military hodinky cca 200-300 eur

  • jj chapem, aj moj so Stajnami... pacili sa mi "iba" trochu a ked som ich dal na ruku... fuuuuuha, tak tieto tak skoro a lahko nepustim... :love:

    Steinhart aj napr. Hamilton sú pekné, len mne sa niektoré modely týchto značiek "nápadne podobajú" na hodinky značiek "o nečo" drahších:(..inšpirácia je asi OK...

  • Môžeš prosím ťa uviesť u ktorých drahších značiek sa inšpiruje Hamilton?

    "Do téhle šlamastiky nás přivedla naše vlastní tupost a tupost nás z ní zase dostane." H.S.

  • Môžeš prosím ťa uviesť u ktorých drahších značiek sa inšpiruje Hamilton?

    IWC Portuguese chrono- Hamilton Jazzmaster maestro, nevidno podobu;)?

  • ...však na mňa nebudte zlí:), myslel som skôr na tvar číslic, ručičiek...celkovú vizáž...neznamená to v žiadnom prípade že niečo zaznávam a iné chválim...ak sa to niekoho dotklo sorry..

  • ...a napokon, môže to byť podobné iba pre mňa, je to môj súkromný názor ktorý by som si nikdy nedovolil vydávať za pravdu, tobôž nie univerzálnu8)

  • IWC Portuguese chrono- Hamilton Jazzmaster maestro, nevidno podobu;)?

    Subjektívne vidím podobu len minimálnu. Už keď si sem hodil to IWC, tak mne ich viac pripomína Hamilton Jazzmaster Spirit of Liberty. Ani v tomto prípade to však s tou inšpiráciou nevidím tak horúce.

    ...však na mňa nebudte zlí:), myslel som skôr na tvar číslic, ručičiek...celkovú vizáž...neznamená to v žiadnom prípade že niečo zaznávam a iné chválim...ak sa to niekoho dotklo sorry..

    Font číslic je úplne rozdielny, iné sú tiež ručičky, púzdro, tlačidlá chronografu, korunka.....

    "Do téhle šlamastiky nás přivedla naše vlastní tupost a tupost nás z ní zase dostane." H.S.

  • Zbytočné to nebolo. Neber to tak tragicky a už vôbec nie ako útok. Každý máme rozdielny pohľad na rôzne veci a fórum aby žilo potrebuje trocha aj tento druh protichodných debát. Je to aspoň nejaká zmena oproti chváleniu si hodiniek v iných vláknách. Skôr by ma potešilo keby si to trocha ešte rozvinul.

    "Do téhle šlamastiky nás přivedla naše vlastní tupost a tupost nás z ní zase dostane." H.S.

  • EDY ..s tou inšpiráciou som sa vyjadril nešťastne...dá sa povedať o podobnom prístupe k danej téme(aj keď niekomu možno bude vadiť aj táto "interpretácia":))? ale späť k téme "podobného prístupu" (ak sa mýlim tak ma pokojne opravte)...napr. Fliegen uhren vyrábané pre Luftwaffe (Stowa,Laco,IWC)..celková vizáž a technické riešenie zodpovedajúce účelu použitia (ako aj zadaniu)...

    a môj osobný príklad: pred časom sa mi veľmi páčili Tag Heuer Carrera REF: CAR2012.BA0799 (biely ciferník, zlátené číslice aj ručičky)...iba tá cena cez 4t mi moc nevoňala:)...a keďže časť svojho volného času trávim na nete (v "hodinkovom svete")...našiel som Union Glashutte Noramis Chrono a opäť (výlučne pre mňa) podobný prístup k téme (zaoblený font číslic, sekundová škála, dátumovka na pozícii 6.h)...aj keď rozdielny počet a umiestnenie subciferníkov, tlačidlá chronografu, korunka, iné kalibre (Tag Heuer base Seiko,Union base Eta)...ale hlavne oveľa priaznivejšia cena:)Unionu...takže vlastním Union-y...a to že tentokrát u mňa vyhrala cena nad prestížou, nie je o lakomosti, iba som chcel mať "aj" takéto hodinky, medzi inými...(pravdou je aj to že rozpočet "na zábavu" nemám nekonečný, po čase ma niektoré z hodiniek "omrzia" , posuniem ich ďalej a znova pozerám po iných:)...) takže tak

  • Priznávam sa. Nikdy som si nevšimol, že tu niekto má Union Glashutte. Nahraj niekedy foto. O tom či je Tag Heuer viac "prestížnejší" ako Union Glashutte by sa dali tak isto viesť dlhšie debaty. Čo je to vlastne prestíž? Je to iba o cene a celkovom povedomí o značke u širokej verejnosti vytvorené šikovným marketingom?

    "Do téhle šlamastiky nás přivedla naše vlastní tupost a tupost nás z ní zase dostane." H.S.

  • Ingersoll, strašný a to si představte, že jsem jedny měl. No katastrofa, od zpracování až po strojek. A k nim FireFox, když tenkrát přišly, nevěřil jsem vlastním očím. Invicta, to jsou ve srovnání Rolexky. Ty jsem taky měl.

    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1