• Predtým než sa dostanem k obchodu, ktorý si podľa mňa zaslúži nemalú pochvalu, troška sa vrátim v čase.

    O značke VOSTOK EUROPE (VE) som počul prvý krát v roku 2010, keď som si prelistoval katalóg náramkových hodín (možno aj poznáte, tieto vynikajúce katalógv vydávali v Maďarsku ako preklad z nemeckého originálu s určitými vlastnými doplnkami v rokoch 2004-2011). Vtedy ma VE nejako moc nezaujal. Litva/Vilnius... veľa mi to nehovorilo. Hoci sú takmer za rohom, nič o nich nevieme... Vtedy ešte dávali do celkom pekných púzdier, rôznych kolekcií vlastné strojčeky VOSTOK 24XX (2432, 2416, 2426....), ale už bolo cítiť, že sa otvárajú do sveta, a ukazujú sa, kde sa len dá. Neskoršie zaujímavé strojčeky od SOPROD (kvartzky) a rôzne automaty z ďalekého východu (export SEIKA NH35A, NE57A...), a k tomu robustné púzdra s pekným vzhľadom.... (samozrejme ako pre koho).

    Prelom nastal pred Vianocami. Niekedy v 2020/10 som mal možnosť vidieť v jednom obchode v mestečku Győr VE-čka. Odchádzal som s "bronzovkami" (https://www.vostok-europe.sk/kolekcia/pansk…565/p-340.xhtml) a rozhodol som sa, že aj ženu prekvapím VE UNDINE. Keďže ten obchod pred Vianocami doslova vyčistili, zmizli aj pekné biele ženské UNDINE a už mi nezaručili, e do Vianoc ich budú mať (každú kolekciu majú limitovanú na max. 3000ks).

    Začal som hľadať, a natrafil som sa na obchod z Banskej Bystrice (mesto :( https://www.vostok-europe.sk/

    15. decembra 2020 o 14:00 som tam zavolal. A mali na sklade mnou hľadané UNDINE! Na doporučenie konateľa o 14:08 som ich objednával cez SMS! O 14:12 mi prišlo SMS potvrdenie, a 16. decembra 2020 okolo obeda mi ich odovzdával kuriér!!! Klobúk dole! :amen::amen::amen: Výborná komunikácia priamo s vlastníkom obchodu/konateľom predávajúcej spoločnosti. Ak by niekto dostal chuť na VE (automat s bronzovým púzdrom nielen že dobre vyzerá, ale aj chod a vlastnosti NH57A ma príjemne prekvapili).

    VE-čka idú výhradne cez nich do celej SR. Skúsenosť s nimi (zatiaľ) veľmi kladná, až prekvapujúca. Môžem ich len doporučiť!

    Tieto biele UNDINE (strojček kvartz SEIKO VK64) sú od nich (bronzovky z Győru):

  • Oni funguju ako showroom pokial viem ale samozrejme predat hodinky vedia - za mna tiez fajn.

    Vostoky mam tiez a som spoko, tak nech ti robia radost tvoje tiez :)