Pomožte mi PROSÍM Vás

  • Moje Lumy majú 5 rokov a chcel som ich dať premazať. Keď hodinár zistil, že mi chodia od - 7 do + 7 povedal, že je ich škoda otvoriť....:]

  • Takto pani.Neidem si tu robit reklamu - nepotrebujem ju.Robim servis pre 5 znaciek pre SR a CR a som zainteresovany na znacke Biatec.Mam toho dost a novych zakaznikov neberiem.

    Mazivost olejov sa predpoklada 3-5 rokov,potom stracaju viskozitu.Hodinove sukolie sa pohybuje v rubinoch /9stupen tvrdosti/,pastorky a capy su z ocele /5-6?/.Pokial viskozita zmizne,tie kola chodia na sucho a do capu sa vyfrezuje drazka.Zmeni sa axialna aj vertikalna vola kol.A to uz nehovorim o loziskach zotrvacky.Dnes je moda chodit na exoticke dovolenky do teplych krajin.Mozem Vam zarucit ze po troch dovolenkach v loziskach zotrvacky nenajdete po oleji ani smrad.Popritom zotrvacka urcuje presnost hodin v roznych polohach.Ak sa trochu opotrebuje cap zotrvacky,presnost hodin sa znizi a nepomoze Vam ani svatena voda a mozte ich aj vybozkavat.Snaha bude zbytocna.

    Ano,strojcek sa da kupit za relativne nizku cenu.Ak si to vies prehodit sam.Pokial pojdes k hodinarovi,tak si priplatis.Kde mas zaruku,ze ten novy strojcek bude v poriadku?

    Hannes,tomu hodinarovi by som nedal opravit ani budik.

    A teraz si trochu rypnem.Kolki z Vas predavaju hodinky po zaruke a boli skontrolovane?Jediny co som postrehol ze dal pred predajom skontrolovat hodinky bol LORDSOFT.CHVALIM.

    A teraz ma ukamenujte:malin1:

  • Takto pani.Neidem si tu robit reklamu - nepotrebujem ju.Robim servis pre 5 znaciek pre SR a CR a som zainteresovany na znacke Biatec.Mam toho dost a novych zakaznikov

    ja tu mam tiez jedny, mozno si si nevsimol:)ale..aj ked sa tu predavaju hodinky po zaruke, do 3-4 rokov to netreba riesit, pri 5 a viac by malo byt u predavajuceho minimalne dobrym mravom dat ich odservisovat...

    Kamenovat netreba:), nie sme tu dusevny malorolnici:mrgreen:

  • Takto pani.

    Takže max 5rokov a možem si ich dať premazať poprípade zoštelovať... Okolo jakej částky sa hýbe bežný servis?

  • Takto pani.

    este dve poznamky.

    k predaju...ked predava clovek hodinky, chce za ne 150,- Eur a pred tym ma dat tu istu ciastku za servis, tak predaj nema logiku...takze vela zavisi od hodnoty hodinek... a k vlastneniu a servisu...ked je clovek spokojny a hodinky mu idu bez servisu aj 10 rokov bezchybne, je to iba na nom ci si ich chce dat odservisovat. Este je pripad ked mas po dedovi 60-70 r. hodinky, store stale v poriadku funguju a servis pocas svojho zivota urcite nevideli, tak ti ta 5 rocna lehota servisu pride trochu zvlastna:)

  • Nie som hodinár ale takto. Ja by som NH35 neservisoval kým to nie je treba. Seiko na svojej stránke odporúča každé 3 roky. Verím, že je za tým aj iná logika ako len to že chcú na nás zarábať, ale hodinky v tej cene by som musel doslova milovať aby som im doprial servis každé 3 roky v cene hodiniek samotných.

  • a práve preto nechodím k moru s mechanickými hodinkami :nono:

    Sranduješ Pepé, dyk u nás je kolikrát vyšší teplota jak v tropech. Tak Ti poradim jediné, kup si na mechaniky humidor 8) a co Ti ve vedru udělají asi baterkáče. Hoď si baterku na topení :)

    To je dobrá hláška. :super:

    Přesýpací hodiny, do každé dovolenkující se rodiny. A nebo sluneční, ty by taky šly.

    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1

  • Sranduješ Pepé, dyk u nás je kolikrát vyšší teplota jak v tropech. Tak Ti poradim jediné, kup si na mechaniky humidor 8) a co Ti ve vedru udělají asi baterkáče. Hoď si baterku na topení :)

    To je dobrá hláška. :super:

    Přesýpací hodiny, do každé dovolenkující se rodiny. A nebo sluneční, ty by taky šly.

    Honzo ja som si na cestach v tropoch vsimol jednu vec... predstav si ze tam vela ludi zije cely rok a nie su len tyzden na dovolenke. By ma zaujimalo ako to oni riesia s tym teplom a vhkostou. Asi davaju servisovat kazde tri tyzdne.... to by tak zodpovedalo trom exotickym dovolenkam bezneho stredoeuropana... :malin1:

  • trochu faktů

    Hodinářské oleje a maziva musí mít speciální vlastnosti jako je vysoká mazivost při malém množství. Během let nesmí předčasně vyschnout či měnit svou viskozitu v závislosti na teplotě. Důležitou vlastností je také soudržnost v kapce a chemická indiferentnost. Použité množství oleje na jeden stroj je velice malé, proto na dlouhou dobu hodináři vydrží pár mililitrů od každého druhu. Každý olej má své určené místo použití. Nelze proto namazat jak mechanický tak qaurtzový stroj jiným, než určeným olejem na daná místa. Po určité době by mohlo dojít i k zastavení stroje či poškození čepů hřídelí atp. vlivem špatného maziva. Toto pravidlo platí i pro velké hodiny nástěnné či krbové a budíky.

    A pro názorný příklad vlastnosti jednoho z náhodně vybraných olejů

    Viskozita při 20 ° C = 270cSt (cSt)

    Pracovní teplota : -18°C až +80°C

    Bod tuhnutí -40 ° C


    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1

  • Takto pani.Neidem si tu robit reklamu - nepotrebujem ju.Robim servis pre 5 znaciek pre SR a CR a som zainteresovany na znacke Biatec.Mam toho dost a novych zakaznikov neberiem.

    Mazivost olejov sa predpoklada 3-5 rokov,potom stracaju viskozitu.Hodinove sukolie sa pohybuje v rubinoch /9stupen tvrdosti/,pastorky a capy su z ocele /5-6?/.Pokial viskozita zmizne,tie kola chodia na sucho a do capu sa vyfrezuje drazka.Zmeni sa axialna aj vertikalna vola kol.A to uz nehovorim o loziskach zotrvacky.Dnes je moda chodit na exoticke dovolenky do teplych krajin.Mozem Vam zarucit ze po troch dovolenkach v loziskach zotrvacky nenajdete po oleji ani smrad.Popritom zotrvacka urcuje p.................

    Dobre si to zapamätám...:]

  • Ta tabulkova hodnota nahodne vybraneho oleja je pekna vec,bohuzial prax je ina.

    Len pre zaujimavost,mazanie ETA 2824-2

    Vsetky oleje od MOEBIUS

    HP-1300

    9504

    9010

    9415

    1300SC

    Opravujem hodinky 40 rokov,viem svoje.Ak Vas tato problematika zaujima,kazdy si moze spravit test.Kupte si aj tu na tomto fore ospevovane hodinky znacky SEIKO,konkretne kaliber 6139 /A,B/,zaneste do opravy a napiste skusenosti.Momentalne mam jedny vratene z nemecka ako neopravitelne.Toto je treti kus co budem opravovat,dhoda so zakaznikom znie,ze zaplati plnu sumu aj ked ich neopravim.Nervy mam iba jedny a tie peniaze mi za to nestoja.

    Verim tomu,ze sa tu najdu ludia co o strojarine nieco vedia.Stiahnite si manual a pozrite ako je to robene.Tie hodinky v case vyroby neboli lacne a predpokladam,ze ani servis nie.V drvivej Vacsine tie hodinky servisovane neboli a takto to potom dopadne.Hodinari nie su kuzelnici,pracujeme s materialom ktory nam donesiete.

    Ako budu hodinky fungovat zalezi aj na Vas.

    O tomto by sa dalo popisat vela,nazory su rozne.

    Chlapi prajem vela radosti s hodinkami.

  • Dovolím si Vám dať do pozornosti.

    Otvorme oči zákazníkom

    Omega Seamaster Chrono Professional 2005, Omega Speedmaster Chrono 1993, Omega Speedmaster Digital 1977 -1620, Omega Speedmaster Quartz 1979 -1310, Omega Seamaster F300 1973 -9162, IWC Portofino 2007 -30110, etc.

    :ghee: Som absolútny MANIAK 8| , ale liečim sa. :frime1:

  • Pánové mám problém, nevim jakých spusobem sa mi utrhla tyčka na nastavení dátumu a hodin. Otázka kto to ví opravit a za koľko?

  • výmenu korunky zvládne akýkoľvek hodinár.

    Ak sa nemýim aquatico používa kalibre Seiko. Oprava nebude určite drahá.

  • Hej NH35A, a nejaký schopný hodinár v Trnavském kraji alebo okolí sa kde nachádza?