Roby a jeho Hodiny/Hodinky

  • Konečne som si opäť po dlhšom čase pracovnej zaneprázdnenosti v tejto pochabej coronovej dobe našiel opäť čas na hranie (Seikosan odpustí - možno).
    Rozobral, vyčistil a rozbehal tieto:


    Prvé sú kvarzky ale druhé mechaniky s hydinovou tématikou, namiesto sekundovky sú gúľajúce oči ? - veľmi praktické ?.

    Dnes som rozobral Štartky a budem pokračovať:

    Tempus Fugit

  • SeikoSan áno už ju mám ale problém bol s najväčšou pravdepodobnosťou inde, tak ako mi poradil horotec, čím by som sa mu rád takto verejne poďakoval. Dnes som urobil presne to, čo mi poradil (už dosť dávno ale musel som všetko “nachvíľu” odložiť a až teraz cez sviatky som sa k tomu opäť dostal). Pri plnom náťahu to vyzerá tak ako by malo, nič sa nerozkmitáva. Chvíľu ponosím na ruke a opätovne popozerám na vibrografe, potestujem (dúfam, že už to bude ok), doladím, vyčistím, urobím skúšku vodotesnosti a malo by to byť hotové. Dúfam.

    Tempus Fugit

  • Na strojčeku Miyota 9130, to je ten, čo má na dvanástke indikátor natiahnutia, tak nejde mi prehadzovať dátum korunkou. Keď mi to zastane a chcem ísť na nový dátum, musím pretáčať ručičky ako pri nastavovaní presného času.

  • Tak zdá sa, že hotovo. Celkom pekné ruské vintážky s decentrálnou sekundovkou, modrenými ručičkami a bombírovaným ciferníkom.

    Tempus Fugit

  • No, majú už čosi za sebou, ale naozaj dobrá robota, Roby....:super: Ja, žiaľ, na takéto skúšky trpezlivosti nie som a mrzí ma to...:] Keby sa mi také dačo podarilo rozobrať, môžu sa stať iba dve veci. 1. Podarí sa mi ich s božou pomocou poskladať a tretina súčiastok zostane navyše alebo 2. Po rozobratí postrácam polovicu súčiastok a šmitec. Tá druhá možnosť je pravdepodobnejšia a zároveň diskvalifikuje tú prvú...:mrgreen:

  • hannes nerob si ilúzie, pri tých Ruhlach mi vystrelila pružinka a potom mi spadol pastorok. Nevzdal som sa ale bol so blízko kapitulácie, nájdenie ma stálo 2h15. Beriem to ako tréning trpezlivosti ?

    Tempus Fugit

  • Nooo neviem či som to dobre pochopil: zadok na to čierne miesto a roztiahnuté nohy na obe strany na tie béžové....8o

    Teraz si to posral ? pán majster je vážený hodinár ? či cez prestávku?

    A stitch in time :D