• Zdravím Vás,

    som tu nový, aké hodinky by ste odporučili do 1000-1500e prosím?

    Jedná sa mi o to, že som zdedil nejaké peniaze po zosnulom otcovi a chcem ich rozumne investovať (skôr pamiatka ako investícia, neplánujem ich predávať) a práve hodinky sa mi zdajú ako vhodná voľba.

    Chcem také hodinky, na ktoré keď sa pozrem mi srdco zaplesá a bude z nich trocha žiariť aj umenie, modernosť a krásne spracovanie.

    Ideálne keby mali okrem dátumu aj moonphase (alebo inú užitočnú funkciu).

    Teóriu mám zmáknutú a viem, že je ťažko radiť, keďže je tu milion kategórií a záleží aj človeku čo obľubuje a vyžaduje no suma sumárum:

    Elegancia a spracovanie sú moje dve hlavné podmienky, nech zaujmú aj mňa aj okolitý svet.

    Vďaka za prípadné odpovede.

    Patrik

    Tie to sú zatiaľ môj tajný tip:

    SEIKO Presage SPB167J1

    SEIKO Presage SPB167J1

  • Dosť ťažká otázka, napíš do Googlu “best watches under 1500” a môžeš prezerať jeden rebríček za druhým. Ak trváš na mesačnej fáze, tak by som trochu priplatil napr. za toto

    tie Longines by som navrhoval aj ja, maju paradne puzdro aj tah, celkovo vydarene hodinky a nielen ako pamiatka, dla mna skvele univerzaly. A pri lepsom patrani po nete sa daju kupit kludne -30% pod retail :)

  • Ahojte,

    diky za odpovede, parádne výbery.

    ...áno máš pravdu 67Klokker, všetky typy majú svoje výhody aj nevýhody.

    Keďže zatiaľ nemám naťahovač na automatic hodinky, a som zvyknutý len na bezstarostný quartz, automat by bol step up.

    Len keby mi včera do oka nepadol tento Bulova Curv s UHF quartzom, čo je technicky tiež úžasný výkon , škoda tej len 30m vodotesnosti.

    Výzorovo pôsobí na mňa na vidáech ako squartzovaný Richard Mille pre chudobných haha / 890e.

    Som aj dosť hi-techovo ladený, t.j. otvorený novým technológám, takže aj toto je pre mňa možná cesta popri automatoch, mechanikách.

    Klasický quartz je praktická vec, ale tento UHF je 8x presnejší čo je úžasné.

    Síce je Bulova americko - japonské konzorcium, ale tento Curv sa im aj dizajnovo podaril + zafirove sklo + otvorený zadný zahnutý quartz mechanizmus.

    Chronograf je spojený so sukundovkou, čo je tiež fajn.

    kurnik šopa, ďalší chrobák v hlave haha.Bulova 98A207 - Zegarek Curv • Zegarownia.pl

  • Musia byť nové? Preferuješ aj nejakú značku? Resp. musí to byť známa značka?

    Lebo taký Christopher Ward je jeden z najlepších v pomere cena/spracovanie.

    Super spracovanie má aj Monta, ale do 1500€ jediné z druhej ruky

    Casio GW-M5610, CW C60 Trident Pro 600 Mk3, Damasko DA34, Monta Skyquest GMT, CW C65 Trident Vintage Mk2, CW C63 Sealander GMT.

  • Musia byť nové? Preferuješ aj nejakú značku? Resp. musí to byť známa značka?

    Lebo taký Christopher Ward je jeden z najlepších v pomere cena/spracovanie.

    Super spracovanie má aj Monta, ale do 1500€ jediné z druhej ruky

    @Diablo 1st, isto nové, ešte som nedorástol na second hand pri hodinkách. Kuknem Christophera, som ich ešte nepozeral vôbec a to som už prelustroval toho dosť. :) diky

  • Ak by si si vybral u Warda, majú pár krát do roka "výpredaj" Nearly new. Zľavy sú 30-50%. Niektorí to síce odsudzujú, ale dajú sa tam zohnať zaujímavé kúsky za super ceny.

    Navyše sú v platnosti dosť často zľavové kupóny na 100GBP (v € sa tam neoplatí nakupovať).

    Casio GW-M5610, CW C60 Trident Pro 600 Mk3, Damasko DA34, Monta Skyquest GMT, CW C65 Trident Vintage Mk2, CW C63 Sealander GMT.

  • @Diablo 1st, isto nové, ešte som nedorástol na second hand pri hodinkách. Kuknem Christophera, som ich ešte nepozeral vôbec a to som už prelustroval toho dosť. :) diky

    ak môžem, ešte jedna skromná, nezáväzná rada :) ak si chceš kúpiť svoje prvé "ozajstné" hodinky, vrátane toho že si kupuješ spomienku a chceš aby ti dlho slúžili a aj po rokoch mali akú takú finančnú hodnotu, nekupoval by som rozhodne Quarz, ani superquarz ani žiaden iný...kúpil by som vyslovene mechaniku (automat) od renomovanej značky s dlhou históriou výroby. Tiež by som nekupoval hodinky cenovo v úplne základnej úrovni, aj keď spracovanie značiek ako napr. Tissot, Certina, Mido...je v kategórii do 1000,- Eur vo veľmi dobrej úrovni, je to následne o úrovni strojčeka...nemám nič proti hodinkám firiem z posledných dekád, napr. Ch.Ward a pod. (takýchto výrobcov nájdeš desiatky), pekných, nápaditých, spracovanie na veľmi slušnej úrovni...ale všetci využívajú jeden a ten istý strojček v základnej úrovni...V rozmedzí 1000-2000 Eur sa dajú nájsť hodinky s mnou spomenutými parametrami vrátane nejakej komplikácie, či už spomenutý Longines, príp. RADO, ale aj značky z nemeckého Glashütte, treba sa len povŕtať internetom :) ber to ako môj názor, rozhodnutie je na tebe, želám ti aby si sa rozhodol dobre, na zbrklosť nie je priestor :)

    PS: dúfam že sa niekto zo sklaných prívržencov Ch.Warda neurazil :)

  • ak môžem, ešte jedna skromná, nezáväzná rada :) ak si chceš kúpiť svoje prvé "ozajstné" hodinky, vrátane toho že si kupuješ spomienku a chceš aby ti dlho slúžili a aj po rokoch mali akú takú finančnú hodnotu, nekupoval by som rozhodne Quarz, ani superquarz ani žiaden iný...kúpil by som vyslovene mechaniku (automat) od renomovanej značky s dlhou históriou výroby. Tiež by som nekupoval hodinky cenovo v úplne základnej úrovni, aj keď spracovanie značiek ako napr. Tissot, Certina, Mido...je v kategórii do 1000,- Eur vo veľmi dobrej úrovni, je to následne o úrovni strojčeka...nemám nič proti hodinkám firiem z posledných dekád, napr. Ch.Ward a pod. (takýchto výrobcov nájdeš desiatky), pekných, nápaditých, spracovanie na veľmi slušnej úrovni...ale všetci využívajú jeden a ten istý strojček v základnej úrovni...V rozmedzí 1000-2000 Eur sa dajú nájsť hodinky s mnou spomenutými parametrami vrátane nejakej komplikácie, či už spomenutý Longines, príp. RADO, ale aj značky z nemeckého Glashütte, treba sa len povŕtať internetom :) ber to ako môj názor, rozhodnutie je na tebe, želám ti aby si sa rozhodol dobre, na zbrklosť nie je priestor :)

    PS: dúfam že sa niekto zo sklaných prívržencov Ch.Warda neurazil :)

    madmax: diky moc za odpoveĎ fakt si cením tvoje skúsené rady a presne viem čo vravíš ! *wink.

    No prichádza na radu inakšie rozhodnutie:

    a) kúpiť si napriklad jedne cenné Swiss Montblanc/Longines/Ball/Maurice Lacroix/Rado ...hodinky za 1500e z netu so šťastím v dobrom stave, použité, ale krásne, detailné a cenné ako vravíš a tešiť sa z erotiky hodinárstva, aneb

    b) si kúpiť hodinky ktoré ťa chytia za serdco a fakt aspom trocha vystihujú teba ako človeka aj napriek tomu , že by to bola spomienková vec ... URWERK poprosím UR220 carbon edition :D

  • Keď nad tým tak premýšľam tak rohodne by som šiel do niečoho "legendárneho". Niečoho čo je v našej komunite veľmi uznávané a niečo čo má za sebou kopu histórie. Zrejme nejakú fajnú reedíciu. Ja by som v tejto cene neváhal, oželel by som moonphase komplikáciu a šiel po niečom jednoduhšom - 3 ručičky, dátum, prípadne bez dátumu.


    Nešiel by som do mladých značiek ako je Ward. AJ keď som od nich viaceré hodinky mal a jedny stále mám.

    Ball by som neriešil, tie hodinky sú síce pekné, ale je myslím slušná šanca že sa ti časom prestanú páčiť. šiel by som do niečoho klasického, čo vyzerá dobre a nadčasovo. Napr tieto nové Certiny. Retail cena je tam nejak 1800. Nemal by mať vôbec problém vybaviť 10 - 20% zľavu, možno aj viac ak budeš mať štastie a zmestíš sa do budgetu plus máš chronograf s parádnym dizajnom, strojom a od dobrej značky.

    Potom by som pozrel Longines a celkovo ich Heritage kolekciu ale myslím. Ja by som v tejto cene pozeral Longines Legend Diver kolekciu a teda ja by som šiel do čiernej na meshi. Klasika. Robia teraz aj iné farby ciferníkov ak sa ti nepáči čierna, prípadne aj bronzové puzdro, čo je tiež cool.

    Tie Urwerky neviem neviem. Je to cool ale neviem ako budú "zrieť" z dlhodobého hľadiska. Po Urwerku a podobrých šialenostiach (v dobrom samozrejme:D) by som sa pozeral keď by som mal solídnu zbierku základných hodiniek. Príde mi to ako kupovať dopravný prostriedok a miesto auta si kúpiť jatpack. Hej, do práce ťa dostane, ale auto by bolo na začiatok lepšie, potom možno motorečka a potom by som vymýšľal so šialenosťami.

  • diky moc za odpovede, pekne kúsky ste navrhli, a sa vidí, že sa vyznáte a máte skúsenosti.. musíme sa ešte rozhodnúť akým smerom pôjdem. diky moc.

    P