• Nenašiel som podobnú tému , skúsim tu.

    Rád by som si v krátkej dobe zaobstaral nejaké tie chytré hodinky od Apple. Nemal som to ešte na ruke, obraciam sa preto na užívateľov tohto fóra. Ak je tu niekto kto má skúsenosti poprosím o radu.

    Je reálne rozdieľ ( okrem veľkosti ) medzi radami 3 a 4 tých cca 150€ ?, Nechcem za každú cenu ušetriť , no na druhej strane kúpiť niečo za 450 ak mi to vlastne ponúkne to samé za 3 stovky je určite nezmysel. Viem, rýchlejší procesor a novší OS ..., je to v reále poznať?

    Ďakujem

  • osobne nemám apple watch, ale ak by som si ich išiel zaobstarať, tak jedine najnovšie, teda 4. generáciu.. beriem to ako s telefónmi, ak si idem kupovať nový iphone tak nebudem už ani rozmýšlať nad 7 alebo 8, ale kúpim XS.

    to je môj názor.

    ale určite ti viac pomôže toto video:

    https://youtu.be/DGXV6x6VqY8

    Paletteankerhemmung.gif

  • Ja mám 3-ky 42 mm, vylučne na šport a som spokojny, je to samozrejme na tebe, novší soft, viac ciferníkov, rychlejší procesor...záleží na účele pre ktory ich chceš kúpit...

  • Popravde , nemám nejaké zvláštne účely, jednoducho chcem nejaké tie chytré hodinky. Už som aj zvažoval jazdené dvojky či trojky, ak sa mi to zapáči, posuniem ich ďalej a kúpim nové štvorky. Tento krok ale najskôr vynechám a kúpim hneď 4. Ak mi nepásnu, pôjdu do sveta. Zvedavosť? , zmena? Sám neviem

  • s tým nabíjaním to je pohoda, večer mám cez 50%, ale aj tak ich dám do dokovacej stanice na nočnom stolíku, rovnako ako iphone. Keď ich aj nedám cez deň na ruku ostanú tam a slúžia ako budík v režime nočného stolíku. Čo sa týka modelu, súhlasím z názorom že keď kupovať tak čo najnovšiu verziu. Avšak nie je to iphone, ani iPad kde ten výkon a rýchlosť jednoducho cítíť a potrebuješ ho. Pri hodinkách to až tak neplatí, myslím že len 1.gen. mala problémy s rýchlosťou. Momentálne mám už pár rokov 2generáciu (myslím) a vôbec ma rýchlosťou ani výkonom neobmedzujú. Nové kupovať nebudem, pokiaľ nebude dostupná esim u operátorov (možno už je, nezisťoval som) z titulu nepotreby nosiť so sebou iPhone, napr na bike. Ak ti ako mne netreba vodotesnosť, choď kľudne aj do starších modelov. Nasúkaš si tam playlisty, a cez airpody počúvaš, či už pri športe, alebo len po ceste do roboty, to isté platí pre telefonovanie.

    Je to možno magorina, ale väčšinou nosím mechaniky normálne na ľavačke a apple watch na pravačke, práve kvôli ich výhodám (napr. telefonovanie v aute).

  • Bohyňu, tak to si ma odrovnal. Dvoje budiky som ešte na rukach nemal. S tou e-sim , práve to ma trochu mrzí. Tu to ponúka aktuálne iba jeden operátor, ( na SK pokiaľ mám správne info žiadny ) mám smolu , nie ten môj. Bol som sa schválne spýtať ako to vyzerá do budúcna, aj ked som odpoveď vedel predom. Možno o týždeň pane, možno o rok, v tejto chvíli viac nevieme. Ak by tá služba bola dostupná aktuálne, dnes by som sa tu nepýtal na názory.

    Nabíjanie je pre mňa nepodstatný problém. Chcem tie watch už iba ako súčasť rodiny Apple. ( Iphone, Mac, Ipad ) Tieto vecičky veľmi dobre spolu komunikujú, je to zábavná hračka, tak prečo nie

  • Osobne by som e-sim neriešil ani keby ju mali všetci, aj keby si ich nosil ako hlavné hodinky, písat na tom správy prïp. s tym telefonovat povsžukem za hovadinu a vyzerá to divne( ak teda niesi James Bond)...ja som si to kupoval tiež do “serie” k veciam od jablka, na bajk, lyže, plâvanie a muziku( mám Beats a komunikuje to super).. a tiež som to kúpil pretože to onehdá dávali ako volbu k paušálu8o, každopádne sa mi viac ako 4 stovky zdajú dost za v podstate športovy náramok, takže za mna pokojne 3 -ky, urobia ti rovnakú službu;)

  • Idem do tých 4. Už iba pre o 30% väčší displej. S tou e-sim je to vo hviezdach. Ak príde, bude najskôr výhradne pre Iphone, časom ???, pre Watch. Kôli tomuto nemá cenu vyčkávať. Madmax možno máš s tým športovým náramkom pravdu, no úprimne 4 stovky nieje zase suma ktorá by ma nechala ďalší mesiac o hlade. Som Apple pozitív , niečo mi hovorí že to musím mať.

    Ďakujem všetkým za odpovede

  • anderson ..keď musíš tak musíš:mrgreen:bol som na tom rovnako, tá suma ťa každopádne o zem nehodí, ani mňa nehodila:), ale po roku viac búvajú v šuflíku ako svietia na ruke.. každopádne teš sa z nich a užívaj:super:

  • Keď sa ti nebudú ľúbiť, tak predáš.

    Ja som kúpil vtedy úplne nové 2jky a do mesiaca som ich predal a rozdiel bol asi 20-30€. Za skúšku to stojí, uvidíš. Ja som vtedy prešiel na samsung S3 a bol som spokojnejší ako s AW

  • Jasné tak to aj beriem. Ak už to majú byť " chytré hodinky " jedine AW. Mám okrem AW asi už kompletnú jabľčkovú rodinku, so všetkými týmito hračkami som spokojný, myslím že ani tu nespravím krok vedľa. Zajtra sú doma.