Steinhart - reklamacia

  • Ahojte, pisal som to uz na vedlajsie forum, no nech mame info a vystrahu vsetci, napisem aj sem... Skusim strucne.

    Pred cca rokom som kupil pilotky z rady gunmetal. Korunka sa pri manipulacii zadrhavala, pri nastavovani casu preskakoval datum a naopak, proste nefachala ako mala.

    Hodinky teda sli na 1. reklamaciu, no akoby s hodinkami neurobili nic, vsetko bezo zmeny. Tak som ich posla na dalsiu reklamaciu c.2. Vysledok uplne rovnaky. 3. reklamacia s rovnakym vysledkom, potom som im uz napisal, ze ak nevedia hodinky opravit/vymenit, pozadujem vratenie penazi. Odpisali, ze chapu moju nespokojnost, tak mi vratia peniaze. Po takmer roku nosenia/nenosenia hodiniek som si myslel ze fajn, sice som sa natrapil ale aspon mam spat peniaze. No poslali len 70% z ceny s odovodnenim ze hodinky boli nosene... Odpisal som im uz rozhorceny mail (samozrejme vo vsetkej slusnosti), ze wtf?!, ale stale si tvrdili to iste a bla bla...

    Btw. od Kubsona z velajsieho fora mam info, ze je to vyrobna vada a preto Chronoshop docasne pozastavil predaj tejto rady.

    Tak teda davam na znamost, ze u mna Steinhart skoncil... skoda, mal som ich rad, no tento prisup ma uplne odradil od riskovania podobnej situacie :/

    Keby ste niekto zvazovali nakup tychto pilotiek, tak neodporucam!

    https://www.steinhartwatches.de/de/fliegeruhre…l-a-muster.html

  • Takže vravíš, že radosť s nimi spolupracovať... ešteže som si tie pilotky (bronz 42mm) nekúpil a rozmýšľal som aj nat GMT-čkami ?

    Tempus Fugit

  • No musim povedat, ze uz som stajny reklamoval (cez Peta - toptime) a vtedy bolo vsetko v poriadku. Len tento model ma evidentne problemy s tou korunkou kedze ho v chronoshope stopli. Ine modely by som sa asi nebal. Asi... ak by nahodou... vratenie 100% penazi len ak budu hodinky nenosene - oblepene foliami a so snurkou na pracke.

    Ale subjektivne, za tu cenu cca 500€ sa viac oplati napr. Christopher Ward (v zlavach, ktore casto ponukaju), kde je kvalita vypracovania inde... :super:

  • Včera som mal ruku nad tlačítkom objednať ale so sebazaprením som ju odložil. Mali tam Vintage Diver gmt a 38mm diver gmt do 800€.
    Stále ma drží ten kremík iba neviem nájsť správne hodinky. Vzal by som aj tie Archimede Outdoor 41 Antimagnetic ale tam neviem prekusnúť cenu... Takže zatiaľ len ticho závidím iným ?

    Tempus Fugit

  • Ja neviem. Ja som so Steinhartom spokojný. Už mám druhé ocean one a za tie prachy sú podľa mňa jeden z najlepších výberov. A radšej nákup riešim cez Peťa (Toptime).

  • Tim svym zdražováním se dostaly k minimálním cenovým rozdílům k Davose, Certině, Tissotu a Wardům. Ty ve slevě vychází ještě lépe. Měl jsem troje Štajny a z toho ty nejnovější stály úplně za prd. Šly z baráku hned po prvním servisu. A k tomu škrábající dýnka a kontraverzní napojení náramku u kopírek.

    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1

  • Nemacko je po CH najvacsi vyrobca hodiniek v europe, znaciek ako Steihart je tam ako maku, ktore tazia akurat s historickeho vnimania hodinarskej velmoci a stoja za prd...dnes zial v sekcii serioznej horologie zratas vyrobcov na prstoch dvoch ruk:(

  • Inac Ward ma tiez kopec "horror stories" na fore, ich servis sa uz davno nedava za vzorny, ale skor odstrasujuci priklad ako to dopadne, ked sa firma zabudne a ignoruje minimalne reklamacne oddelenie. Myslim, ze som tam cital prakticky rovnaky pribeh ako ma misoo, ale ako bonus sa im hodinky raz stratili v sklade a druhy krat poslali naspat uplne iny model. ?

  • + neviem ci ste nedavno zachytili kauzu s 5 rocnou zarukou. Z "no question asked" potichu zmenili podmienky na "zaruka plati iba ak raz za 1-2 roky nechate hodinky skontrolovat v nasom servise za vopred neurcenu sumu". Prestal som ich sledovat, mozno to uz vratili spat. Kazdopadne dufam, ze s nimi nebudem musiet riesit ziadnu reklamaciu. Ale hodinky maju pekne, o tom ziadna polemika. ?

  • Mišo to ma mrzí, škoda ich, nevyzerali zle. Pokiaľ ide o steiny tak jediné čo mi bolo od nich sympatické boli ocean two (myslím). Keďťze išlo o origo dizajn ale tie zas mali niečo s lunetami údajne. Inak v tejto cene (okolo 400 - 600) by som ti odporučil čeknúť blekotu. U nich je servis epický plus spracovanie je na veľmi dobrej úrovni. Povedal by som, že ďaleko nad iné značky v tej cene.

    Ja zo svojej skúsenosti nemám žiadny zlý zážitok pokiaľ ide o servis. Teraz som obajavil vo svojich nových Wardoch nejaký biely chlp alebo vlákno. Neviem čo to bolo. Tak mi zajednali kuriéra a v utorok to ide na ich náklady spať a fixnú mi to. Mňa skôr vždy mrzí keď sa niečo takéto stane, ako aj s mojimi Damasko. Aj keĎ to fixli (za čo som rád) trvá to.. a je škoda, že sa im také čosi deje.

  • Tak stane sa, vela krat som hodinky reklamoval a myslim ze vzdy dopadlo vsetko k plnej spokojnosti. A samozrejme sere to, ze je s tym robota a clovek je bez hodiniek, to ano... ale pokial je dobry pristup, tak sa s tym da zit. Toto ma sere, ako, nie je to nejaka extra ciastka, aj ked 150€ by potesilo. Ale ide mi o princip, ze som nie svojou vinou v podstate zabil X casu balenim hodiniek a nemal som ich a nakoniec ma este ukratili o nejaku cast hodnoty.

    Bandi z chmagu mi ale spisal nejaky ofiko text v nemcine, tak im ho este poslem, uvidime :)

  • Super, ze sa podarilo. Reklamacie su neprijemna zalezitost - nech reklamujes cokolvek.

    je: Prim: cal. 68, CHR. WARD C9 5 Day Small Second: SH21, NOMOS Club Date: DUW 4101

    bolo: Aviator mechanical A-3105-6975647: Poljot 3105, Steinhart Marine Chronometer II arabic: Unitas 6498, STEINHART Military 42, Davosa Ternos Ceramic, Junkers Spitzbergen F13 6110-5: Poljot 3133