Pomožte mi PROSÍM Vás

  • Poje.... Corona museli odložit odeslání objednávky :pleur4:

  • Dobrý deň,

    poradil by mi prosím niekto čo mám ešte odšrúbovať aby som uvoľnil strojček ?

    Tie šrúbky čo sú v červenom krúžku som vyšrúboval. Povolil som aj tú ktorá je v zelenom aby som uvoľnil koliesko. Tuším som niekde čítal že to netreba vyšrúbovať úplne tak som ju tam nechal. Tá šrúbka tam pruží takže myslím že pod nou je nejaká pružinka. Chcem vybrať strojček aby som mohol vyčistiť puzdro aj ciferník no nechce mi povoliť a silou to nechcem vyberať. Sú to 15 kamenové primky netreufnem si typnúť kaliber. Dá sa strojček vybrať celý alebo ho treba rozobtrať ?

    Ďakujem za všetky odpovede a komentáre.

    kDKYfy4

    https://ibb.co/kDKYfy4

  • pali333 správne, iba ak je ciferník väčší ako priemer otvoru na strojček, tak ti to vypadne zpredu, t.j. zo strany ciferníku (keď dáš von sklíčko alebo sklíčko s lunetou - podľa typu).

    Tempus Fugit

  • Ďakujem. Ak som dobre pochopil správne sú skladané zpredu od sklíčka ? Ak áno tak ako ho dám dole ? Skúšal som ho vyklopiť nožom no nie je tam žiaden zárez po obvode a akurát škrabem plast keď mi na sklíčko skĺzne nôž. Už som zmierený že tam dám nové no do budúcna by som rád vedel ako ho vyklopiť bez poškodenia.

  • Ďakujem za rady :) Tie šrúbky som odšrúboval a teraz ich neviem dostať naspäť :death: . Príspevok som si prečítal až potom. Ručky som oddelil, ciferník vybral, očistil od prachu rodicom a potom som ešte prešiel jemným octovým roztokom so šprtátkom na uši - aby zišli dole jemné škvrny od oleja. Potlač sa nepoškodila takže som vcelku spokojný.

    Ručky som dal naspäť no neviem ako teraz našrubujem naspäť šrúbky aby som pripevnil ciferník k strojčeku (majú strašne tenké zárezy a magnetizujú mi na šrúbovák) a čo ma trápi viac je že som vyšrúboval aj pružiacu šrubku ktorá povoľuje korunku. Teraz mi ale nefunguje náťah no ručky sa pekne otáčajú bez toho aby sa zasekávali keď točím korunkou. Dá sa to nejak opraviť bez toho aby som musel rozobrať strojček (na to si už netrúfnem) ? Vyjadrujem sa trošku amatérsky keďže nepoznám názvy jednotlivých dielov :D môžem nahrať fotky čo konkrétne myslím

  • Skrutky na upevnenie cifernika sa iba povoľujú, teraz ti neviem povedať ako na to, keď ti vypadnú. Tá aretačná skrutka na korunku - asi to bude treba pozriet zo strany cifernika - asi sa ti mechanizmus rozišiel, je tam pružinka.

    Tempus Fugit

  • Mas tam cal.50.

    Dat dolu rucky a ciselnik.

    Odkrutit dve skrutky na mostiku riadenia./ taky cudny pliesok neurciteho tvaru /,zlozit mostik dolu.

    Vybrat spojkovu paku /pruzinu co tlaci na paku nechat upevnenu v zakladni /

    Vybrat spojkove kolo a spojkovy pastorok.

    Vytahovaciu packu prichytit skrutkou ktora tam ostala 1-2 zavity.

    Ides opacne ako si rozoberal.


    Skrutkovac si nabrus na brusnom kameni.

    Demagnetizaciu mozes spravit aj pistolovou pajkovackou ak vies ako na to.

  • Spojkove kolo je v tom vacssom kruzku,spojkova paka musi byt v drazke spojkoveho kola.Vsetky volne veci vyber von.prichyt vytahovaciu packu,daj spat spojkove a natahovacie kolo,daj dnu kluc a pichyt ho sktutkou.Daj spojkovu paku,vsetky volne veci co si vybral a zaloz mostik riadenia.

  • No do hajzlu už mám ve vyhlede G-SHOCKy ???

    Tieto sú v poslednej dobe veľmi populárne, a na fórach o hodinkách sa objavujú veľmi často, a sú chválené :)

  • Ešte sem nečítal o nich nic, teraz sem na ne narazil a pokád situácia dovolí a zásoby v E-shopoch budú dostatočné berem ich.

  • Pjekný neskorý večer páni, akurát rozmýšlam kedy dat ty moje "Cibule" na servis, už to bude rok aj nejaké mesice co šlapú jedna radost, či by už nebylo treba im doprít servisu? Kedy je odporúčaná doba kedy by sa mali premazat, vyčistit a tak?

  • Neblazni... rok je nic, nie je to auto. Ak sa nepletiem mas v tom Seiko NH35. To ti kludne vydrzi bez servisu aj 10 a viac rokov. Len pre porovnanie... novy NH35 kupis na internete od 40 USD... za servis zaplatis prevdepodobne viac. A ak funguju ako maju tak nie je co riesit len nosit.

  • Presne trefils NH35 ? Problém nemám žiadny, iba zbiram info či to treba riešit, ale ked to je taký nezmar nechám ho frčat dál ?