SEIKO Alpinist SARB017

  • Ahojte, z mojich quartzových Seiko sgeg55p2 sapphire, ktoré som mal na ruke každý deň posledné 2 roky, mi odletela sekundová ručička. V priebehu budúceho týždňa poputujú do servisu a mňa po dlhom čase tak trochu aj z núdze prepadla chuť zaobstarať si nejaké "náhradné" hodinky. Najskôr som pozeral po lowcostových klasikách ako Illuminator od Casio len aby som mal náhradu kým neprídu zo servisu, prípadne na dni kedy bude hroziť drsnejšie zaobchádzanie. Ani neviem ako ale postupne som sa ale prebojoval až k mechanickým hodinkám po ktorých už roky túžim ale stále som ich kúpu odkladal na neskoršie.

    Do oka mi padli viaceré, či už od Orientu alebo Steinhart, no najviac SEIKO SARB017. Problém je že sa tohto roku prestali vyrábať a ich dostupnosť je zrejme minimálna. Nepoznáte náhodou niekto spoľahlivý shop kde by sa dali zohnať originál a nenosené? Poprípade ak máte nejakú alternatívu ktorá sa cenovo a štýlovo pohybuje v oblasti týchto hodiniek, budem len rád. Ďakujem za akékoľvek rady.

  • Som niekde čítal, že informácia o ukončení výroby sa nezakladala úplne na pravde.

    "Do téhle šlamastiky nás přivedla naše vlastní tupost a tupost nás z ní zase dostane." H.S.

  • https://www.shoppinginjapan.net/alpinist-sarb017

    Kupoval som od nich a cele to dopadlo na 1A... nezabudni priratat k cene aj clo a DPH.

    K SARB017 sa tazko hlada alternativa... mozno skus pozriet nejake Hamilton Khaki. V ponuke Seika najdes vizualne podobne modely ale ani jeden nema sarm Apinistu. Ak to maju byt prve mechanicke hodinky urcite si pozri radu Seiko 5... napriklad SNK805 alebo SNK809. K steinhartom je podla mna lepsia ale aj drahsia alternativa STOWA Marine. Nejaky Laco Flieger by ti tiez mozno padol do oka. Podla tych troch prikladov co si uviedol mas celkom siroky zaber co sa vkusu tyka… budes mat s coho vyberat ;)

  • Ten japonský obchod vyzerá fajn, aj cena je super, ďakujem.

    Cenový rozpočet by bol idealne do 500-600€ ale ten strop jedine za hodinky ktoré ma upútajú dizajnom/príbehom a podobne. Hodinky ktoré chcem ako definitivky sú Explorer od Rolex a viem že si ich jedného dňa kupim, dnešok to ale nebude^^. Páčia sa mi skôr jednoduché hodinky ale chcem aby na nich bolo niečo výnimočné - na sarb017 je to netradičná farba a športové "pozadie", na Steinhart mariner 38 je to modry ciferník a korunka a podobne. Jedinú komplikáciu ktorú potrebujem je dátum, nič iné nechcem.

    Na značke si vyslovene nepotrpím (ak sa jedná o naozajstnú hodinársku značku), ale je pravda že za tie 2 roky mi Seiko prirástlo k srdcu, aj keď v súvislosti s mechanickými hodinkami mám dilemu. Predchadzajúce Quartz som si kupil kvôli tomu že Seiko ma v tomto smere neprekonateľnú historiu a prinos. Dilema spočíva v tom či je dobrá voľba Seiko ktoré som si obľubil alebo radšej iná značka ktorá sa v historii mechanických hodiniek zapísala svojim prínosom viac. Každopádne toto je už asi pokročilé filozofovanie na rozpočet 500€ čiže uvitam akúkoľvek radu:D

  • Nie som fanúšik žiadnej jaronskej značky. Musím však konštatovať, že Seiko sa do histórie mechaniky v hodinkách zapísalo viac ako slušne. Nechcem sa veľa rozpisovať, ale svedčí o tom napr.aj retro rad "Presage". Pokiaľ ma bude chcieť doplniť fundovaný člen tohto fóra, naisto tak urobí, fandov Seika je tu viac ako dosť a aj o ňom vedia oveľa viac, ako ja...:]

  • Dobre to mas vymyslene... :)

    Najlepsie co ti viem poradit je ist do SARB017 kym sa este daju kupit za normalne peniaze. Okrem toho ze su to super hodinky je aj celkom realne ze si udrzia pripadne zvysia hodnotu. Toto sa tazko predpoveda ale uz teraz by sa dalo ovedat ze su to kultove hodinky.

    Este jeden typ aj ked je to dvojnasobok tvojho budgetu.... Sinn 556

  • Ďakujem za veľmi zaujímavé alternatívy, nemal by som problém vybrať si ktorúkoľvek z nich. K mojej nerozhodnosti som našiel ešte ďalších kandidátov - Seiko Presage SRPB05J1 a Seiko Presage SPB039J1. Čo vravíte na tieto hodinky? A aby toho nebolo málo - tie prvé majú ich v troch farbách - zelenej podobnej alpinsitovi, čiernej ktorú zbožňujem na svojich terajších hodinkách a béžovej ktorá vyzerá fakt super. Druhé spomínané sú síce o niečo drahšie ale vychádzajú z legendárnych Seiko Laurel, sú krásne jednoduché s dokonalými detailami - padli mi do oka rovnako ako Alpinist. Začínam rozumieť mojej priateľke bezradne stojacej pred regálom so 150 ružovými lakmi na nechty:D