• Ahojte, chcel by som konecne kupit na moje ward-y (c60 pro) ocelovy remen.

    Aj ked velmi rad by som origos ale 150+e sa mi moc nechce za ne dat.

    Viete poradit neaku dobru stranku kde najdem aj ocelove remene za normalnu cenu ?

    (posledne na FB niekto postoval ze za 20dolarov kupil na sieka alebo citizney ale fakt nadherny remen)

    - je to potom jedno staci pozriet velkost - 22mm alebo na nieco treba este prihliadat ?

  • Treba prihliadat hlavne na koncovky naramku aby pekne priliehali k puzdru. To ze sedia na Seiko este neznamena ze budu aj na Wardy. Okrem toho ze to moze vyzerat divne, riskujes aj poskodenie puzdra. Da sa pouzit aj tah s rovnymi koncami ale to ti tam zostane medzera co podla mna vyzera dost zle. Autoritou na aftermarket tahy je Strapcode a slusnu ponuku ma aj Watchgecko. Druhy menovany predavaju aj „univerzalne“ koncovky ktore mozu sediet ale aj nemusia. O tom ze by niekto robil aftermarket tah specificky na Wardy ale neviem. Mozno by stalo za to preskumat ChWard forum ci tam nenajdes najaky tip. Na tvojom mieste by som kupil original... vyhnes sa sklamaniam. Este dodam ze podla mojich nie velkych skusenosti za 20 USD kupis akurat cinsku hrkalku. Na aspon ako tak kvalitny tah musis pocitat aspon 60-70 USD.

  • Pockaj na nejaku akciu a kup original. Rovne, nepasujuce koncovky kovoveho naramku na hodinky su ako klincom do oka. Cisto teoreticky by si vedel napasovat aftermarket naramok so zahnutou koncovkou ako pise SeikoSan, ale vyzaduje to stastie a vela usilia a pilnikovania, s neistym vysledkom. Lacne(jsie) naramky nemusia byt uplne zle, vacsinou si vsak setrenie nakladov na vyrobu odnesie spona.

    Ponaucenie do buducna, hodinky sa vzdy kupuju rovno na kovom naramku, kozeny/textilny/gumeny remen sa da napasovat +- hocijaky a za par susnov. :)

  • Presne…. hodinky treba kupovat na oceli. Ked sa das zlakat nizsou cenou neskor pravdepodobne olutujes. Myslim ze vacsina z nas to aspon raz spravila… ja urcite :D Mam za sebou pomerne vela experimentov s tahmi z e-bay a amazonu a ver mi ze cokolvek za super nizku cenu ma tej cene aj primeranu kvalitu… teda ziadnu.

    Je to ako s porno hereckami… aj tie vyzeraju na fotkach akoze dost dobre… :D

  • Ved ja som im uz tusim aj pisal na FB skupine ze cakam kedy dajku konecne zlavu aj na prislusko :) , lebo narovinu ak este budu tie citizen pro master za 125e(nasiel som na 2 strankach za taku cenu ale sold out) dostupne tak radsej mam nove hodinky ako remen za este viac , ale tak jasne zeby som chcel ten origos a idealne ten matny je sexi ale este drahsi.

    inak fajn postreh kupit hodinky na oceli a lahsie je potom dokupit kozu, silikon. Tiez uz som tak pozeral ze sak na kozi su lacnejsie :D

  • Urcite je to pravda, aj ked nie univerzalna..svoju rolu hra aj rozdiel ceny mezi hodinkami na oceli a inom remienku, a kazdy ma inu hranicu po ktoru je ochotny ist a tiez financne moznosti...niekto riesi 150 eur a niekto neriesi 1000...ja ich kupujem na remienku na akom sa mi pacia a vopred viem ze ich na nom budem nosit (prip. dokupim aftermarket kozu, gumu..)...ale ano, ocel je najuniverzalnejsia:)

  • Zlavu na Tahy/remene daju v January ked mavaju velky vypredaj. Pocas bezneho roka som zlavy na prislusenstvo snad este ani nevidel. Aj ten povianocny vypredaj je skor o tom ze sa zbavuju prebytkov ako ze by davali zlavu na vsetko... na to by som asi necakal lebo je velka sanca ze sa nedockas.

    Tak tie Promastre su sold out lebo sa uz nevyrabaju a neviem ci ich za taku cenu este niekde niekedy kupis… ak sa nepletiem tak sa momentalne ceny novych hybu okolo 400 USD. Teraz ich dal na predaj chalan na chronomagu za 190 EUR. Biele nie su... maju cely cifernik luminescenscny… skor je to take nazlto-zelenale :D

    https://forum.chronomag.cz/topic/139103-c…full-lume-dial/

  • Podľa mňa je to individuálne. Niektorým hodinkám sa ťah vyslovene hodí a na ničom inom si ich ani neviem predstaviť ako napr. Rolex, alebo Omega Seamaster a iným sa zasa hodí všetko iné len nie ťah. Každopádne ak plánujem hodinky nosiť aj na ťahu tak jednoznačne ako už písali kolegovia, kupovať jedine na ňom.

  • ale tak jasne zeby som chcel ten origos a idealne ten matny je sexi ale este drahsi.

    Jo este som zabudol dodat… ak sa nepletiem tak ty mas 42 mm C60 3tej generacie (aktualny model). Tak na tie ti bude pasovat len toto https://www.christopherward.eu/straps/bracele…-22mm-bracelets.

    Ten druhy polo-lesteny tah je na predchadzajucu generaciu Tridentu ktora ma ine puzro a velkost 43 mm.

  • Teraz ich dal na predaj chalan na chronomagu za 190 EUR. Biele nie su... maju cely cifernik luminescenscny… skor je to take nazlto-zelenale :D

    https://forum.chronomag.cz/topic/139103-c…full-lume-dial/

    to su hadam presne tie co som pozeral , a ja som zil v tom ze je to novy model :D Normalne som ich videl okolo 250e tusim, Ved niekto tu ma tiez Citizen biele a zelene nie ? tiez sa mi pacili ....