Citizen nastavenie - pomoc

  • Ahoj, mám hodinky Citizen AT4127-52H, dá sa na nich nastaviť iba jedno európske mesto a to je Londýn, ostatné mestá sú v USA. Nastavil som teda Londýn a aby čas sedel s tým na Slovensku nastavil som SMT (Daylight Saving Time) na ON. Problém však nastáva vtedy keď sa hodinky synchronizujú s rádiovým signálom, vtedy sa mi nastaví Londýnsky čas a SMT sa prepne na OFF čiže sa synchronizuje aj nastavenie SMT a tak mi po synchronizácii ukazujú o hodinu menej a musím to vždy manuálne prepínať pomocou SMT na ON. V manuále hodiniek je napísané, že manuálnym prepínaním SMT sa synchronizácia Daylight Saving Time vypne ale keď som skúšal tak to nefungovalo. Jediné čo mi ostáva je asi používať hodinky v režime A-TM Alternate Time Mode kde si nastavím čas manuálne a v tomto móde je synchronizácia vypnutá alebo mi vie niekto poradiť s nastavením aby som mohol používať hodinky aj so synchronizáciou?

  • je to dávno, co jsem něco takovýho měl, tak Ti moc neporadím. Kupoval jsi je vůbec tady? Nemáš náhodou verzi určenou pro US trh? Ta tu nefunguje. Kdybys měl verzi pro Evropu, bylo by tam asi Londýn, Pariž a Berlín. Ale nejsem si jist. Rádia už mě dávno nebavěj.

    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1

  • Áno, sú kupované v USA. Vybral som si ich lebo ma zaujali dizajnovo ale to, že tu nebude fungovať správne synchronizácia ma nenapadlo. Docvaklo mi to až teraz, že prečo sa predávajú iba v USA a v Anglicku. No čo už, budem sa s tým musieť zmieriť.

  • Pisu to priamo v navode, ak si v inom casovom pasme ako su tie 4 mesta, musis pouzit rezim A-TM bez radiovej synchronizacie. Ak som spravne pochopil, hodinky vies nastavit iba aby ignorovali SMT (cize je stale OFF), ale nevies im prikazat aby SMT nastavili do ON bez ohladu na to co dostanu cez radiovy signal.

  • je to poučení pro příště no, ale i bez RS by měly chodit přesností quartzu, takže v pohodě. Ale když už člověk kupuje něco s funkcí, chce ji také používat. Máš si koupit mechaniky :)

    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1

  • Tak super, že to tak jde. Někdy mě taky popadne touha po superpřesných hodinkách, pak si představim tišťáky a po pár sekundách je ta touha fuč. Ale začínal jsem na nich, než jsem poznal krásu hodinek.

    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1