Rada ohľadom NATO remienky

  • Ahojte!

    Hľadám radu ohľadom NATO remienok. V roku 2013 som kupoval limitovku FORTIS SPACEMATIC s ETA2836-2 a boli/sú na peknom "muilitary zelenom" NATO remienku (viď fotka). Nosil som ich a ešte aj nosím často (v 10/2020 som ich mal aj v servise) a časom sa mi remienok viditelne opotreboval. Vlastne sa čudujem, že tak dlho vydržal. Zvykom som remienok občas aj preprať, no z vnútornej strany sa už viditeľne vybledol, pod tým malým plieškom s nápisom FORTIS zostal tmavší odtieň blízky origin farbe, a na viacerých miestach už chytil pekné "antické" odtiene. Prišiel čas výmeny.

    Hľadal som aj na stránkach FORTISU a kade-tade po nete oroginal, no no-chance.

    Napíšte mi prosím svoje názory na rôzne NATO remienky (vo farbe budem chcieť takú istú zeleň, ako bol oroginal), skúsenosti, materiál, výdrž, prípadne odkiaľ aj objednať, môžu byť aj nejaké CANVAS-ky, atď. Vopred vďaka!

    Teraz som pozeral napr. Edelwolle (inak vzor na tomto sa najviac podobá originálu, neviem či neboli dodávteľmi pre FORTIS) a WB (sú veľmi pekné a majú aj nastavitelné) - ceny sú od 30,-JURO+.

  • DIO March 20, 2021 at 9:54 PM

    Changed the title of the thread from “Rada ohľadom NATO remianky” to “Rada ohľadom NATO remienky”.
  • Hmmm...

    zaujímavá myšlienka. Ešte nikdy som takéto nemal, nenosil. Neviem či k tým FORTIS-kám by sedeli. Hľadal som celozelené, ale nenašiel som v tých ponukách. Ako nápad nie je zlý, no počkám si ešte.

    S remienkom typu NATO som sa prvý krát stretol v roku 2004, keď som si objednal POLJOT AVIATOR (slúžia mi dodnes vynikajúco s neskutočnou presnosťou!), ktoré boli na fotkách s koženým remienkom, a keď som otvoril balíček, tak mi skysol úsmev na tvári, lebo boli na nejakom čude vo farbe "khaki". S odstupom času som však zistil, že tie original dodané NATO sú viac než pohodlné. Aj po 16 rokoch vyzarajú takmer ako nové, hoci už prežili X krát aj morskú vodu, pral som ich nespočetne krát, atď. (pre zaujímavosť v najbližších dňoch ich nahodím na hodinka a spravím nejaké fotečky)

  • Hmmm...

    zaujímavá myšlienka. Ešte nikdy som takéto nemal, nenosil. Neviem či k tým FORTIS-kám by sedeli. Hľadal som celozelené, ale nenašiel som v tých ponukách. Ako nápad nie je zlý, no počkám si ešte.

    S remienkom typu NATO som sa prvý krát stretol v roku 2004, keď som si objednal POLJOT AVIATOR (slúžia mi dodnes vynikajúco s neskutočnou presnosťou!), ktoré boli na fotkách s koženým remienkom, a keď som otvoril balíček, tak mi skysol úsmev na tvári, lebo boli na nejakom čude vo farbe "khaki". S odstupom času som však zistil, že tie original dodané NATO sú viac než pohodlné. Aj po 16 rokoch vyzarajú takmer ako nové, hoci už prežili X krát aj morskú vodu, pral som ich nespočetne krát, atď. (pre zaujímavosť v najbližších dňoch ich nahodím na hodinka a spravím nejaké foteč

    Treba skúsiť,cena nie je zvlášť vysoká.A k Fortisom budú sedieť tiež.

    Čo sa týka ruských hodiniek myslím, že si zaslúžia pozornosť.Sú spoľahlivé a kvalita výroby neustále stúpa.Výrobcov je však veľa a ťažko sa orientovať,lebo nie všetky ruské značky sú naozaj ruské a teda nie s in-house kalibrom a výrobou v Rusku.Ja mám už pomaly mesiac na ceste Amfibie a neviem sa ich dočkať.Neskôr by som rád kúpil niečo od Rakety a Slávy.Môj otec mal Rakety asi dvadsať rokov a nespomínam si že,by boli niekedy v oprave....

  • Kupil som ten prvy z lava na svoje PAM. Povedal by som ze kvalita urcite zodpoveda cene. Ja som ale asi objektivne rozmaznany... :) Mne proste nevyhovoval a po jednom dni putoval do suflika kde je dodnes. Ak potrebujes 24 mm napis mi SZ a ja ti ho rad darujem.