Kde predat forum, eBay, Chrono24, facebook marketplace, bazos?

  • Mam na predaj Seiko SARX033 a Seiko SARB033. Obidve uplne nove. Kde ich mam predat? Na fore, ebay, Chrono24, facebook marketplace, bazos? eBay ma myslim velmi prisne podmienky na zodpovednost a kupujuci si moze uplatnit nepodlozenu vadu a eBay mu vrati peniaze, a este ktomu sa hodinky nemusia vratit. Chrono24 ma nejake poplatky? Vypusti Chrono24 peniaze pri zaslani alebo az ked to odsuhlasi kupujuci, a maju tam nejake prisne podmienky pre predavajuceho, ze ho kupujuci moze vyrobit? Viete prosim zdielat Vase skusenosti a odporucania? Dakujem.

  • zkus to tady nebo na Chronomagu, kam už jsi také psal. Ale nejprve musíš splňovat podmínky pro možnost inzerovat, tady zas nejsou tak složitý. Jen mě udivuje, že si dovolíš všude vypsat modely hodinek, které chceš prodat a nezeptáš se pouze obecně. Já bych si to nedovolil.

    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1

    • Official Post

    Skus Bazos, ked das rozumnu cenu, tak predas velmi rychlo. Navyse nepotrebujes splnat ziadne podmienky, ale samozrejme mozes zostat tu na fore a casom namiesto predaja kupis dalsie hodinky :mrgreen:

  • Na fore este nesplnam podmienky.. takze na to este musim cakat, ale potom by som
    som si chcel vyskusat aj to.. prosim na eBay a Chrono24 su vyssie ceny ako tu na fore a na bazosi. Je tam nejaky dovod? Napriklad nevyhodne podmienky pre predavajuceho ako zodpovednost za vady, moznost vratenia hodiniek, neopravnene naroky kupujuceho, vysoke poplatky? Ma niekto skusenost s predajom cez eBay a Chrono24? Niekto nieco? Dakujem.


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  • eBay si berie proviziu (ako aj Paypal), takze to bude urcite jeden z dovodov vyssich cien. Ak sa niekto rozhodne spravit na teba scam, s Paypalom ma velku sancu na uspech - treba si nafotit obsah baliku, balik, podaci listok, ale ani to nie je zaruka na uspesnu obhajobu. Neviem ci by to vsak niekto riskoval kvoli tymto hodinkam za par eur. Ak si tam nic nepredaval, s nulovym hodnotenim mas slabe sance na uspesny predaj, jedine cim mozes zaujat je nizka cena.

    Chrono24 malo hlavne ponuky obchodnikov (osobne by som tam od sukromnej osoby nic nekupoval, nevidim dovod), takze dostavas aspon 6 mesacnu zaruku. Predpokladam, ze si tiez beru proviziu, ale neskumal som to.

    Ceny na SK/CZ forach su ake su, obcas hodinky nechce nikto ani "zadarmo", treba sa s tym zmierit. Niekedy su ponuknute v nespravny cas, nespravnym sposobom alebo jednoducho model, o ktory nie je zaujem a potom cena ide len dole a dole (alebo ozivujes inzerat v klude aj rok kym sa rozhodnes hodinky si nechat).. :)

    Prdni to na bazos a uvidis.. Sem si skryty inzerat v podstate uz dal, tak si sleduj sukromne spravy, mozno sa uz nadejny kupec ozval. :)

  • Dostal som radu ako vyriesit problem s eBayom a paypalom - treba si urcit podmienky, ze akceptujes platby iba na ucet. Potom Ta kupujuci nemozu vydierat cez Paypal. Kupna cena Ti pride na ucet a potom posles hodinky a kupujuci Ta nemoze vydierat.


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  • Dostal som radu ako vyriesit problem s eBayom a paypalom - treba si urcit podmienky, ze akceptujes platby iba na ucet. Potom Ta kupujuci nemozu vydierat cez Paypal. Kupna cena Ti pride na ucet a potom posles hodinky a kupujuci Ta nemoze vydierat.


    Sent from my iPhone using Tapatalk

    Vela stastia, toto keby po mne chcel predajca s nulovym hodnotenim, ani sa s nim nebavim. ? Podmienky eBayu som nestudoval, ale tipujem, ze sa nezbavis zodpovednosti ani pri platbe prevodom. O nieco vacsiu sancu na uspech mas s Paypalom a platba "rodine", ta je bez ochrany a poplatok znasa odosielatel penazi. Ale z pohladu kupujuceho by som to akceptoval iba pri predajcovi s perfektnou reputaciou.

    Nezabudaj, ze SK je z pohladu vyspeleho sveta vychodna europa a akekolvek pokusy o obratie kupujuceho o ochranu jeho prav su brane ako podozrive (pokus o podvod).