Hodinky Seiko presage Coctail - sekundová ručička problém

  • Jinak výběr ti můžu jen schválit. Je třeba si uvědomit,ze kupujes řadu 5, takže na rozdíl od Prospexu není sroubovaci korunka a wr je jen do 100. Sam jsem byl s takovejma hodinkama v pěti metrech a držely bez problémů.

    Tenhle nodel petek patří mezi ty novější, takže je osazen mnou již x krát vyzkousenym strojkem. Hacking je prostě u mechaniky super věc a i presnost není nejhorší. Většinou jsem měl kolem 4-8 s za den, ale počítej s občasnými vÿkyvy. Třeba tejden jely i na vteřinu přesně. Nejakym odkladanim hodinek jsem si nikdy starosti nedelal.

    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1

  • 4R36 má ruční nátah, ale u automatů je to zbytecnost, používá se jen pro první rozbehnuti strojku.

    Pětky co ukazujes maj jeste 7S26, bez hackingu, ten chybí nejvíc.

    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1

  • Nuž neviem, mne by ručný náťah na to rozbehnutie dosť chýbal. Nebaví ma stále potriasať hodinkami a nadávať im, aby sa prekrista konečne pohli. A hacking detto. Na mojich Thommenoch, ktoré majú Unitas, to až také vypuklé nie je, no na automatoch by mi to chýbalo rovnako, ako ten ručák...:]Aj pre toto mám dosť averziu k niektorým japonským hodinkám, ktoré používajú často eskové strojčeky, viď napr. lacnejšie potápky od Seika...:nono:

  • každé automaty majú predsa aj ručný náťah, to že strojček je konštruovaný na primárne naťahovanie pomocou rotora a častý ručný náťah nemusí strojčeku prospievať je vec druhá.

    edit: 7S26 fakt nemá ručný náťah, nechal som sa pomýliť ETOU.

  • Julio minerálne tvrdené = hardlex

    nie je Hardlex , v porovnani s obycajnym mineralnym sklickom viac odolne voci poskrabaniu atd ? ( kedze maju svoje vlastne pomenovanie tak predpokladam ze to nie je bezne , co sa dava aj inde ci ? )

  • Tak lásky sú už doma ;):malin1:

    Jééééj, krásne :)