BIATEC - PURELY MADE IN SVK?

  • Zdravím,

    je značka Biatec kompletne Slovenskou značkou t.j majiteľ a !všetky! komponenty pochádzajú zo Slovenska?

    Cenovo sú niekde na úrovni strednej kvality, Edox, Maurice Lacroix, Oris .. Prečo by som si mal vybrať práve Biatec pls?

    Ps: páčia sa mi :thumbup: len nemajú až tak pestrý výber ako Švajčári napríklad.

    Ozaj pôjdu moje peniaze čisto do domácich rúk a zaplatím/podporím tak snahu domácich majstrov?

    Diky

    • Official Post

    Odpoveď na nadpis vlákna je nie, určite nie sú. Samozrejme my, ako mladá značka, si takmer všetky komponenty nakupujeme zo zahraničia a ani sa tým netajíme, pretože nie je v našich možnostiach vyrábať tak špecifické výrobky ako komponenty hodiniek vo vlastnej réžii. A už vôbec nie komplet všetky. No idea, dizajn, skladanie a testovanie prebieha plne v našej réžií. Na svete existuje len pár značiek, ktoré sú schopné urobiť všetko pod jednou strechou, no to sa zväčša bavíme o veľkých značkách s bohatou históriou alebo minimálne s "bohatým" zázemím. Na to sú totiž potrebné multimilionové investície. Dokonca jednotlivé továrne sa dnes špecializujú, napríklad továrne na výrobu enamelových číselníkov, výrobu klasických číselníkov, či číselníkov z kameňa sú zväčša rôzne. Takisto výrobca oceľových puzdier nie je zväčša schopný vyrobiť aj zlaté puzdro a pod. Tak funguje dnešný globálny svet a je to vlastne veľká výhoda, pretože práve špecializácia jednotlivých firiem je to, čo dokáže ponúknuť zaujímavé technologické riešenia za skutočne prijateľné ceny. Keď si kupuješ akýkoľvek produkt zložený z množstva súčiastok, tak je to na takmer isto skladačka a jednotlivé komponenty nepochádzajú len z jedného štátu.

  • Vďaka za info, otázka bola možno naivná a hlúpa, ale len z dôvodu,že som beginner a pomaly sa učím tipy a triky tohto sveta.

    To čo píšes je aj logické a potom je len na Vás čo presne použijete v Biatec hodinkách, aby sa to aj dalo predať aj to dodržalo vami mienenú kvalitu výrobku. Vďaka, držím palce