ETA 2824-2 vz SELLITA SW 200 Elaboré

  • Pre majitela hodin je uplne jedno aky absorber narazu tam je,samozrejme pri normalnom pouzivani hodin.Videl som zlomene osky pri obidvoch systemoch.INCABLOC je asi najznamejsi aj najpouzivanejsi.Z pohladu servisaka to uz nie je jedno.INCABLOC sa dobre servisuje az na male neduhy /ak bude zaujem,vysvetlim/na ten druhy treba specialne naradie.Tych systemov je viac.To je na inu debatu.Po X rokoch praxe mozem s cistym svedomym povedat,ze najviac sa mi paci system ktory pouziva CITIZEN - MIYOTA,je to konstrukcne uplne ine.

  • Ja som obyčajný laik a pozorne tu čítam všetko, hlavne to, čo píše @horotec . Ale aj tak, ak by bola možnosť voľby, uprednostním ETu. Nuž, niektoré predsudky sú u mňa trvalého rázu...:]

  • Keď neuprednostníč 6R15 tak je všetko v poriadku ^^

    Casio GW-M5610, CW C60 Trident Pro 600 Mk3, Damasko DA34, Monta Skyquest GMT, CW C65 Trident Vintage Mk2, CW C63 Sealander GMT.

  • Keď neuprednostníč 6R15 tak je všetko v poriadku ^^

    Poviem to trocha surovo - ja mám Seiko na háku...tiež jeden z mojich neprekonateľných predsudkov...;)

  • Skusim vysvetlit,mozno to bude trochu chaoticke,ale pokusim sa.Kazdy poctivy hodinar rozoberie hodinky komplet.Nezostane nic zmontovane.U SEIKA sa to neda.Konkretne perovnik /po slovensky pruznik /.Je zalisovany.Mne osobne sa nepodarilo rozobrat tak,aby som nezvacsil axialnu volu jadra perovnika.Dnes sa pouziva material pera z bielej ocele/NEMAZE SA!/,.cize v tomto ohladfe by to bolo v poriadku.Lenze musis vycistit a namazat loziska jadra perovnika.A to nespravis.

    Zakladny kaliber /schvalne nepisem ktory /bol modifikovany.Ale preco?Hlava mi to neberie.Povodny kaliber nemal rubinove lozisko na spodnej strane jadra perovnika,novy to uz ma.A naco?VACHERON CONSTANTIN calk.1003 ma perovnik zaveseny vo vzduchu!,ide to aj bez spodneho loziska!Tam kde sa to najviac vydiera/axialna a radialna vola/Tam SEIKO dalo iba oproti povodnemu modelu iba hrubsie lozisko,ale iba zase z mosadze!Cize z mojho pohladu,urobit perovnik aby sa dal rozobrat,aby hodinar mohol odviest dobru pracu,hore dat rubinove lozisko.Jeden problem Seiko kalibrov by bol vyrieseny.

  • Čítal som, kde týpek opisuje ako Sellita dodáva/la komponenty ETA, že Sellita a ETA sú na 99% identické strojčeky. Takže by malo byť v podstate jedno, či kúpiš hodinky s SW alebo ETA. ETA znie viac nóbl, ako SW. ?‍♂️

  • Sellita nedodavala komponenty ale vyrabala strojceky pre ETA aby ETA dokazala pokryt dopyt. Technicky to boli velmi podobne strojceky do okamihu kedy ETA dramaticky obmedzila predaj tretim stranam mimo Swatch Group, tzn. zakladne kalibre ETA 2824,2893,Valjoux...Momentalne ide ETA cestou technickeho vyvoja a Sellita mimo par vylepseni zakladneho kalibru pre cenovo drahsie hod. firmy si ide furt to svoje stare... Takze, nie je to jedno...

  • Písal, že Sellita dodávala komponenty pre ETA, nie vyrábala strojčeky. Možno teraz ide ETA svojou cestou, ale strojčeky sú identické, na tom to nič nezmení.

  • Písal, že Sellita dodávala komponenty pre ETA, nie vyrábala strojčeky. Možno teraz ide ETA svojou cestou, ale strojčeky sú identické, na tom to nič nezmení.

    ked myslis, asi tomu viac rozumies

  • Písal, že Sellita dodávala komponenty pre ETA, nie vyrábala strojčeky. Možno teraz ide ETA svojou cestou, ale strojčeky sú identické, na tom to nič nezmení.

    alebo si skus radsej nastudovat, pred tym ako to zhodnotis, resp. budes zastavat nazor nejakeho "typka"

  • Sellita (Sellita Watch Co. SA) je švajčiarsky výrobca mechanických hodinkových strojčekov so sídlom v La Chaux-de-Fonds . Spoločnosť Sellita, ktorá bola založená v roku 1950, pôsobila ako jedna z hlavných externých montážnych spoločností ETA pre ich pohyby až do roku 2003. [1] Odvtedy vyvíja svoje vlastné pohyby založené na kalibroch ETA s vypršanými patentovými právami [2] a dokázala stať sa jedným z hlavných výrobcov pohybu švajčiarskeho hodinárskeho priemyslu. [3]

    zdroj: Wikipedia

  • Z praxe viem,ze vymena nahradnych dielov je bezproblemova.Netvrdim ze vsetko ale co som menil pasovalo.

    Wikipedia je dobra vec,ale ju treba brat z rezervou a overit.V linku co sem zavesil Madmax sa pise ze na pohyb mechanickych hodin sa pouziva pero alebo zavazie.A to je blbost.Osobne su mi zname este dva systemy pohonu mechanickych hodin.Ak ma niekto zaujem jeden takyto bonbonik je v Sternberku v muzeu hodin.Aspon v roku 1976 tam bol.

  • Z praxe viem,ze vymena nahradnych dielov je bezproblemova.Netvrdim

    nepolemizujem tu o kvalite, resp. ci je niektory vyrobca lepsi ci horsi, len som chcel tym odkazom demonstrovat fakt ze ked dvaja robia to iste, nikdy to nie je to iste:)tot vsjo:)