Skromná zbierka - Dio

  • Pekne Vás zdravím v r.2021!

    S príspevkom som tu prvý, ale ako čitateľ som tu dávno a takmer denno-denne. A som veľmi rád, že som sa natrafil na Vás.

    Nabral som trošku odvahy a vybehnem na Vás s ukážkou mojej skromnej, no o to viac váženej zbierky. Mám v nej niekoľko hodiniek, ktoré mi asi zostanú na veky (nemm v úmysle ich posunúť nikomu, napr. FORTIS je čerstvo po servise...). Za kvalitu fotiek sa vopred ospravedlňujem. V boxe na hodinky sú aj dve ženine - o nics len krátko.


    Pôjdem teda z hornej ľavej strany:

    1. SEIZMONT - tak tieto radšej bez kommentu, kúpil som ich v jednom momente, v jednom mojom výkyvu pred pár mesiacmi len pre zaujímavý cíferník...
    2. POLJOT AVIATOR - tak tieto Poljotky by som z ruky nevydal. Zažili už kadečo možné. Kupoval som ich ešte tak niekedy v roku 2004 s pekným sivým NATO remienkom, na ktorom sú dierky zosilnené kovovými krúžkami a držia sa vo výbornom stave dodnes. Na moje prekvapenie strojček Molnija 3603 s ručným náťahom pracuje s odchýlkou +4-7 sec/deň (samozrejme po mnohých štelovačkách a po takisto nedávnom servise u jedného pána hodinára pri Budapešti). V blýzkej budúcnosti plánujem výmenu korunky. Keďže sa mi original po strašidelnom páde zlomil (!) pán hodinár mi tam dal nejaké, čo našiel v šuflíku, no chcel by som ich vrátiť do pôvodného stavu.
    3. CITIZEN ECO-DRIVE NIGTHAWK - moje jediné "Solarky" s B877 japonským Eco-Drive strojčekom. Na zápästí vyzerajú vynikajúco, no nosím ich veľmi málo. Kupoval som ich v roku 2005 a zatiaľ pracujú vynikajúco!
    4. TISSOT PRS516 - veľmi pekné hodinky so spoľahlivým strojčekom ETA 2636-2. Kupoval som ich v roku 2006 a v blízkej budúcnosti budem mať ťažkú rozlúčku - idú na predaj (mám vyhliadnuté miesto nich taktiež TISSOT, ale Seamaster 1000 Powermatic 80 /Silicium/ - čo vy na to? Ak by mal niekto z Vás tieto hodinky, tak mi prosím napíšte svoj názor, vďaka!)
    5. FORTIS SPACEMATIC Limited Edition - tak tieto by som tiež z ruky nevydal. Podľa mňa veľmi pekné, s rovnakým strojčekom ETA 2836-2, ako TISSOTky. Asi tak pred mesiacom sa mi vrátili zo servisu. Kupoval som ich v roku 2013.
    6. SEIKO 5 - klasika so strojčekom 4R36. Moje prvé hodinky,kedy som zistil, že aj mimo Švajčiarska existuje svet hodiniek. Prvé, ale ako to vidím nie však posledné SEIKA (aj keď sú veľmi podobné, ale pokukujem po starých dobrých SKX, ale i "Arnie" SNJ. U Kuba som videl aj "Pepsi", ktoré sa mi tiež páčia)
    7. VOSTOK EUROPE ROCKET N1 - moje prvé "bronzovky". Značku VE sledujem už dávnejšie, a tieto bronzovky (aj napriek tomu, že nie sú práve najmenšie) vyzerajú vynikajúco, a strojček SEIKO NE57A pracuje vynikajúco.
    8. VE UNDINE a TISSOT PR200 - dve ženine krásky...

    V blízkej budúcnosti mám v plne TISSOT Seastar 1000 Powermatic 80 (Silicium).

  • Ahoj, tie PRS516 mám aj ja a stálo ma to dosť peňazí dať to do slušného stavu ale nepredal by som ich lebo patria medzi moje obľúbené. Samozrejme Powermatic80Si je strojček s peknými parametrami, tak prečo nie, ak sa ti páčia je to pekný upgrade...

    Tempus Fugit

  • Také vše nej v tomto... a nejen... roce. Ať se Ti to hezky rozrůstá. Powermatic 80 s křemíkem je dobrá volba. Lepení vlásku magnetickým polem je svině. S tímto strojkem mám jiného favorita. Ale když Ti stačí T klidně do něj skoč. Budou to dobrý hodinky.

    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1

  • Ahoj Roman!

    Áno, strojček Monija je s ručným náťahom. Ako som písal, tie moje Aviatorky už prežili kadečo... Pred prvou výmenou sklíčka napr. pád približne z výšky prvého poschodia. Zázrakom: strojček zostal nepoškodený!!! Takisto v tom mám veľa "energie", aby boli v takom stave, v akom sú. Samozrejme tam už nejaké škrabance vidno (žiaľ mi vzniklu aj po nedávnej výmene sklíčka a servisu, ale 70 ročnému pánovi hodinárovi, ktorého poznám takmer 20 rokov som nemal to srdce vyčítať mu to...). Tento strojček je zaujímavý. Niekde na nejakých anglických stránkach som čítal, že to boli rusy, ktrorí to po 2. svetovej kopírovali od ROLEX, alebo od inej "luxusnej" značky, a na ruských stránkach to bolo presne naopak. Podľa môjho pána hodinára je veľmi pravdepodobné, že (zrejme predchodcu) už dávali rusy aj do vreckových hodín už pred 2. svetovou. Inač tých 18.000 A/h hrá v tom púzdre uchu lahodiacu muziku... Nie "tik-tak" len tak surovo, ale má to také pekné "cvenganie". Ak by ste niekde doma v šuflíku našli origin korunku k týmto hodinkám, tak veľmi by ste ma potešili

    Watchesfan, môžeš mi prezradiť tvojho favorita s PM80? Inak u TISSOT Seastar1000 sa mi viac páči krásny zelený ciferník, no k strojčekom s kremíkovým vláskom (ETA C07.811) vydávajú len modrý (taktiež ale pekný) ciferník. Ďakujem Vám za povzbudenie k PM80!!! Myslím, že pomer cena/kvalita (hodnota) u TISSOT s tým kremíkovým PM80 je veľmi dobrý. K TISSOT sa prikláňam aj preto, lebo PRS516 pomaličky idú do sveta (ešte žena sa ma pýtala, či to chcem naozaj predať, lebo že sú také pekné - kvôli škrabancu na lunete pri čísle 12 som chcel dať vymeniť len lunetu, no žial také ýmeny u tohto konkrétneho typu nerobia, výmena je možné len s púzdrom /luneta je pevná, neotáča sa/, a asi to tak aj zostane). Keď som tak pozeral po rôznych stránkach, tak PM80 (ETA C07.811) sa dá naladiť aj na hodnoty COSC..... no samozrejme to od nich nebudem chcieť... (alebo áno?).

    Fotečka zo zadjej strany Aviatora s Molnijou:

  • skoda ze ich uz nemas watchi:(, nie je ti trosku luto?

    Ne, žádnou mechaniku už nechci. Nestačí mi mít na ruce něco, co jen ukazuje čas a ještě k tomu blbě. Už k tomu přistupuju jak ke krásnejm kouskům v muzeu.

    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1

  • Aj vďaka vašej pomoci, a odkazov na české stránky mi do zbierky pribudla "klasika" PRIM SPORT, ktoré som si kúpil ako pamiatku na stred 80-iatich rokov, kedy to boli moje prvé mechanické hodinky po 4-5 digitálkach (pamätáte sa na "sedemhudbové", "štrnásťhudbové"... atď. ;) ).

    Tie PRIM SPORT-ky boli o niečom inom. Na tú dobu, pomery a možnosti socialistického bloku nielen peké športové, ale aj veľmi vydarené. Ako som si všimol na českých stránkach svojich fanúšikov majú dodnes.

  • Ešte dodávan, že so strojčekom som sa hral dovtedy, kým sa mi nepodarilo z nejakých -200/-250 sec. pri kúpe dostať 0/+13 sec. za deň (sám som bol prekvapený a som zvedavý dokedy tak vydržia). Samozrejme nie sú v pohybe, nenosím ich.

  • Tento týždeň sa mi zbierka rozrástla.

    Nedá sa nič robiť, som na pilotky. Došiel mi balíček s limitkou LACO AACHEN OLIV 42. Nechcel som urobiť veľký krok a hneď skočit do jedinečnej série "Erbstück" (oplatí sa pozrieť na nich), takže u Laco začínam s Aachen Oliv, ktorú limitovali na 250ks. Hodinky v skutčnosti vyzerajú vynikajúco, fotky to z ďaleka neodzrkadlujú. Keďže je to "vstupný level" tak majú ako základ Miyotu 821A do ktorej u Laco nejaké zákroky spravili a prezívajú ich ako strojček Laco21. Dopisoval som s nimi, pretože som chcel Laco31 (rezerva zvýšená na 60 hod. + nejaké estetické úpravy), ale žiaľ u tých limitovkách sa to nedá, no ako darček poslali mojej dcére "Teddy Pilot" macíka ;) .

    Na jednej fotke s origin remienkami (Leather Strap Oliv), na druhej Canvas Strap Oliv.

    Doklúpli som k nim aj remienky CANVAS OLIV, ktoré výborne pasujú k týmto hodinkám (začal som pokukovať po LACO WIEN ERBSTÜCK, čo už je u mňa velmo zle...)

    (pomali ale isto zisťujem, že ndokážem riadne nafotiť, no vynahradím to do budúcna..)

  • Tieto hodinky mám teraz v "hodinkovnici" ja. Nič výnimočné ani cenné. Ale kupujem hodinky ktoré sami páčia a robia mi radosť. Až tak že niekedy mám problém si medzi nimi vybrať tie, ktoré si práve vezmem do práce či na celý deň niekam von. Tie dámske sú samozrejme mojej polovičky. Ale stav nie je konečný niečo je na ceste a na ďalšie treba šetriť. Zatiaľ som ani za jedny nedal viac ako 1000eur. Mám taký akysi psychický blok zaplatiť viac za niečo tak malé, krehké, čo možno rozbiť, alebo stratiť. No zapáčili sami jedny čo stoja viac, uvidíme...