• To máš těžký, takovejch nožů je hromada. Šel bych do něčeho s D2 z těch nejlevnějších, nebo prášková ocel z těch o chlup dražších. Klidně renomovanýho číňana. Bronzový vložky nebo ložiska. Taky se dost nosej opinelky, ale i malý pevný na opasek nebo na krk. Osobně mám rád pevný nože i když sbírám zavíráky.

    Další otázkou je způsob otvírání. Jednoruč, nebo obouruč. A jaký jednoruč. Palcem, flipperem. Něco neautomatickýho a neasistovanýho. Další věc je velikost a tvary, aby ti pěkně padl do ruky. A mám rád nože s pořádnou záštitou, kvůli bezpečnosti. Střenky G10, titan...ne hliník. Prostě aby neujel ani v zabahněný, mokrý, zpocený ruce.

    Neumim poradit konkrétní model.

    U hodně nožů mě zklamalo, že když je pevněji stisknu, zavřou se mi. Dokonce mám i obřího rusáka a promáčknu ho taky. Proto jsem u Zera.

    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1

  • vseobecne napisane ale rozumne , beriem do uvahy tie nevyhody respektive vyhody , ktore uvadzas

    ale priznavam, ze nebudem nozom venovat tolko casu ako svojho casu hodinam,hifi technike atd...

    nerad by som sa zakopal s nozikom do tazkeho dusevneho rozpolozenia , premrhanych x-hodin "vzdelavaniu" a v konecnom dosledku trvalemu navysovaniu rozpoctu ^^

  • watchesfan, preco vela ludi chce G10? Mne sa na rukovati noza osvedsila micarta, hlavne za mokra. Titan bude v ruke asi tiez klzat (neviem, nikdy som ho na nozi nemal).

  • watchesfan, preco vela ludi chce G10? Mne sa na rukovati noza osvedsila micarta, hlavne za mokra. Titan bude v ruke asi tiez klzat (neviem, nikdy som ho na nozi nemal).

    Micarta se mi časem úplně vyhladila. Nevím, jestli je to pravidlo, ale dva nože měly krásnou protiskluzovou kresbu a za pár měsíců byly hladký.

    Titan mám a i přesto, že se mi ve stresu nebo zvýšený námaze hodně potí ruce, je v pohodě.

    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1

  • borci , do nozov sa vobec vevyznam, co by ste poradili do vrecka na turistiku zatvaracie ale nie za vela europenazi ?

    za rady dakujem

    Victorinox.

    Nevyzerá agresívne, kvalitná oceľ a slušná konštrukcia.

    A od 111mm majú aj poistku voči zatvoreniu.

    Takže Picnicker, Forester, alebo niečo podobné.

    Pár strán dozadu mám foto môjho nožíka Victorinox Nomad v čiernej.

  • neda sa zobrazit

    Daj do gúglu napr. heslo "Nože Herbertz alebo Nože Magnum" a isto si dačo za malý obolus nájdeš...

  • Micarta se mi časem úplně vyhladila. Nevím, jestli je to pravidlo, ale dva nože měly krásnou protiskluzovou kresbu a za pár měsíců byly hladký.

    Titan mám a i přesto, že se mi ve stresu nebo zvýšený námaze hodně potí ruce, je v pohodě.

    titan, hlinik, micarta, g10, drevo, ocel, karbon, plast.. z mojho pohladu je to jedno a to mam noze zo vsetkych spominanych materialov, dolezita je finalna povrchova uprava.. zdrsnenie, frezovanie, rybina, pieskovanie, strbiny.. hladky titan sa bude smykat rovnako ako hladky hlinik, alebo g10. V micarte mam niekolko nozov a ked sa rukovat "vyhladi" staci ju preprat hubkou a saponatom a je ako nova s drsnym povrchom. Niekomu vadi aj kovova rukovat (titan, ocel..) lebo nie je prijemna napriklad v zime, ked je chladno :)

    obchodnik-o3 myslim, ze uz som ti raz odporucal. Na turistiku asi idealne nejaky victorinox, povedzme zo serie 111mm. Ak ti staci 1 cepel, tak tu bolo spominane Ontario, aj ked ja by som siel do vacsej verzie RAT1. Vsetko je to o tom, stanovit si pred vyberom, co od toho noza ocakavas.

    Aktuálne : Damasko DA36, SEIKO SKX009, Apple Watch 6, Dan Henry LE 1962, Oris Aquis 39.5mm, Seiko Alpinist, Hamilton Khaki Green 38mm, Certina DS Action diver 38mm..
    Išli do sveta: STEINHART Nav B 44mm, Seiko SNZG15, Steinhart Ocean One Black, Apollon, Steinhart Ocean One Vintage Red, Luminox 3050, Laco Trier, Seiko SARB033, Davosa Ternos Ceramic, Apple Watch 3, Polar M430, Squale 50 atmos, Apple Watch 3, Steinhat Ocean One green, G-shock Gulfman...

  • Tak tu mojí mikartu neumeješ :) a jasně, povrchová úprava střenky je důležita, ale ještě důležitější je tvar rukojeti. Hliník a podobný materiály rád nemám.

    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1

  • A čo takôto? Herbertz, 22 €, čepeľ 8,5 cm, rukoväť 12, oceľ 420, poistka, ebenové drefko? ;)