Dlouho předlouho jsem zde nic nedával. Hodně věcí se změnilo, rukama mi prošla hromada hodinek a začal jsem i s YT kanálem
Vítám vás u dalšího pokračování z cyklu hodinky pod mikroskopem. V tomto videu se netradičně zaměřím na porovnání dvou hodinek, které si jsou velmi podobné. San Martin se designově inspiroval Seikem (zachoval si však i jisté odlišnosti) a Seiko se u tohoto modelu odkazuje na originální 62MAS, které pro změnu vzaly za inspiraci Blancpain Batyscaphe z roku 1956 https://swisswatches-magazine.com/wp-content/upl…ain-800x533.jpg Video je delší a mým záměrem bylo zaměřit se na stejné prvky a natočit je co nejvíce podobným způsobem a tím porovnat zpracování hodinek za 200 USD a hodinek za 4000 USD. Výsledky srovnání nechám na vás po shlédnutí videa. Osobní vyhodnocení mám zatím v hlavě a bude se zaměřovat i na detaily, které nejdou dost dobře zachytit ve videu. Děkuji kamarádovi, že mi SLA017 zapůjčil.
Mějte na paměti, že vysoké přiblížení spolu se silným osvětlením dá vyniknout naprosto všemu a tak leckteré nedokonalosti nemáte šanci pozorovat ani makroobjektivem, či lupou natož pouhým okem
Na video se můžete podívat tady: