Športovo elegantné hodinky do cca 1400 eur

  • Ja zase nemam problem ocenit ich dizajn, spracovanie, originalitu ci umelecku hodnotu ale po financnej stranke to proste je to co to je a ja som sa vyjadroval len k tomu... Skor ako niekto vyplazne 1300 EUR alebo aj viac by mu malo byt jasne ze toto nie je ta bajna horologia co jeho detom za 20 rokov zaplati Oxford. A toto sa zdaleka netyka len mikrobrandov. Vsetci stamgasti tu to vedia a kazdy sa uz aspon raz na tom sam popalil.

    Btw ten dizajn za mi naozaj paci ;)

  • tak ale to ti nezaplati ani Oris, Damasko alebo Tissot so Certinou.

    ja som nevravel, ze je to vysoka hodinarina. riesil som spracovanie, strojovnu v danej cenovej relacii a nebude ich mat kazdy.

    aku by mali mat podla teba cenu? ako si spravne podotkol, tak som upozornil na ich dizajn, originalitu, spracovanie atd. co v dnesnej dobre plnej homage a retro verzii by si chcel viac? plati sa za na napad a invenciu a za nieco, co este nebolo, ak neratam drahe kovy a diamanty (to dla mna nema nic s hodinarinou). najdrahsia je myslienka.

    to sa podla mna podarilo aj Petovi s jeho Levianthanmi (to som vsak odbocil).

  • Pripajam sa k Romanovi Alexander Shorokhoff je skvely. Jeho hodinky su unikatne a neokukane. Videl som, drzal som, skusal som, zvazoval som. Nemal by som ich problem kupit. Prirovnavat AS k nejakemu mikrobrandu ala Aevig a ine sracky, ktorych sa teraz vyrojilo neurekom (nechcem nikoho urazit) je silne kafe. AS je pan hodinar.

    Pozerat sa na kupu hodiniek cez optiku co za ne dostanem, ked ich budem chciet predat je uplne scestne. Ak sa niekto na to chce pozerat takto, tak ten nech kupuje Rolex, ine HH. Vsetko co ide mimo mainstream je tazko predajne. Inak to iste plati o autach - ak by som sa na to pozeral tak ako pises, tak nekupim ziadne auto.

    je: Prim: cal. 68, CHR. WARD C9 5 Day Small Second: SH21, NOMOS Club Date: DUW 4101

    bolo: Aviator mechanical A-3105-6975647: Poljot 3105, Steinhart Marine Chronometer II arabic: Unitas 6498, STEINHART Military 42, Davosa Ternos Ceramic, Junkers Spitzbergen F13 6110-5: Poljot 3133

  • Rustin ja sa na to divam asi inak... Ked sa niekto prihlasi na toto forum je velka sanca ze sa z neho stane pacient ktory bude hodinky tocit. Pride mi nefer vytvarat nejake zdanie ze na takejto znacke financne nepohori a to bez ohladu na to ci je podla teba pohlad na tuto zalubu cez financie spravny alebo nie. Pokial si ostrielany fajnsmeker ktory ocenuje tento typ produktu a hlavne si si vedomi toho za co platis tak nech sa paci... mas moj palec hore za odvahu ist proti prudu. Proste si nemyslim ze to je spravne odporucenie pre cloveka co ma Steinhart a hlada svoje prve hodinky cez 1000 EUR. OK povedalo sa ze su pekne, od majstra hodinara a ja som dodal ze ich kupa je financna blbost... nemyslil ze som povedal nieco co nie je pravda ale rozhodne si myslim ze to je nieco co treba povedat. Mas uplnu pravdu, pri autach je to rovnake. Velky rozdiel je ale ze to o autach kazdy vie a ocakava... pri hodinkach, sperkoch a umeni su ludia podstatne menej informovany a ich ocakavania absolutne nezodpovedaju realite.

    Za mna out... ked sa chcete vadit dalej napiste mi spravu ;). Zaprasili sme chalanovi vlakno

  • Tu nejde o vadenie nevadenie. Ktorukolvek znacku kupis, vzdy na predaji prerobis. Na niektorej viac na niektorej menej. Vsetko este zavisi od konkretneho modelu. Ak mas model, ktory je viac ziadany, tak mas sancu, ze ho predas rychlejsie a s mensou stratou. Ak ides znackou, alebo modelom (moze byt aj od renomovaneho vyrobcu) mimo mainstream, tak strata narasta a tak isto aj predaj je problematicky a zdlhavy.

    Inak moje hodinky su vsetky mimo mainstream. No co uz, nepomozem si, ked sa mi pacia akurat take.

    Podla toho co vsetko tu zakladatel vlakna uz napostoval, ma zatial v tom gulas. Moja rada znie: kup si to, po com ti srdce pisti a zrus konto na fore (forach), urcite usetris.

    Inak cesta chronomagora ku vysnivanemu kusku, cez ine ine kusky (s postupnym navysovanim budgetu) je tiez strata. Mudrejsi co uz absolvovali tuto cestu, vyhlasili, ze je lepsie kupit tie vysnivane hned, vyjde to lacnejsie. Ja to potvrdzujem z vlastnej skusenosti, je to tak.

    je: Prim: cal. 68, CHR. WARD C9 5 Day Small Second: SH21, NOMOS Club Date: DUW 4101

    bolo: Aviator mechanical A-3105-6975647: Poljot 3105, Steinhart Marine Chronometer II arabic: Unitas 6498, STEINHART Military 42, Davosa Ternos Ceramic, Junkers Spitzbergen F13 6110-5: Poljot 3133

  • Ak môžem, pár slov za seba. Som už starý pes a v čase mojej mladosti boli poriadne značky vcelku nedostupné. Jeden čas sa predávalo asi 5 modelov Certiny , no na dlhý čas to bolo o Primoch, ruskej a DDR produkcii. Platí to aj o vami spomenutom mainstreame. Možno je to tým vekom, no všetky 4 hodinky, ktoré práve mám, mi robia radosť. Každé si rád vezmem na ruku, pomaznám sa s nimi. Nepredám ani jedny. Nemám dôvod. Možno, keby som bol mladší by som uvažoval inak. No toto čo píšem je fakt a asi nie som ten správny maniak. :) Preto ak barracuda má v merku dačo, o čom je presvedčený, že ho to poteší, nech si spraví radosť. Život je kapku prikrátky na to, aby sme ho prežili stálym hľadaním niečoho, čo považujeme za dokonalosť. Poznám človeka, ktorý nosí značku, ktorú by som na svoju labu nikdy nedal (Invicta), ale jeho voľbu plne rešpektujem a nepovažujem to za nejaké faux pas. Hádam to stačí. Je mi ľúto, že som barracudovi sprasil vlákno, no možno toto všetko bude na dačo dobré. Barra, kúp si, čo sa ti páči. Pokiaľ to má slušný strojček, choď do toho. V tejto cenovej skupine ako vravi Rustin "haute horologie" nenájdeš, ale niečo, čo budeš mať rád nájdeš naisto a to ti úprimne želám. Jano :]

  • Inač keď tu boli spomenuté Leviathani tak tie sú ozaj podarené a pravdupovediac rozmýšľal som nad Corsair 01 prípadne 05 ako všestranný model či k rifliam tak aj saku aj keď to niesu vyslovene oblekovky ??

    a co tak Zlaty Rez? to by neslo? mne sa pacili hlavne zlte, tie su vsak vypredane. model 04 by stal za hriech. pozeram, ze tiez vypredany.

    alebo 03: https://www.obchod.biatecwatches.com/products/biatec-golden-ratio-le-03 ja mam takyto svetlomodry remen na Lineach a ide to v pohode aj k saku a aj k rifliam, nie k tmavemu obleku. mrkam, ze to ma aj cierny remen, takze mas vystarane :super:

  • Proto já takový stránky vynechávám. A tam co nejsem stálým zákazníkem, nebo jsem pro ně třeba nepsal články, najdu si takový stránky třeba jako mají v Německu. Sám si nastavím slevu v % a oni mi ji potvrdí nebo ne. Ale protože vim co je pro prodejce ještě zajímavý, většinou potvrdí. Ale stranky typu plus tohle plus tamto to neeeee.

    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1