• Ahojte!

    Kedže kamarátovi Madmaxovi sa objavili na ruke krásne NOMOS-ky, tak sa s vami podelím s mojimi myšlienkami v tomto smere.

    1. Hľadám hodinky (prinesiem mi ich Ježiško pod stromček)
    2. Hodinky by mali byť elegantné, avšak cenovo nie príliš uletené (do 2k JURO)
    3. Mechanické (ručné, alebo automat a rezerva chodu - to je jedno)
    4. Pekne tenučké
    5. Jednoduché, bez prílišných komplikácií a naprataných cíferníkov
    6. Biely, alebi strieborný ciferník
    7. Pútdro okrúhle, alebo aj hranaté

    Taaak, a napíšem vám aj to, čo som popozeral, vyskúšal v tomto smere. Samozrejme budem veľmi rád, ak sa podelíte s vašimi názormi, poprípade skúsenosťami s konkrétnym výrobcom, konkrétnych hodín.

    1. NOMOS TANGENTE. Zatiaľ toto je môj favorit. Podľa mňa pekné, jednoduché spoľahlivé s vlastným základným, avšak výborným "inhouse" strojčekom ALPHA (Alfa?) s ručným náťahom. Mal som ich na ruke, krásne tenučké, celé púzdro nemá dokopy 7mm hrúbku, a na veľkosť niečo pod 38mm (čož sa pre niekoho môže zdať príliš malé, ale v skutočnosti to aj na mojom 18,5cm zápästí nevyzerá príliš na trpaslíka, tie dlhé nôžky urobia svoje vo finálnom výzore). Ich servis je cenovo podľa mňa O.K. (posielal by som ich do Glashütte, alebo v rámci nejakého výletu /ak sa svet úplne nezblázni/ by som ich odniesol sám so zastávkou u Watchiho ;) ).
    2. Veľmi sa mi páčia aj NOMOS TETRA 39 (hlavne s tým strieborným cíferom), avšak tieto sú už o pár stovák vyššie (počkám ale na vaše názory). Tieto "kocky" vyzerajú veľmi krásne na zápästí, strojček vlastný: DUW3001
    3. Pozeral som aj LACO z modelovej rady CLASSICS (Brandenburg, alebo PLAUEN - ručáky so strojčekom LACO04 / ETA 2804-2) s hrúbkou 8,85mm a s veľkosťou 40mm. Sú podľa mňa tiež peknúčke, no s hodinkami LACO by som mal v pláne radšej nejaké pilotky z rady ERBSTÜCK (Wien, alebo GRAZ...)
    4. Pokukával som aj v okolí LONGINES (tu som vyskúšal napr. EVIDENZU), RADO...

    Takže niečo v tomto smere. Dúfam, že vybehnete na mňa s ešte krajšími konkurenciami, alebo ma uistíte smere NOMOS...., každý príspevok si cením!!!

    Vopred vďaka.

  • Plus ešte uvažujem pre seba o nejakých Tag Heuer-och, ale nie som zatiaľ rozhodnutý, niečo z rady Fomula 1.

    Tiež som pozeral formuly nejakú dobu dozadu, páčia sa mi "racing" hodinky, ale za quartz 1000€+ mi príde predražené, človek platí za značku, pritom tá ronda sa dá v iných hodinkách za polovicu a možno aj menej

  • Dal si dost velky rozptyl :)Nomos je skvely, co uz tebou spominane ale aj Tangomat, Ahoi, Ludwig…len to musi byt presvedcenie na prvu, nie su pre kazdeho…v danej cenovke je toho kopec..ide o to co chces in-house alebo je to jedno. S in-house okrem Nomos su okolo 2K napr. Baume&Mercier Baumatic, stoja urcite za zvazenie..s Etou ci Sellitou je toho hromada, od TagHeuer Carrera, cez frederique constant, Longines, ci uz Evidenza alebo Master Collection, ale aj Mido , ci uz Baroncelli alebo Multifort…osobne by som Laco nebral, ale to je moja osobna preferencia…jednoducho, cim viac budes googlit, tym viac sa ti hlava zamota :)verim ze sa vo finale rozhodnes spravne, hlavne k tvojej dlhodobej spokojnosti…

  • A na co som zabudol a rozhodne by som nemal :)je mnou oblubena Omega DeVille Prestige, to rozhodne stoji za zvazenie :)

  • Mojim favorit by pri tvojich kriteriach bol Tudor 1926. Biely alebo strieborny cifernik na vyber, 36, 39 alebo 41, 100 m WR, koza alebo paradny takmer rolexovy tah. Dalsia pekna a trochu “ina” moznost je Longines Dolce Vita Sector Dial.

    Obive ma zaujali, no neviem prečo, ale viac ma chytili Longines-ky (asi možno aj preto, lebo nedávno kúpené HydroConquestky sú vysoko nad moje očakávania).

    Ak by si Longines Dolce Vita Sector Dial mal poruke pozrel by som si ich v tvojich videách. Tento týždeň som bol pracovne v Budapesti (z domu na kraj mesta hodina dvadsať, a posledných 20km cez mesto za hodinu päťdesiat || || - no chaos, ale riadny, ale to je na inú tému). Zastavil som sa v obchodíku, kde som kupoval HydroConquestky (išiel som okolo, a tých +40 min. ma nazabilo...). Evidenzy, ale žiaľ ani mužské Dolce Vita tam nemali, napriek tomu, že tam majú bohatú ponuku. Vyskúšal by som ich. Dal som si na ruku NOMOS Tangente a Tetra, púopretáčal som ruku, popočúval som predajcu....

    Tvoje videá sa mi páčia preto, lebo ruku natáčaš tak, ako by som to robil aj ja s novými hodinkami. Vidno, že máš skúsenosti ;) . Inak škoda tam toho nepriehľadného zadného krytu. Longines si dá záležať na vzhľad strojčekov... Inak s tou hnedou kožou vyzerajú podľa mňa najlepšie.

    Neplánuješ mužské Dolce Vita ukázať?

  • DIO radim ti navstivit predajnu Hour Passion v Outlet Parndorf, maju tam vacsinu znaciek od Swatch group vratane Longines (Rado,Mido,Certina, Union GH, Tissot), sice nie tohorocne modely ale slusne zlavy, tak si mozes poskusat a mozno si aj vyberies :)

  • nooo ja som riešil podobnú dilemu kedysi a kúpil som Wardy, ale tuším ich už nerobia, ale možno niekde na nete keby sa pošťouráš tak by si ich zohnal. Ja mám sivé a som spokojný, sú pod 6mm hrubé a majú manuálny náťah. Proste pecka :D

    Ak nie toto tak by som pozrel hamilton intramatic, mám čierne a nedám na ne dopustiť, sú mega. Teraz majú peknú novinku - pozri


    Prípadne nejaký ten Bucherer :D Cenovo neviem či sa zmestíš ale.