vyber potapiek do 2000€

  • Po dlhsej odmlke na tunajsom fore chcem poziadat hodinkomaniakov o pomoc pri vybere spolahlivych a peknych potapiek za rozumne peniaze. Prave aj po tej cenovej stranke to je to u mna take vseliake, kedze pri prvtonom vyberani som sa pohyboval okolo 500-600€ ale nakoniec mnou vybrani favoriti skoncili na hranici 2000€. Viac uz velmi davat nehcem.

    moje poziadavky:

    - priemer puzdra okolo 44mm (zapastie 185mm) - v minulosti som mal Steinhart Ocean Two ktore mi boli akurat (43mm), VE Anchar ktore som ešte dokázal unosit (49mm), momentalne najcastejsie nosim Garmin Fenix3 (51mm)

    - zafírové sklíčko s antireflexom

    - remen, tah, kaucuk je mi to jedno. Musi to byt vsak v nejakej rozumnej sirke kedze by som si to chcel prehadzovat podla momentlanej nalady

    - ak neratam sekundovku ako komplikaciu tak minimum je datumovka, zobrazenie dna v tyzdni alebo rezervu chodu potesi, urcite nie GMT

    - spolahlivy kaliber, bezproblemovo servisovatelny s rozumnou (ne)presnostou

    - velmi ma potesi priehladne zadne veko, ale nieje vylozene podmienkou

    moj uzsi vyber je nasledovny:

    Christopher Ward C60 Elite 1000

    Vyhody: titanove puzdro a tah, COSC certifikacia, priehladne zadne veko

    Nevyhody: rezerva chodu iba 38h

    Oris Aquis Big Date Day

    Vyhody: pre mna asi najkajsi dizajn, pri svojej velkosti vehodne aj na mensie zapestia

    Nevyhody: "inegrovany" tah - nemoznost nahrady resp. obmedzene moznosti, rezerva chodu iba 38h

    Mido Star Diver 600

    Vyhody: COSC certifikacia, 80h rezerva chodu, najnizsia cena spomedzi favoritov

    Nevyhody: nic co by mi extra vadilo


    Na výber si nechavam cas, momentalne mi to nejak nehori, skor si chcem urobit radost, takze som otvoreny aj vasim navrhom na nejaky iny model. Obleky, kosele, kravaty nenosim.

  • Oris Aquis sa robí aj s in-house kalibrom 400. Ale vzhľadom na cenovku jedine z druhej ruky.

    To isté Ward, robí C60 aj s in-house SH21, ale momentálne majú v ponuke len Abyss.

    Casio GW-M5610, CW C60 Trident Pro 600 Mk3, Damasko DA34, Monta Skyquest GMT, CW C65 Trident Vintage Mk2, CW C63 Sealander GMT.

  • ten Oris u mna bol tiez vo vybere ale vypadol kvoli cene + spomenute napojenie tahu

    Abyss som tiez chvilku uvazoval akurat nechcem PVD a aj ten priehladny cifernik je uz moc ;)

  • Za mna bud Aquis alebo Longines Hydroconquest. Hydroconquest je v 41 aj 44 tak si mozes vybrat co ti lepsie sadne. Aj ked na moju 18 ruku boli 41 az, az...

    ChWard Trident je tiez velmi dobra volba... otazka je ci ti vyhovuje znacka.

    Mrkni tento kanal... je to miestny clen a ma tam toho viac co by ta mohlo inspirovat: These watches are INCREDIBLE - YouTube

    Toto je tiez zaujimave zrovnanie: Longines Hydroconquest vs Oris Aquis - 2k Diver Comparison - YouTube

    Inak co sa tyka toho Aquisu a napojenia tahu... preco s tym mate taky problem? Kupis na tahu, dokupis origo gumu a je vystarane. Na kozu sa to sice tiez da dat ale neviem, neviem... toto nie je s tyl hodiniek na ktore by sa dali davat nespocetne mnozstvo roznych remenov. Btw... komplet guma s Oris preklapackou sa da zohnat okolo 200 a samotna guma bez spony tak za 80.

  • Asi najlacnejsie TH su TAG HEUER AQUARACER WAY201P.FT6178 ktore som na rychlo nasiel su cez cenovy strop a okrem nejakej nazvime to "prestize" mi nedavaju nic navyse od mnou vybratych. Ak sa mylim tak mi napiste preco prave tento model by som mal uvazovat.

    Titony Seascoper 83600 S-BK-256 zvazim vyber, mozno len ten tah by mohol byt sirsi, inak im mozno okrem nazvu vyrobcu nemam co vytknut ;)

  • SeikoSan Dakujem za tip a videa. Hydroconquest boli v sirsom vybere, tusim som ich vyradil kvoli vzhladu ktory mi nie uplne vyhovuje. Prave som si uvedomil ze kruzky v ciferniku nieje pre mna to prave ;)

  • este k tym Oriskam a tomu napojenia tahu mam dve take vyhrady.

    1. obmedzene moznosti co sa tyka materialov, typov, farieb a pod. Mimochodom prznam sa ze som sa tomu nejak extra dlho nevenoval ale nenasiel som kde by sa dali originalne tahy kupit a za kolko. Ak vies hodit nejaky link tak sem s nim.

    2. podla fotiek vyzera ze miesto napojenia na puzdro ma pomerne maly rozmer a sice mozno zbytocne, ale obavam sa ci to vydrzi aj nejake mechanicke namahanie

  • A čo Breitling Colt 44mm? Alebo Citizen Signature grand touring?

    Inak niečo málo cez 2k€ sa dajú zohnať aj Seiko MM.

    Casio GW-M5610, CW C60 Trident Pro 600 Mk3, Damasko DA34, Monta Skyquest GMT, CW C65 Trident Vintage Mk2, CW C63 Sealander GMT.

  • podla fotiek vyzera ze miesto napojenia na puzdro ma pomerne maly rozmer a sice mozno zbytocne, ale obavam sa ci to vydrzi aj nejake mechanicke namahanie

    Obavas sa zbytocne... je to jak tank a drzi to na sroboch co su jak lesenarske trubky... mimochodom to je dalsia vyhoda... ziadne spring bars, treba len srobovak. Mozno vec vkusu ale ja si tieto hodinky neviem predstavit na nicom inom ako na oceli alebo gume a to bez ohladu na uchytenie tahu. Pokial sa nepletiem Oris robi ciernu, modru, zltu, oranz a cervenu gumu. Nech sa paci link... ja som tam kupoval tah na Diver 65: Oris Uhrenarmbänder | Nach Marke | Uhrenarmbänder | olfert&co Uhren (olfert-co.de)

  • Za 500-600 kúpiš Seiko SRPE03K1, máme ich tu viacerí, a okrem trošku deklarovanej vyššej odchýlke presnosti majú všeko čo požaduješ.

    Do 2k sú dobré tie Titoni, In-house, COSC...akurát v prípade poruchy ti ich opravia asi len vo fabrike..

    S Mido nespravíš chybu, rezerva 80 hod, COSC a opraví ti ich v SR kdekdo, seikosanom ponúkaný hydrokoconquest je OK, prípadne pozri ešte RADO Captain Cook, tam máš tiež rezervu 80 hod. a sú to fajn hodinky, s prípadnou opravou tiež žiadny zásadný problém.

    u TH platíš minimálne 1/3 ceny za značku, spracovanie je dobré ale strojček je štandardná Sellita SW 200 s rezervou 38 h., takže žiadna sláva...

    Inak, keď sa viac povŕtaš po nete, v tejto cenovke toho nájdeš viac, či už s Etou alebo Sellitou..

  • SeikoSan; dakujem ze info, tie skrutky skrz tie nozicky som si fakt nevsimol, ale teraz uz vidim ze to musi nieco vydrzat. S tymi tahmi som neratal s 200€ polozkou, ale je pravda ze k ocelovemu tahu uplne staci jedna, dve gumy v roznych farbach a je to vybavene

    madmax; pravdupovediac vyber som zacal King Samuraimi (SRPE33,35,37). Mozno by bola cesta aj taka, ze by som s nimi zacal, trosku sa s nimi vzil, mozno na nich zistil co naozaj potrebujem a potom kupil nieco poriadne.

    RADO som uz pozeral ale z ich produkcie ma nic nezaujalo.

  • Polo servus!

    Skočím ti troška pod cenový limit: čo tak TISSOT Seastar 1000 s Powermatic 80 s kremíkovým vlásknom? Strojček ako v MIDO akurát do nich dávajú aj s kremíkovým (Slilicium) vlásknom. Niekomu vadia tie hrubšie ručičky, no je to vec vkusu....

    Inak tie Longins HydroConquest sú krásne a určite výborné... mňam...

  • Mna napriklad nebavi menit remene. Hodinky kupim vacsinou na tahu a az na jednu/dve vynimky na nom zostavaju. Boli casy ked som menil... potom som zistil ze mam suplik plny lacnych remenov, gum a NATO za niekol 100 EUR z ktorych mnohe neboli ani nasadene. Teraz ked uz musim dokupit remen tak origo... radsej jeden, drahsi ale taky co na tie hodinky patri.

    Apropos TAG Aquaracer... tieto boli moje... 43mm a za tie peniaze sa nedalo frflat. Tento model tusim stoji okolo 2500 EUR s tym ze za 1800-2000 by si ich v pohode mal vediet zohnat. Celkovo by som sa na tvojom mieste nehambil si napisat k SVK AD o zlavu. Ci uz sa bavime o Oris, TAG alebo inych... viem napriklad ze ichrono.sk (Oris AD) boli este koncom minuleho roku velmi otvoreny zlavam.

  • Ja by som sa pozrel aj po Longines Legend Diver - aj keď nie je to štýl pre každého a ja mám vintage reissue úchylku. Potom by som pozrel RADO captain cook v 42 alebo 45 na ťahu. Ak chceš niečo čo nemá každý tak skus pozrieť Ollech Weis - podľa mňa celkom cool veci robia a zostanú ti aj nejaké peniaze.

    Sinn ma zaujímavé potápky. Tak isto aj Muhle Glasgutte aj v tvojej veľkosti.

    Pozrel by som aj Doxu - medzi potápkami je to klasika a na vyber je z mnohých modelov a farieb aj kombinacii remeňov. Mne sa páčia do 2000 sub300T.