinky.

  • Keďže som bol dnes pracovne v Győri skočil som do jedného obchodíku s hodinkami (https://www.orak.hu/bemutatkozas.html), ktorý okrem iných značiek predáva aj hodinky MIDO.

    Priznávam sa, že som bol na túto značku zvedavý hlavne po príspevkoch Watchiho, ktorý MIDO OCEAN STAR mal, a nemal ani jedno zlé slovo na ne ("...Jinak jen pro info, Mida byly nejlepší hodinky co jsem kdy měl....").

    Veril som mu, a dnes keď som mal možnosť ošahať tie krásky, tak sa jeho slová X-krát potvrdili. Pozrel som aj nejaké videá, a v jednom na jutube zaznelo niečo v tom zmysle, že "... prečo sa nikde nehovorí o značke MIDO?...". Keď som ich mal ruke, tak tieto slová sa mi hneď vynorili.

    Keď si pozrete ich oficiálne stránky (https://www.midowatches.com/en/), tak samé "dobroty", pekné potápky, zaujímavé kolekcie s ešte lepšími strojčekmi (po väčšine PM80, ale aj z tejto rady len tie naj!!).

    Asi do toho vidíte lepšie ako ja, a jedným príspevkom ma odrovnáte, ale: skúste mi nájsť potápky na úrovni COSC (u MIDA strojček PM80, konkrétnejšie ETA C07.821 s "Si vláskom") v lepšej cene ako MIDO OCEAN STAR 600 CHRONOMETER (prepočítal som: dnešným kurzom CHF/EUR je to 1.530,76EUR - bez zliav..).

    A k tomu ešte to vypracovanie... sedia výborne na zápästí, sú pohľadné. Mám Longines HydroConquest, ktoré sice nie sú oficiálne COSC, ale strojček sa mi za tri mesiace asi 5-6 krát prehupol do max +/-4 (drží sa v rozmedzí +/-2), ale dnes som takmer dostal chuť vyskúšať si MIDO naladené na COSC (nakoniec som nešiel do toho len preto, lebo z ničoho nič mám na dosah jednu krásku na ciferníku s posledným písmenom gréckej abecedy... ;) , v sobotu dám hádam aj nejaké fotečky).

    Iný smer, ale vyskúšal som aj TISSOT PRX, a bol som príjemne prekvapený ako mi pekne sedia na zápästí (mali tam len quartzky, ale asi v rozmeroch s automatom rozdiel nebude).

  • Ohľadne značky Mido som videl nedávno film o histórii tejto značky, ktorá to hlavne v začiatkoch nemala ľahké. Bolo to zaujímavé a inšpirativne, skoro som si potom nejaké kúpil :)

  • Alternatíva, aj keď bez SI vlákna myslím, je Certina DS action za menej ako polovicu. Ak nie si extremne zaťažený na značku a jej meno. Hodinky sú až prekvapujúco presné a nedá sa im v podstate za tú cenu nič vytknúť.

  • Nechcem polemizovať, lebo máš pravdu, ale v rámci záruky som pri cca 30 hodinkách, ktoré som mal, niečo riešil iba raz, aj to len kondenzátor v Citizen eko drive, keďže hodinky asi dlhšie stáli na predajni alebo v sklade.

    Chcem tým len povedať, že za seba by som uprednostnil nižšiu cenu, ak kupujem nejaké kvalitne hodinky.

    Mal si stastie alebo ja nestastie… uz som riesil zaruku pri onakvejsich kusoch ako Oris. Ja vzdy uprednostnim zaruku a popredajny servis seriozneho predajcu pred cenou, obvzlast ked kupujem kvalitne, drahsie hodinky. V konecnom dosledku je to ale o tom ako moc lacne su… Ja som kupil Oris 65 na Jomashope, len s ich zarukou a podmienkami vratenia ktore v pripade tohoto obchodu neznamenaju nic. Ale kupoval som za polovicu retailu a risk mi prisiel primerany zlave. Na Oris uplne v pohode dostanes -20% priamo od AD. Na Ch24 ich najdes pri najlepsom za -25/30%. Podla mna je ten rozdiel v zlave prilis maly na to aby malo vyznam riskovat. Ale Ch24 urcite nezatracujem. Kupoval som tam viacere, aj trochu drahsie hodinky, napriklad Breitling, Panerai, a vsetko dopadlo na jednotku… len treba byt opatrny. Od Montreda som este nekupoval ale vzdy ked som na nich pozeral tvrdili ze predavaju hodinky so zarukou vyrobcu. Keby mi dali zaruku tak ako popisal kolega vyssie tak by som nebol moc nadseny.

  • Alternatíva, aj keď bez SI vlákna myslím, je Certina DS action za menej ako polovicu. Ak nie si extremne zaťažený na značku a jej meno. Hodinky sú až prekvapujúco presné a nedá sa im v podstate za tú cenu nič vytknúť.

    Ak to chapem spravne tak kolega tieto Certiny ma, dal ich do predaja a chce ich vymenit za nieco ine…

  • SeikoSan v niecom mas mozno pravdu, len to trochu upresnim. Dostal som plastovu karticku na ktorej je okrem ineho vytlacene vyrobne cislo + QR kod a popisom ze zaruka plati len po zaregistrovani na Oris portale. Nieje tam ziadne miesto na zapisanie datumu predaja a ani miesto pre nejaku peciatku. Neviem co dostali iny majitelia Orisiek. Registracia presla, takze nevidim dovod preco by zaruka nemala byt uznana. Navyse mam doklad o kupe takze v pripade nudze mozem hodinky reklamovat priamo u obchodnika kde som nakupil. Mimochodom uz som kupoval hodinky aj z oficialnych zdrojov ku ktorym som dostal karticku s rucne napisanym datumom predaja, vyrobnym cislom a peciatkou. Ked sa nad tym tak zamyslim, tak ako grafik si takych karticiek, faktur a pokladnicnych blockov dokazem vyrobit, pre potreby preukazania sa kvoli zaruke, kolko len chcem. Takze si myslim ze el. registracia ma asi vacsi zmysel. Ak sa nemylim tak nieco podobne ma aj Breitling.