PREDAJ FÓRA HODINKOMANIA.SK

  • Mal by sa vedenia fóra Hodinkománia ujať nový majiteľ/prevádzovateľ? 22

    1. áno, určite skapal tu pes :-) (4) 18%
    2. nie, páči sa mi, že sa tu všetci poznáme a má to rodinný charakter (18) 82%

    Ahojte chalani,

    určite ste si všimli, že ma už na fóre veľmi nevídať. Je to bohužiaľ spôsobené nedostatkom môjho času, nie tým, že by ma moja hodinková "mánia" opúšťala... Preto som zvažoval, či by nebolo lepšie posunúť toto fórum do rúk niekoho, kto by mu bol ochotný venovať viac času a ideálne ho aj trochu pozdvihnúť a zveľadiť. Na jednej strane ma až pri srdci stisne, keď si na to pomyslím, pretože som do neho vložil kus seba a z počiatku aj dosť veľa mojej energie a úsilia. Počiatky to však boli krásne, plné pasie a entuziazmu a dalo by sa povedať, že to išlo v podstate samo. No viete ako to chodí, prídu deti, rodina, zvyšujúce sa životné výdavky a človek sa už nemôže venovať svojmu hobby ako kedysi. Preto dávam tento návrh do pléna a dovolím si k nemu dať aj malé hlasovanie.

    Ide totiž o to, že vy, ako členovia fóra máte k tomu určite čo povedať. Napokon, sme to ako jedna malá rodina a vy ste tí, na ktorých je toto fórum postavené. Suma na odpredaj je na diskusiu, nechcem na tom zbohatnúť. Samozrejme, preferujem hlavne záujemcov z vlastných radov (rozumej aktívnych členov fóra). Ďalšia možnosť je to ponechať ako to je, akurát by ma mrzelo, že potenciál fóra ostane nevyužitý.

  • Nechcem hlasovat "skapal tu pes", ale na druhej strane sa uz dlhsie cudujem, ze dotujes forum pre cca 10 ludi. :) Trochu ozivenia by sa urcite zislo, ak je to mozne len s novym majitelom, tak som za predaj.

    Snad jedina vyhrada - bol by som nerad ak by sa z hodinkomanie stal druhy chronomag s obrovskym mnozstvom prispevkov, ale to na SK asi nehrozi. :)

  • Nemyslim si ze navstevnost je chybou fora..skor je to rozhodnutim clenov prestat sem chodit, nech maju na to akekolvek dovody. Na kvalitu fora by som to rozhodne nezvaloval...

    To ci esqueleto toto forum preda a komu je iba v jeho rukach a vo finale to neovplyvnime.
    cisto za mna, je to tu fajn a mam to tu rad?

  • Nechcem hlasovat "skapal tu pes", ale na druhej strane sa uz dlhsie cudujem, ze dotujes forum pre cca 10 ludi. :) Trochu ozivenia by sa urcite zislo, ak je to mozne len s novym majitelom, tak som za predaj.

    Snad jedina vyhrada - bol by som nerad ak by sa z hodinkomanie stal druhy chronomag s obrovskym mnozstvom prispevkov, ale to na SK asi nehrozi. :)

    Určite by sa to dalo oživiť. Pamätám si, že keď sa robili akcie ako putovné hodinky a nejaké súťaže, tak to celkom fungovalo. Takisto by to chcelo určite drobné vylepšenia ako správne fungujúci Tapatalk a pod. Chronomag sa z toho určite nestane, no nechcel by som to ani predať nejakému eshopu čo tu z toho spraví fórum plné reklamy na lacné hodinky.

    Nemyslim si ze navstevnost je chybou fora..skor je to rozhodnutim clenov prestat sem chodit, nech maju na to akekolvek dovody. Na kvalitu fora by som to rozhodne nezvaloval...

    To ci esqueleto toto forum preda a komu je iba v jeho rukach a vo finale to neovplyvnime.
    cisto za mna, je to tu fajn a mam to tu rad?

    Z časti si myslím, že fóra nemajú nejakú veľkú budúcnosť, pretože všetko sa evidentne presúva na FB... Ale určite sa mýliš v tom, že to neovplyvníte, či sa rozhodnem predať alebo nie. Keď pozerám na výsledky hlasovania, práve ma to vedie k tomu, uzamknúť túto tému :)

    Aká je cena za ročnú prevádzku fóra?

    Cena na prevádzku je pre mňa 12,5 EUR, čo je cena domény na rok. To je hlavne z toho dôvodu, pretože pár rokov dozadu som vyhral neobmedzený webhosting od websupportu a ten expiruje až v roku 2050. Takže náklady na prevádzku nás vôbec nemusia trápiť. Dá sa povedať, že sme v pluse, pretože tu sú aj nejaké aktívne banery.

    Išlo teda skôr o ideu, prenechať to niekomu, kto tomu vdýchne život. A nie nutne v kvantitatívnom slova zmysle, skôr v kvalitatívnom.

  • Z časti si myslím, že fóra nemajú nejakú veľkú budúcnosť, pretože všetko sa evidentne presúva na FB... Ale určite sa mýliš v tom, že to neovplyvníte, či sa rozhodnem predať alebo nie. Keď pozerám na výsledky hlasovania, práve ma to vedie k tomu, uzamknúť túto tému :)

    prave to presuvani na Fb vnumam ako dost velku tragediu...ja som dal po rokoch FB zbohom, pretoze ma nebavilo nechat si otravovat dusu idiotmi...konkretne toto forum, okrem toho ze je priatelske, je tiez cisto apoliticke, co si vacsina z nas cti..aj ked sa tu sem tam objavi nejaky chemtrails:mrgreen:, je v kratkom case slusnou formou spacifikovany...

    Nemyslim si tiez ze tu skapal pes, hoci trochu vzrusa by nezaskodilo:)

    Vzdy je co vylepsovat, ale na fore mame aj vazenych clenov IT komunity, takze snad by sa nejaka pomocna ruka nasla:)

    A ak ti momentalny vysledok hlasovania pomoze sa rozhodnut, budem len rad:)

  • presun na FB urcite nie, to je uz zaverecna, toto je urcitym sposobom aj ochrana proti idiotom, aki sa nachadzaju prave tam, tu by nemali zivnu podu...keby clovek vedel, ze pri zmene majitela sa z toho nestane cista komercia, comu sa samozrejme zabranit neda a z toho dovodu ja konkretne by som bol radsej aby to zostalo o starom...s tym ozivenim je to otazka ako na to a neublizit viac ako pomoct

  • Ako tak pozerám na anketu, tak je správne rozhodnuté. :)

    Padol tu fajn nápad, ak je tu niekto IT zdatný mohol by sa pozrieť na "funkčnosť" fóra ak je treba niečo robiť.

    K tomu oživeniu mi ešte možno napadlo vymenovať nejakého nového Administrátora/Moderátora, ktorý by to tu zapĺňal obsahom a pod. (Uvedomujem si, že toto nie je vôbec jednoduché).

    Bola tu debatka o FB. Určite je jednoduchšie mať všetko pokope na FB medzi inými príspevkami, avšak vytráca sa z toho to čaro fóra, na ktorom je všetko kategorizované, usporiadané a človek vie kde čo hľadať.

    Bol by som za ak by sa spravila skupina na FB pod názvom hodinkomania.sk. Výsledky môžu byť dva a to buď že ľudia z FB začnú prispievať aj sem alebo sa ľudia z fóra presunú už len na FB. Myslím, že nie je veľmi čo stratiť :)

    Asi toľko k mojím postrehom... :)

    "Čas je tá najdrahšia komodita."

  • Chlapci, som rád, že vám to takto postačuje. Nebudem teda svoju myseľ naďalej zaťažovať touto témou :) Máte pravdu, pre mňa je FB tiež niečo, čo by som najradšej nemal, ak by som nemusel. Ale poznáte to, keď sa človek snaží vybudovať meno značke, asi ťažko sa to dnes dá bez sociálnych médií.

    Čo sa týka FB, je pravdou, že aktuálny trend je taký, že sa tam všetko presúva ale na druhej strane si myslím, že FB môže tak rýchlo ako začal aj skončiť. A práve potom by mohli mať takéto fóra svoju hodnotu. Množstvo bludov, hoaxov a reklamy na FB už začína byť neznesiteľné. Pripočítajte k tomu veľké riziko zneužitia osobných údajov, čo je tiež iba otázkou času a potom možno ľudia konečne pochopia, že skutočný život sa odohráva mimo obrazovky. Ale to je na inú tému :saint:

  • Osobne som nikdy nepociťoval potrebu nejakého fejsbúku. Teraz dokonca už vôbec nie, hlavne preto, lebo je nástrojom sledovania, aj diskriminácie a bohapustého predvádzania sa. Nemienim sa deliť o svoje súkromie s ľuďmi, ktorých nepoznám a o ktorých nestojím. Na tomto fóre je priateľská atmosféra doslova rodinného typu a pre mňa ste všetci tu prítomní mojimi priateľmi. S tým bohato vystačím, aj keď si nejaké tie nedostatky už tu spomenuté uvedomujem. Vsjo. :]

  • Osobne som nikdy nepociťoval potrebu nejakého fejsbúku. Teraz dokonca už vôbec nie, hlavne preto, lebo je nástrojom sledovania, aj diskriminácie a bohapustého predvádzania sa....

    ako vieš ? :mrgreen: a FB tak , ako každá platforma, bude robiť presne to, čo jej dovolíš :contrac: ja mám FB rád, je tam zábava, vzdelanie , poučenie a hlavne poznanie - spoznal som tam toľko blbcov, ako by som inak nespoznal :amen:

    A stitch in time :D

  • FB je ok na novinky a rychly konzum (pouzivam to hlavne ako agregator sprav z roznych okruhov), ale forum to nikdy nenahradi. Bol som svedkom niekolkych pokusov, ale vzdy ked skupina dosiahla urcity pocet clenov, zvrhlo sa to na rovnake otazky/prispevky stale dookola. Ti co vedia postupne prestanu odpovedat a zacnu odpovedat ti co nevedia, cim obsah aj uroven upada. Forum sa da ustriehnut pre stovky/tisicky clenov, FB skupina ide dole vodou uz po par desiatkach clenov.

    Navyse ako pise pepescom, FB je magnet na podivne individua. Do cias FB som skutocne netusil kolko ludi existuje bez elementarnej znalosti cohokolvek (matematika, fyzika, biologia, chemia, logika, argumentacia, citanie s porozumenim,..), co im vsak nebrani kricat a sirit svoje "praudy".

    Long story short, forum ponechat, rozhodne nepresuvat na FB. :)

  • Nedá sa nesúhlasiť . Ostávame teda pri starom, žiaden predaj sa nekoná :)

    Každopádne, fórum si už vyžaduje väčší update, pretože už sa na túto verziu nebudú poskytovať ani bezpečnostné aktualizácie. Pokúsim sa ho teda aktualizovať. Ak máte vy prípadne nejaké návrhy na zlepšenie, kľudne mi dajte vedieť.

    P.

  • esqueleto February 9, 2021 at 6:23 PM

    Closed the thread.