• Dlouho předlouho jsem zde nic nedával. Hodně věcí se změnilo, rukama mi prošla hromada hodinek a začal jsem i s YT kanálem :)

Vítám vás u dalšího pokračování z cyklu hodinky pod mikroskopem. V tomto videu se netradičně zaměřím na porovnání dvou hodinek, které si jsou velmi podobné. San Martin se designově inspiroval Seikem (zachoval si však i jisté odlišnosti) a Seiko se u tohoto modelu odkazuje na originální 62MAS, které pro změnu vzaly za inspiraci Blancpain Batyscaphe z roku 1956 https://swisswatches-magazine.com/wp-content/upl…ain-800x533.jpg Video je delší a mým záměrem bylo zaměřit se na stejné prvky a natočit je co nejvíce podobným způsobem a tím porovnat zpracování hodinek za 200 USD a hodinek za 4000 USD. Výsledky srovnání nechám na vás po shlédnutí videa. Osobní vyhodnocení mám zatím v hlavě a bude se zaměřovat i na detaily, které nejdou dost dobře zachytit ve videu. Děkuji kamarádovi, že mi SLA017 zapůjčil.

Mějte na paměti, že vysoké přiblížení spolu se silným osvětlením dá vyniknout naprosto všemu a tak leckteré nedokonalosti nemáte šanci pozorovat ani makroobjektivem, či lupou natož pouhým okem

Na video se můžete podívat tady:

External Content youtu.be
    Content embedded from external sources will not be displayed without your consent.
    Through the activation of external content, you agree that personal data may be transferred to third party platforms. We have provided more information on this in our privacy policy.

• Ty Wise jsou nejlépe udělané hodinky, které jsem kdy viděl a navíc jsou prostě nádherné :love:

• Vítám vás u dalšího pokračování z cyklu hodinky pod mikroskopem. Dnes se zblízka podíváme na další hodinky thajské značky Wise a sice model Adamascus AD773. Na první pohled zaujmou pouzdrem vyrobeným z Damaškové ocele. Při bližším pohledu pak musím konstatovat, že se jedná o nejlépe zpracované hodinky, které jsem kdy pod mikroskopem měl. Indexy i ručičky jsou neuvěřitelně čisté, luminiscence je nanesena skvěle, a i tisk na ciferníku nebo datovém věnci je bez chyby. Když k tomu připočtu zarovnání ručiček, chod šroubovací korunky nebo nádherně dvakrát vypouklé safírové sklo s bezbarvým antireflexem a tradičně bezkonkurenční luminiscenci, která hravě strčí do kapsy většinu potápěčských hodinek, tak mám před sebou naprosto perfektní hodinky. Vypadají skvěle na ruce, pod makro objektivem foťáku, ale obstály na jedničku i pod mikroskopem. Opravdu smekám klobouk.

Video můžete vidět zde:

Content embedded from external sources will not be displayed without your consent.
    Through the activation of external content, you agree that personal data may be transferred to third party platforms. We have provided more information on this in our privacy policy.

• A mám tu další díl z cyklu hodinek pod mikroskopem, tentokrát Laco Leipzig: