• milí spolupacienti, za tie dlhé roky, čo som na fóre sa tu tak trochu poznáme, máme sa radi, vzniklo tu kopu priateľstiev, aj keď možno len na diaľku, chodíme sem aby sme pokecali, niečo sa naučili , vyžalovali sa, porozprávali a poradili, možno sa aj trocha podpichli. Bol by som rád, keby sme v dobe, keď sa celý svet spája v boji, boli spolu, vzájomne sa povzbudili, vyjadrili svoje pocity, skúsenosti, pár slovami sa ubezpečili, že sme v poriadku, sme zdraví, podarilo sa nám vrátiť do vlasti, pracujeme, kapríme doma a tak ďalej ( of course without politics , hoax and conspiracy ) . Samozrejme tématické foto vítané :pausecaffé:

    A stitch in time :D

  • je to fajn myšlienka:super:, hoci je situacia vazna, nikto z nas toto nikdy nezazil a netreba to zlahcovat, bude dobre ak sa vzajomne povzbudime a budeme si drzat palce aby sme ostali zdravi, mozno to trochu ci uz vtipom alebo zaujimavymi postrehmi z nasho mikrosveta trochu odlahcime, internetovy svet nie je toxicky a s hlubokou vierou, ze to jedneho dna skonci, dufajme bez strat, to tu budeme dalej navstevovat, nestracat nadej a zit...:)

  • pekné slová :super: veru nik z nás nič také nezažil a dúfam, že už ani nezažije a je vedecky dokázané a ja sa toho aj držím, že stres a negativita ide ruka v ruke s chorobami

    A stitch in time :D

  • Je to veľká skúška pre ľudstvo. Aj pre planétu. Zjavne sme si o niečo také koledovali. Len sa držať, veriť a byť zodpovedný, aby nám to nebolo spočítané nebodaj aj s úrokom.

    Držte sa, pohodu, pokoj a pevné nervy.

    Na odľahčenie (nie z mojej hlavy), už som doma dosť dlho, aj keď sem tam odbehnem do roboty. So ženou sa normálne rozprávame. Prichádzam na to, že to Vám je celkom fajn baba :mrgreen:

    Všetkým pekný deň :super:

  • So ženou sa normálne rozprávame. Prichádzam na to, že to Vám je celkom fajn baba :mrgreen:

    Všetkým pekný deň :super:

    :mdr1::mdr3: podobne. A má to ešte ďalšie pozitívum - že nad EU viditeľne poklesol podiel smogu v ovzduší :magic:

    A stitch in time :D

  • Priatelia, prajem veľa zdravia.

    Nech to už máme skoro za sebou.

    Ale svet a ani spoločnosť už nebude taká ako bývala.

  • Osobne to vidím celkom pozitívne :) Denne nejakých +-20 prípadov. Hlavné je, že to nestúpa a že máme pomerne nízku úmrtnosť. (Nezľahčujem situáciu, len sa ju snažím podať pozitívne).

    Rovnako som toho názoru, že nás to celkom rýchlo prejde, že spoločnosť to zvládne a že sa všetko rýchlo vráti do starých koľají. Otázne je, čo príde v budúcnosti. Či sa to ešte bude opakovať.

    Súhlasím s Pete_11 určite spoločnosť už nebude taká ako bola, kiežby sa zmenila k lepšiemu. Prejavila trošku viac porozumenia a najmä rešpektu nielen voči človeku ale najmä voči prírode.

    Prvý týždeň núdzového režimu je pomaličky za nami, osobne to vnímam pozitívne ako som popisoval vyššie :) ostáva nám vydržať a ešte trochu sa zlepšiť v dodržiavaní podmienok v tom nasledujúcom týždni a následne sa uvidí čo všetko je pre nás ešte nachystané :)

    Hlavne žiadna panika, je treba trochu obmedziť aj sociálne siete lebo informácii a aj dezinformácii je strašne veľa z každej strany.

    Veľa zdravia :)

    "Čas je tá najdrahšia komodita."

  • U nás je v karanténe každý, čo chodil v pondelok do ordinácie jednej našej "pani doktorky". Prikotúľala sa tam jedna opatrovateľka z Austrie so silným zápalom pľúc. No a tá kača akože doktorka ju trikrát vyrazila. Potom tá kača z Austrie zavolala záchranku, komplet zamorila aj tú a nechala sa odlifrovať do FN v Prešove. Tam jej zápal pľúc doktori potvrdili, pridali jej aj koronu a tak je u nás v mestečku v domácej karanténe asi tak 52 ľudí na čele s tou doktorkou, čo s ňou prišli do styku...Čo sa mňa týka, žena mi dala tvrdý befel vo forme absolútneho zákazu vychádzania v dennej aj v nočnej hodine. Jedinou výnimkou je nedeľa ráno, keď ideme na ôsmu (práve otvárajú) nakupovať do Lidla v Levoči. Ale aj to platí befel, že auto nesmiem opustiť pod trestom smrti...:pleur4: Takže, či vylezieš alebo nevylezieš, zubatej neujdeš...:mrgreen:

  • my sme sa tešili, že dcéra príde v apríli po sezóne domov ( žije vo Flachau ) a bác - Flachau je od polnoci komplet v karanténe, boli vyhnaní všetci bez trvalého pobytu a dcéra je tam zavretá bohvie dokedy :pleur4:

    A stitch in time :D

  • My sme deckám pripravili svokrin byt, z dovolenky putovali rovno tam a sú v karanténe.

    Nie je to ebola, ale je mi jasné že prudký nárast chorých zahltí zdravotníctvo. Takže sa snažíme správať nejako zodpovedne.

  • No. A mne ostala doma svokra, teda tým pádom.

    Ale je v pohode, varí mi halušky s kapustou, placky, takže nie je problém.

  • No. A mne ostala doma svokra, teda tým pádom.

    Ale je v pohode, varí mi halušky s kapustou, placky, takže nie je problém.

    Nakoniec je silno užitočná...:)

  • Tak to vám veľmi nezávidím chlapci. U nás zatiaľ pohoda a keďže pracujem v stavebníctve tak ešte stále pracujeme mimo domu. Tiež verím, že tento spôsob aký sa tu zvolil na ochranu ľudí, bude pomocný a teda sa aj rýchlejšie z toho dostaneme.

    Tak držme si palce a nech nás optimizmus neopúšťa. Len aby bolo stále peňazí na hodinky :D

  • Zdravím všechny. Patřím k první linii nebezpečnosti nákazy. Taky jsem víc jak dvojnásobně vytížen. Ještě že víkend volno. Tak jsem tu zas trochu naplácal kravin a zas mizim. Držte se a opatrujte sebe a rodiny.

    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1

  • Zdravím všechny. Patřím k první linii nebezpečnosti nákazy. Taky jsem víc jak dvojnásobně vytížen. Ještě že víkend volno. Tak jsem tu zas trochu naplácal kravin a zas mizim. Držte se a opatrujte sebe a rodiny.

    hlavne ty sa drz Watchi:super:

  • chalani nosíte rúška? Nerozumiem tomu, rakúska televízia ORF1 sa verejne vysmieva z čechov a slovákov, drbko z EU komisie na STV príde na besedu bez rúška a ešte zdrbe moderátora, že načo ho má, slovenské opatrovateľky v AT sú spodina nakazená, lebo nosia rúška :nono: no ja neviem, začínam uvažovať, či tá demokracia u nás vôbec voľáka je :?::mrgreen:

    A stitch in time :D

  • Pokladam nosenie rusok za nevyhnutne..v aute a doma na gauci je to samozrejme hovadina, ale vonku, medzi ludmi, to zmysel ma, bez ohladu na ine krajiny, robme co je nevyhnutne a co povazujeme za spravne...

  • u nás v NR moc ľudí bez rúška nevidno. Je pravda, že do mesta nechodím, ale v mojom okolí - v samoške, na prechádzke so psom všetci majú, v KFL som bez toho nikoho nevidel a som prekvapený, že to nosia všetci teenci. A na dzedzine, kde robím , nosia rúška aj sukňové babky na bajku :super:

    A stitch in time :D