• Veľmi zaujímavý článok. :)

    O použitých materiáloch tež sem tam nejaká zmienka - no očividne sú vo Swatch group velkí tajnostkári - vystrihnuté z článku " The differences with the ETA 2824-2 go even deeper; it’s not even made from the same material. Exactly which materials have been used in the different Powermatic calibres, Swatch Group doesn’t tell, but our information tells us that the steel alloy is a bit different from usual movements, the so-called ARCAP alloy, which is anti-magnetic. (For the real metal-heads among us: it is made up of a combination of nickel, copper, cobalt, tin, lead and zinc.) In some cases, ETA even adds plastic materials to the movement."

  • ešte doplním ( neišlo mi editovať) : ýe Celkom ma aj prekvapilo akú "politiku" zastávaju so strojom powermatic. že je v podstate robený aby sa na ňom nedali meniť súčiastky a s ladením to nebude asi tiež velká výhra no a menil by sa rovno celý strojček za druhý kus. zvláštne, či dobré? či zlé? Hodinárov to asi nepoteší. Pripomína mi to trocha niektoré dnešné automobilky ako robia že pri niektorých typoch porúch si nevedia externí mechanici rady a treba ísť len do autorizovaného servisu resp meniť súčiastku kus za kus, kdežto v minulosti sa možno dala opraviť.. :)

  • Ved prave :), opravit ci vymenit nejaká suciastka sa asi da, ale pri problémoch s presnostou chodu je to zrejme o výmene celého strojceka. Ci je tato cesta dobra a pre vyrobcu financne efektivna, ukaze cas...Inak svajciarsky hodinari su extremne tajnostkarsky, mozno viac ako bankari :D Ked som si chcel urobit fotku vo foyeri fabriky Tag Heuer, recepcna asi 20 minut telefonovala, kym som dostal suhlas od nejakeho managera :). Kazdy ta poklada pomaly za spiona, aby si nebodaj nevyzradil nejake tajomstvo konkurencii :DSo strojcekmi je to to iste, ziadny vyrobca neprezradi vsetko, aby neinspiroval konkurenciu...

  • Tak to je divoké :))

    Ale tak spotrebitel by mal mať pravo na to vedieť aké materiály sú použité v strojčekoch - za čo si platí.

    Inak neviem sa vôbec rozhodnúť či ich vziať na kovovom ťahu alebo na gume.

  • Tak hodinky práve objednané. Vzal som ich na gume (páči sa mi viac) a hlavne od Slovenského predajcu v dobrej cene. (nebudem zatial menovať, neviem či sa to tu môže). Zajtra prídu, postnem potom nejaké foto.

    Ďakujem všetkým za pomoc, rady a postrehy :)

  • Tak nech to dobre dopadne, pacia sa ti a bol si s nimi spokojny :) mozno si ich mal radsej zobrat na oceli, gumu dokupis lahsie a hlavne lacnejsie ako origo tah...ak tam nie je zavratny rozdiel a da sa to zmenit, skus porozmyslat ;)

  • Tak nech to dobre dopadne, pacia sa ti a bol si s nimi spokojny :) mozno si ich mal radsej zobrat na oceli, gumu dokupis lahsie a hlavne lacnejsie ako origo tah...ak tam nie je zavratny rozdiel a da sa to zmenit, skus porozmyslat ;)

    Limitovana edicia hodiniek (pri 60tom výročí spolupráce na ochranu korytnačiek ) bola robená len s gumou. Ako bonus je plaketa, klúčenka akrabička v tvare korytnačieho panciera :) :P Tento isý model ktorý je na ocelovom ťahu je o 3 roky starší a nemá ostatné spomenuté príslušenstvo. Mne sa ten kaučuk aj tak viac páči a všeobecne nejak tým ocelovým ťahom neholdujem, ale na rolexkach by som ho asi nechal :)) .

  • Limitovana edicia hodiniek (pri 60tom výročí spolupráce na ochranu korytnačiek ) bola robená len s gumou. Ako bonus je plaketa, klúčenka akrabička

    Potom je vsetko v uplnom poriadku :) :thumbup:

  • Hodinky už prišli a robia radosť :)

    Spracovanie pekné, naživo ovela krajšie ako na foto.

    Troška ma prekvapil chod lunety, medzi "kliknutiami" som očakaval väčšiu tuhosť. Asi si treba len zvyknúť.

    Pripájam pár rýchlych foto na záver :)