Niečo jednoduché, prehľadné.

  • Zdravím kolegovia.

    Hľadám nejaké prehľadné hodinky, 43+ mm, niečo ako Longines Conquest.

    Čierny dial, aplikované indexy, žiadne cirkusové ručičky ako na Rolexoch, jednoduché rovné s lumi a čitateľné.

    Tie Conquest vlastne skoro všetko spĺňajú, len by som radšej možno trošku mohutnejšie ručičky.


  • ^^

    Rád bych Ti něco poradil, tak jsem prolezl základní značky co známe všichni, nic moc, tak jsem zkusil napsat do vyhledávače sportovní automatické hodinky bez lunety v anglině a vylezly skoro všechny s lunetou =O

    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1

  • Ide o to, že mám 45 a zrak už lepší nebude. Vidím to v robote u kolegov, pomaly každý okolo 50 už má okuliare.

    Ja mám našťastie veľké a dlhé ruky, takže hodinky môžem oddialiť a tak na nich zazerať ale aj tak sa asi časom okuliarom nevyhnem.

    Pod stromčekom padla otázka na mňa, že či by som si niečo hodinkové prial, tak som odvetil že zatiaľ stačia remienky k tomu čo už mám. Ale na 50 povedzme že by niečo mohlo byť. A tak uvažujem nad niečím takým, na čo budem aj vidieť a aj to reálne unosím.

    Žena už nejako tuší, že hodinky čo by som chcel nestoja 50€, ale keby som sa vytasil s Explorermi alebo DJ II tak sa rozvedie, čo by som až tak nechcel, lebo dobre varí.

  • Za půl roku mi je pade. Brejle mám na dálku od vojny a teď pociťuju jak se mi horší zrak na blízko. Nastavováni času na 39 potápkách už není pro mne. Takže přesně vím o čem píšeš.

    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1

  • Mohutnejsie rovne rucicky by si vyzadovali aj mohutnejsie indexy a to veru neviem ci by dobre vyzeralo... Ja budem mat buduci rok 43, mam pomerne silne dioptrie na dialku ale citanie a vobec zrak na blizko zatial problem nie je. Kazdopadne som sa nad touto temou tiez zamyslal a ako idealne “starecke” hodinky my jednoznacne vyslo toto... su velke, citatelne, korunka je jak pre mastodonta a cas na nich plynie podstatne pomalsie lebo tam nelieta sekundovka :D

  • mám rovnaký problém, mám astigmatizmus, cca - 3 dioptrie - nastavené tak, aby som videl s okuliarmi čo najlepšie do diaľky. Potom ale na godziny vidím prd. Všetky činnosti " čítacieho charakteru " vykonávam hore bez, alebo náhľadom ponad okuliare. Ach jaj, máme to my HMNiaci ťažké :nono:. Z tohoto hľadiska je najlepší cifer a la PAM

    A stitch in time :D

  • mám rovnaký problém, mám astigmatizmus,

    Měl jsem ho na jednom oku taky, 2,5 s nějakym posunem uhlu, druhé oko jen 1,5 normal, na dalku, kolem 40 asti... zmizel a mam 1,5 normal na obě oči do dalky, pardon za plevel ve vlakne.

    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1

  • Nuž chlapci, tie problémy s očami vám nezávidím. Ja mám pozajtra sedemdesiat (virtuálne tak 45), okuliare nosím iba slnečné a skúšku reakcie na čas som spravil za 48 a pol sekundy a bez chyby. To sa robí tak, že pred človeka dajú takú klávesnicu, kde sú klávesy 6x6 , čiže ich je 36. Čísla sú poprehadzované a treba ich postláčať od 1 do 36. Ráta sa čas a chyby. Robí to u nás doktor, keď ide dedom, ako som ja, vystaviť lekárske svedectvo o spôsobilosti šoférovať po šesťdesiatke. :] Limit je 70 sekúnd, povolené max. 3 chyby.

  • ja za pár mesiacov dosiahnem "len" vek povolenej rýchlosti v obci:mrgreen: (jediné pozitívum je že sa rok môjho narodenia zhoduje s číselným kódom obľúbenej sex.polohy:)), ale oči už mám žiaľ nadobro pokazené (do blízka prd, do diaľky nezaostrím), takže pred cca. 2 rokmi nastal čas "definitívneho" riešenia problému, keď ma prestalo baviť neustále vláčenie 2 okulárov, zvolil som multifokál a konečne sa nemusím zamýšľať nad veľkosťou hodiniek, ručičiek, indexov, dátumoviek a iných komplikácií...