Hodinky PROVOKE BLACKOUT

• Tohle je přesně ten důvod proč mám rád workshop který dělám. V neděli jsme montovali hodinky a zákazník v úterý odlétal směr Himálaj. Bylo to napínavé protože se nesmělo nic pokazit. A jak už to chodí samozřejmě se moc nedařilo 😀. Ale tohle jsou ty věci na které pak člověk s odstupem času rád vzpomíná. U těhle konkrétních hodinek jsem pak dostal opravdu důležitou zpětnou vazbu a následně jsem zásadně upravil technologií plnění olejem. Děkuji za vaše zakázky a za zpětnou vazbu. Přesně tohle jsou ty věci které celý projekt posouvají dál.

• Jiří servus,

možno blbá otázka, ale: testoval si (alebo plánuješ testovať) aj nárazuvdornosť?

Len ma to tak napadlo, kedže je tam zaujímavý výber materiálu púzdra... atď....

• Jiří servus,

možno blbá otázka, ale: testoval si (alebo plánuješ testovať) aj nárazuvdornosť?

Len ma to tak napadlo, kedže je tam zaujímavý výber materiálu púzdra... atď....

Ahoj já si vlastně nedovedu představit jak bych to řešil. Hodinky už mi spadli a nebo s nima zákazník dost hrubě bouchnul o zed a vše bylo ok. I když by mě to samotného zajímalo nemám na to absolutně kapacitu. Ted všechnu energii dávám do toho abych stíhal zakázky v termínu a zatím se mi to úplně nedaří.

• Ahoj já si vlastně nedovedu představit jak bych to řešil. Hodinky už mi spadli a nebo s nima zákazník dost hrubě bouchnul o zed a vše bylo ok. I když by mě to samotného zajímalo nemám na to absolutně kapacitu. Ted všechnu energii dávám do toho abych stíhal zakázky v termínu a zatím se mi to úplně nedaří.

no ak by si potreboval testera tak sa hlásim ako prvý 1f923

A Stitch in Time

• no ak by si potreboval testera tak sa hlásim ako prvý 1f923

test na ruke v mrazničke velkej -25 C min ,, koľko znesie olej a aj Ty ako tester ??

Peter Th.

• Poslední tři týdny to bylo dost hektické a jak na houpačce. Před výstavou se mi povedlo udělat hodně hodinek a pak si začala vybírat daň únava z celého roku protože jsem za celý rok neměl pořádně volno. Do toho přišla nemoc malého a když se dal dohromady a šel do školky skončilo to zlomenou rukou a hospitalizací. Naštěstí to dopadlo v rámci možností dobře ale je to ohromná komplikace kvůli práci. Do konce příštího týdne vyřídím vše co bude v mých silách a všem postupně zavolám.

Ale co je z toho nejdůležitější. Tohle už dál nejde dělat jako "one man show" a od nového roku budu mít pomoc v dílně. Zatím na jeden až dva dny v týdnu ale i to mi moc pomůže. Do teď jsem vše táhl sám a to už dál nejde. Každý problém se propisuje do dalších hodinek a opravdový problém jsou ty zakázkové. Myslel jsem si že mám vše dobře naplánované ale to byla chyba. Je to o dost složitější než můj předchozí projekt a vše jsem se musel naučit za pochodu.

• Poslední tři týdny to bylo dost hektické a jak na houpačce. Před výstavou se mi povedlo udělat hodně hodinek a pak si začala vybírat daň únava z celého roku protože jsem za celý rok neměl pořádně volno. Do toho přišla nemoc malého a když se dal dohromady a šel do školky skončilo to zlomenou rukou a hospitalizací. Naštěstí to dopadlo v rámci možností dobře ale je to ohromná komplikace kvůli práci. Do konce příštího týdne vyřídím vše co bude v mých silách a všem postupně zavolám.

Ale co je z toho nejdůležitější. Tohle už dál nejde dělat jako "one man show" a od nového roku budu mít pomoc v dílně. Zatím na jeden až dva dny v týdnu ale i to mi moc pomůže. Do teď jsem vše táhl sám a to už dál nejde. Každý problém se propisuje do dalších hodinek a opravdový problém jsou ty zakázkové. Myslel jsem si že mám vše dobře naplánované ale to byla chyba. Je to o dost složitější než můj předchozí projekt a vše jsem se musel naučit za pochodu.

Ale aj tak je neuveriteľné , že si sa pustil do toho , pokračuješ aj cez prekážky a máš z toho radosť ;) . Držím ti palce , len tak ďalej OK . Najkrajšie v živote je to , keď sa tvoj koníček stane tvojim povolaním ;) .

• Ale aj tak je neuveriteľné , že si sa pustil do toho , pokračuješ aj cez prekážky a máš z toho radosť ;) . Držím ti palce , len tak ďalej OK . Najkrajšie v živote je to , keď sa tvoj koníček stane tvojim povolaním ;) .

Řešit problémy je nedílná součást mého podnikání už deset let. Ale tady jich bylo opravdu hodně a ten tlak už byl dost velký. A to je hlavní důvod proč si k sobě na dílnu vezmu posilu. Hodinky mě opravdu baví a je to můj velký koníček a nechci to dělat ve stresu. Každý projekt chce svůj čas a tady to platí dvojnásob. U zakázkových hodinek chci poskytnout co nejlepší servis aby to byl pro zákazníka příjemný zážitek ale když jsem sám ve stresu že nestíhám nemůžu pak ani zákazníkovy poskytnout potřebný servis.

Nová posila na dílnu je první účastník mého workshopu :) Občas říkám že mám ty nejlepší zákazníky (a taky trpělivé za což děkuji), a tady se to potvrdilo. Se zákazníka se stane kolega. A bonus je to že dobře fotí takže dojde i ke zlepšení fotek co dávám sem a na sociální sítě.

• Co má společného mikina, filament do 3D tiskárny a hodinky PROVOKE ? Vše je vyrobené na Vysočině. Jako malý výrobce sám moc dobře vím jak je důležitá každá zakázka a vážím si všech kteří podporují můj projekt. A i proto se sám snažím nakupovat věci od místních malých firem. Daleko radši utratím peníze u místního výrobce než u nějakého korporátu kde všechno stejně vyrábí někdo v Číně za misku rýže... Budou vánoce běžte si koupit nějaké dárky k místním výrobcům a ne na Alzu nebo ještě hůř na Temu.

Všem členům přeji pohodový víkend.

• Krátké pokračování nepravidelného "blogu" jak jsem se rozhodl dělat hodinky na full time.

Dnes to nebude veselé a ukážu tu odvrácenou stranu a navážu na předchozí příspěvek. Celý víkend jsem byl tak nějak nervozní co mě čeká v dílně a že toho je docela hodně a není prostor na chybu. Z neděle na pondělí se mi zdálo o hodinkách a celkově o práci a vlastně se mi spalo celkově blbě. A cestou do dílny už mi to jelo v hlavě jako o závod. Tohle musíš udělat, tyhle hodinky dnes musíš napustit a nemáš čas to případně dělat znovu. A u stolu to začalo. Montoval jsem hodinky se zakázkovou datumovkou a když byla na řadě montáž ručiček tak se nechtělo přehodit datum při seřízení času. Takže rozebrat strojek a zjistit kde je problém. A zase to nešlo, zase zjištovat co se děje. A najednou si říkám ty vole tobě se klepou ruce jak nějakému alkáči z vlakáče. Deset let se živím tím že vymýšlím věci, rozjíždím výrobu a dělám vše od A do Z. Někdy jsem měl zodpovědnost za výrobu dílů v rámci několika milionů ale tohle neznám. Fakt jsem byl v prdeli a tím jak se nedařilo se to ještě zhoršilo. V největší krizi mi zrovna zavolal kamarád a celkem mi pomohlo se o tom pobavit.

Tohle podle mě přišlo na základě dvou věcí. Do tohodle projektu jsem dal úplně všechno byl to můj sem několik let a ted už není cesta zpět. A s tím souvisí druhá věc. Přepracovanost. Už rok jsem neměl volno více než dva dny. Celé prázdniny jsem řešil rekonstrukci bytu a pak hned přišel totální shitstorm s plněním olejem a skluz se zakázkami. ještě sem pak napíšu příběh no date hodinek. To je na delší psaní a na to ted nemám tahle rána je ještě moc čerstvá 😄

Tohle nepíšu protože se potřebuji politovat atd... Řekl jsem že ukážu co vše obnáší dělat takový projekt a někdy je to pěkně naprd. Přesně tohle jsou ty věci kdy se láme chleba. Jsou jen dvě možnosti vzdát to nebo z toho vyvodit závěr a navrhnout řešení. Můj závěr je jasný. Tohle není práce pro jednoho. Bez oleje ještě možná ale olej to posouvá na jiný level. V tomhle případě si dovolím něco co běžne nedělám ale je to fakt. Četl jsem o vývoji hodinek Sinn s olejem a tam to dělal tým lidí poměrně dlouhou dobu. Já jsem to zvládl v jednom doslova na koleni v garáži. A jsem na to hrdý a myslím že to můžu takhle napsat. Jinak se samozřejmě se Sinn nechci nějak srovnávat protože je to úplně jiný level a celkově tuhle firmu dost obdivuji.

No a co s tím. V pátek zamknu dílnu, vypnu telefon a mail a do nového roku si ani nevezmu na ruku svoje hodinky. Po novém roce už na to nebudu sám doženu co má zpoždění a pojedu dál.

Dám si pauzu i od internetu takže všem přeji klidné svátky a díky za to že mě sledujete, že jste si objednali hodinky a s tím také díky za trpělivost, taky díky za konstruktivní kritiku protože i to je důležité. A také děkuji za prostor zde na foru vážím si toho že zde můžu prezentovat svou práci a když už toho je moc tak se z toho vypsat 🙂

Jirka

• Už deset let je moje práce vymýšlet a rozjíždět projekty. A tyhle tři považuji za naprosto zásadní.
    Pistole Gladiator mi změnila život a umožnila mi se naplno začít věnovat vlastní tvorbě. Projekt jsem na začátku prodal firmě která ho dál dělá. Je to nejúspěšnější koncept zbraně bez zbrojního průkazu kdy jsem naplno využil možností zákona a úplně jsem předělal perkusní systém a díky tomu je možné legálně bez zbrojního průkazu vlastnit ostrou zbraň kterou je možné nosit na sebeobranu.

Prak který jsem dělal pod značkou eXtreme EDC vznikl zcela náhodou a měl nečekaný úspěch. Praky jsou na všech kontinentech a v téměř každém americkém státě. Tenhle projekt bohužel ukončila inflace a ohromné zdražení výroby. Na prak jsem hrdý protože vymyslet něco nového na tak běžné věci nebylo jednoduché.

Hodinky PROVOKE jsou jednoznačně nejnáročnější projekt jaký jsem kdy dělal. Doslova na koleni se mi povedlo udělat hodinky které mají technologii HYDRO která je unikátní i ve světovém měřítku. Jsem opravdu rád že se to i přes velké počáteční problémy povedlo a hodinky jsou úspěšné. V dalším roce se chystám projekt opět vylepšit takže mi zachovejte přízeň a dejte odběr a like mé stránce 🙂

• Našel jsem vysvědčení ze základky. Vypadalo to spíš na práci u lopaty než na výrobu hodinek 🙂 A na tuhle parádu samozřejmě plynule navazují další vysvědčení z učiliště (mám výuční list strojní zámečník a ještě jsem si pak dělal kvůli projektu dálkově obor puškař). Za co se mi vysmál kamarád je čtyřka z technického kreslení. Životní cesty jsou opravdu zajímavé.

• Dnes ukážu zakázku z minulého roku pro GVC Aero s.r.o Zákazník chtěl hodinky kde bude hlavním tématem letadlo. Tahle zakázka byla poměrně výzva. Protože bylo letadlo hlavním motivem nejdříve jsem umístil na cifernik konturu letadla. Letadlo se muselo ručně překreslit z fotky. Pak následovalo umístění nápisů a nakonec originálně řešené datumové okénko. Po odsouhlasení ciferníku byla na řadě luneta která na sobě má kompas tak aby doplnila letecký vzhled hodinek. Vše doplňuje decentní logo na korunce a pak ještě gravírování dýnka. Musím přiznat že s datumem byl na jedněch hodinkách problém. Každá individuální zakázka je náročná a vždy se naučím něco nového.

• Na dílně už je vše v plném proudu. Právě pracuji na tom abych vyřídil to co je ve skluzu a pak hned přijdou na řadu projekty co mám v plánu. Koncem minulého roku měl taky hodně práce kolega na frézce a na soustruhu protože mi jednou přišla poptávka na trochu větší hodinky a já už mám na dílně tyhle padesátimilimetrové kukačky 🙂

Fakt mi pomohlo si udělat dovolenou dívám se na vše úplně jiným pohledem a tenhle rok chci projekt posunout na další laťku. Přeji vám všem hodně zdraví a štěstí v roce 2025.