Športovo elegantné hodinky do cca 1400 eur

  • Nie zle, ale ja by som pri vybere z rady Record volil inu verziu cifernika.

    je: Prim: cal. 68, CHR. WARD C9 5 Day Small Second: SH21, NOMOS Club Date: DUW 4101

    bolo: Aviator mechanical A-3105-6975647: Poljot 3105, Steinhart Marine Chronometer II arabic: Unitas 6498, STEINHART Military 42, Davosa Ternos Ceramic, Junkers Spitzbergen F13 6110-5: Poljot 3133

  • Zdravím vás mal by som na vás otázku hľadám si niečo športovo elegantné a rozmýšľam nad trochu lepšími značkami ako longines prípadne oris a celkom sa mi pozdávajú tieto longinesi https://www.wdl.sk/longines-conquest-l36874766/ no zaujímalo by ma ako je na tom s kvalitou longines a napr aj oris pri takýchto lacnejších modeloch ďakujem vám za rady ?

    chod do tych MIDO, po ktorych som poskuloval ja. 40mm, chronometer, 80hodin rezerva :thumbup:

    ak chces nieco o trosku ine, tak potom tie Big Crown Pointer Date, ktore ti tu uz poradil kolega. ostatne je prast jak uhod :happy1:

  • Nejsem nejaký extra znalec, ale vedel by sem si predstavit také univerzálky napr Rustinove Nomos Club nejsú nejak extra velké co sa týka priemeru ani moc vysoké k temu in-house:)

  • Mido je dobra znacka a pekne hodinky... pokial si z okolia BA, BB alebo KE vies si Longines aj Mido pozriet vo WDL. To by som ti aj doporucil. Oris maju napriklad v predajniach Chrono v BA a ZA. Na ichrono.sk mavaju slusne vypredaje. Pred tym ako objednas on-line urcite skus ist do predajne, skusaj a pytaj zlavu. Podla mojich skusenosti vyjde jomashop+dph/clo casto len o malo lacnejsie ako ked v obchode trochu zjednas zlavu.

    Este jedna vec aj ked neviem ako moc relevantne to bude pre teba. Predpokladam ale ze ako vacsina z nas budes skor ci neskor chciet upgrade na lepsie hodinky a tak mozno pride na predaj. Znacky ako B&M, Mido a z velkej casti aj Longines su velmi tazko predajne. So Seiko alebo Oris by si mohol mat lepsie karty aj ked v oboch pripadoch to velmi zalezi od konkretneho modelu. Ked zoberies Record alebo Clifton budes za rok rad ked ich predas za polovicu toho co si zaplatil.

  • Mas poriadnu ruku tak sa ani vacsich nemusis bat... 44 by malo byt OK len treba davat pozor aj na vysku. Ak chces nosit hodinky pod rukav kosele tak je 13 mm podla mna limit. Vyssie ti mozu robit skaredu bambulu na zapasti a zavadzat manzete. Ale neboj sa mensich hodiniek… hlavne ked ich chces nosti do obleku… od 40 vyssie by ti malo sediet vsetko. Najlepsie je ist skusit…

  • Orisy sú v podstate chronografová klasika, veľmi slušne vyvedená a dobre sa na ne pozerá. Damasko - kopec nových technológií z pohľadu kvality, vzhľad titaniek, cifr chronograf pilotky. Ak ti nevadí titanový vzhľad, dostaneš origo kvalitu. Ťažký výber, no u mňa asi klasika Oris...:]

  • @baracuda2233

    Roman ti predstavil Shorokofa. Je to výborná a hlavne originálna značka. Pokiaľ by si chcel mať niečo, čo nemá nik iný, tak aj tento model je "do koča aj do voza" . A je isté, že budeš originálny. Okrem toho sú to naozaj pekné hodinky (teda podľa mojej mienky). Oris či Mido, TH sú dosť bežné, hádam ešte Damasko tu nejako veľmi neletí. Takže ja by som dosť dbal na výber značky. Čo sa týka kvality, tá je myslím bez diskusie. :]

  • Roman nevidel a uprimne len velmi zlahka evidujem existenciu tejto znacky, podla mna dalsieho predrazeneho mikrobrandu.

    Mozem ale protiotazku? Videl si ich veci, pacili sa ti, tak si aj nieco kupil? Respektive, planujes realne investovat tvojich vlastnych 1300 EUR do hodiniek od Alexander Shorohoff alebo ineho zrovnatelneho vyrobcu? Uznavam su pekne a urcite aj dobre spravene tak potom "put your money where your mouth was" a kup ich… ponos ich pol roka, mozno rok a potom ked ta prestanu bavit daj ich na predaj na uhrforum alebo ch-mag. To bude ten spravny moment sa vratit k debate o tom ci ta kupa boli alebo neboli vyhodene peniaze.

  • ano, videl som ich a nemam problem si kupit jeho vytvor ;)

    predat sa da vsetko, len tomu musis dat tu spravnu cenu. netvrdim, ze su to investicne hodinky, ale urcite sa daju predat ;)

    preco by som ich mal predavat po 1/2 roku?

    tymto by som asi ukoncil ;)