Biatec - putovné hodinky na testovanie

  • No nadišiel čas niečo napísať o ⌚ ách. Začnem pekne od začiatku. Prvý dojem už som spomenul prekvapivo ľahké. Druhý hľadám dátum na hodinkách ?. Po necelom týždni nosenia striedavo Biatec a moje Steiny mi dátum nechýba. Steiny na ruke cítim Biatec kontrolujem či ich vôbec mám na ruke ? Ale áno trochu ich cítim natesno zapnutý kožený ťah, tenké zápästie nepustí. Aby som len neschválili hodinky sú hrubšie ako som zvyknutý myslím však že by som si zvykol. Hodinky sú naozaj ukážkou remeselnej zručnosti. Synovi sa veľmi páči vrtulka. Môžem zodpovedne za seba povedať že naďalej ostávajú ako favorit číslo ? na hodinky ku 50ke :love: Avšak neviem či sa dožijem tak to čakanie budem musieť zrejme skrátiť :D SseNno máš sa na čo tešiť ?

  • No tu sa na ne človek načaká :D ešte že boli k videniu v Brne na SEW-ku . hm ten rotor v tvare vrtuľky sa moc po pravde nepodaril určite prepracovať nech to za tie prachy vypadá serióznejšie.a presne tie Corsair sú dosť vysoké asi to je dané tým strojčekom ale na pilotky bez chrona by mohli byť fakt že nižšie. Už si nespomeniem či mali hodinky aj šrobovatelnu korunku normalne som zabudol :D chcel som tým len podotknúť že pilotky by sa mali dať hneď naťahovať žiadna šrobovatelna korunka tam nema byť zdržuje to! takže ak tam nie je je všetko Ok.

    Naopak tú luxusnú lakovanú krabičku k hodinkám čo dávate vypadá fakt super to sa mi páči ako darček to ma hneď inú úroveň.

    Neviem ako nie je to zle určite kvitujem že sa robia hodinky aj u nás na Slovensku ale tá konkurencia v tej cene Biatecu je tak obrovská že neviem či by som si Biateci momentálne kúpil nech som Slovák akýkoľvek hrdý.., ale nikdy nehovor nikdy.

    Viem že používate Eterna strojky čo je super v tej cene asi málokto ich dáva ale len dobrý strojček asi nestačí..

    hodinky si vyberáme aj podla emócii ktoré z nich cítime a mňa moc zatiaľ emočne nenadchli.

    Som zvedaví na tie chystané potápky hlavne tam nedávajte spodný priehľad na strojček na potápkach to nemá čo robiť :) dajte tam pekné vkusné gravírovanie, obstojnú Lumi (to je problem väčšiny potápiek) a WR minimálne 30ATM/30BAR ideálne 50- 60BAR prípadne dobrý ťah by bol dať dva remienky do balenia kov aj kaučuk so šrobovačikom na výmenu remienkov určite by to potešilo nejedného zákazníka.

    ako inšpiráciu si skúste zadovážiť potápky od microbrandu Christopher Ward Trident 600 to sú hodinky za 750€ a sú vzhľadom k ich cene dobre spracovane keramická luneta,WR 600M akože za tie prachy super potápky so zaujímavým vzhľadom..takže ak tie svoje chcete predávať za vyššiu cenu musia byť proste lepšie chlapi inak to nevidím :) ľudia proste porovnávajú

    neberte tieto moje keci moc kriticky aj keď kritika je vraj dobrá lebo človeka posúva ďalej každopádne vám držím palce chlapi nech sa v biznise darí :)

  • Ďakujeme za tvoj názor. Uvedomujem si, že sa nedá vyhovieť všetkým a do tvojho vkusu sme sa evidentne netrafili. Ale čo sa týka strojčeka, dovolím si oponovať. Tvojou prioritou pri hodinkách zdá sa je dizajn, no mnoho užívateľov hľadí na technické parametre strojčeka. Náš strojček je niekoľkonásobne drahší v porovnaní s CHW. Preto nemôžeš očakávať rovnaku cenu ako ma CHW. Vezmi si ako príklad automobilový priemysel, môžeš si kúpiť Mercedes C 180 alebo AMG (určite tým nechcem povedať, že náš strojcek je AMG ale to, že nemôže to auto stať rovnako aj ked ma rovnaký obal) ;) Výška puzdra je limitovaná práve výškou strojčeka.

  • čo aj ako "učeň", dovolím si zapojiť sa do tejto diskusie a zastať sa monštráka, vyjadril svoj názor, síce mierne expresívne a svojrázne, ale mám dojem, že vcelku slušne a myslím, že pár krát aj udrel klinec po hlavičke. Príkladne vecne na to hneď reagoval Peťo a dal svoje argumenty. Ale čo ako si vážim tunajšie aktivity Pepesca, táto jeho reakcia nešla po predmete diskusie, ale bola istým útokom na osobu diskutéra, síce humorným, ale s dosť evidentným zámerom znevážiť, alebo niečo také, že čo si to aký a kto dovoľuje zhadzovať nášho Esqueleta, hoci ten už ukázal, že príspevok zobral vecne.

    Naozaj si myslím, že keď sa tu budeme hrať na "politickú" korektnosť, napr. voči vlastníkovi tohto webu, alebo nejakým iným skalným a zaslúžilým členom, a iba sa potľapkávať po pleciach, bude to pre nich samotných i pre tieto stránky kontraproduktívne. Dopredu posúva práve tak zaslúžené ocenenie, ako aj oprávnená kritika, keď je podaná slušnou formou. Si teda myslím. Howgh. ;)

  • Ďakujem za váš názor a ďakujem členovy Iam za morálnu podporu ;)

    je to len konverzácia ktorá možno pomôže alebo aj nie v buducnosti pri tvorbe vaších nových hodín takže treba to brať z tohto pohľadu tak je to z mojej strany aj zamýšlane aby tieto moje keci raz možno pomohli :)

    Ano žiaľ momentálne ma vaše hodinky po stránke dizajnu nenadchli a tam aj smeruje moja najväčšia výtka ako celok je to take nijaké .

    proste za 1200€ (kde je obrovska konkurencia značiek) nemôže byť jediný argument strojček Eterna neviem fakt ako možno to 1% zákazníkov nerieši ako hodinky vypadaju je im možno úplne jedno ako to vypada ale hreje ich ten pocit pri srdci že v hodinkach maju špičkový strojček len žiaľ vedia to len oni sami a nikto iný mimo hodinkových fajnšmekrov to nikdy vedieť nebude a hlavne si to ani na ruke nezainteresovaný človek nevšimne tym padom na to nepride ani reč a to je presne ta výtka je to moc všedné popri tom všetkom čo je na trhu musíte sa proste odlíšiť nie len strojčekom ale aj vizuálom.

    Povedzme si pravdu muži a určite aj ženy nech im teraz nekrivdím nosia hodinky aj kôli tomu že plnia okrem funkcie času aj funkciu šperku proste radi si pohladíme svoje Ego a radi sa v kruhu priatelov a známich ukážeme z niečim peknym na ruke teraz mam na mysli take to zdrave pochvalenie sa snad to správne pochopíte nemyslím žiadne narcisticke a okázale machrovanie typu kupil som si Rolexky,Hubloty aha čumte lebo na to mam.

    Je mi jasné že "mnoho uživateľov" hľadí na technické parametre (ja nie som výnimkou hoci sa to prvoplánovo môže zdať), ale ešte ovela viac zákazníkov podľa mna stále hľadí na dizajn a celkový dojem z hodiniek.

    Jednoducho či cheme alebo nie dizajn proste predáva hoci aký produkt je jedno či sú to hodinky,autá,oblečenie alebo hoci čo ine v priemysle.Tým chcem poukázať na to že z hodín musia sršať proste emócie ,tým ale zároveň nechcem tvrdiť že stačí aby hodinky len pekne vypadali to rozhodne nie ! bavím sa o Celkovom dojme. Alfa omega čo nakoniec u zákazníka rozhodne je aj tak na 90% dizajn či sa nám to pači alebo nie vyberáme si veľa krat pošetile srdcom a nie rozumom.Parametre sú pre väčšinu zákazníkov len príjemny vedlajší bonus.

    Hned po dizajne rozhoduje ešte dôležitý faktor CENA takže parametre su až na treťom mieste si myslím ja.

    ale to je len môj skromný názor možno ľudom krivdím :)

    Ale trefne ste podotkli je to môj vkus do ktoreho ste sa "zatiaľ" netreafili vyhovieť všetkym sa nedá to je pochopitelne a jasne každý sme iny každemu sa páči niečo ine a to je uplne v poriadku preto je toľko značiek na svete aby si každy vybral pre seba tie pravé hodinky.

    A uvedomujem si aj to že je brutalne ťažke sa dneska porovnavať ba priam sa snažiť vyrovnávať tak silnej a hlavne etablovanej konkurencii značiek z historiou ktore tu su dešať ročia a viac.Každopadne ja vám fandím je to odvaha sa do takehoto biznisu pustiť nechcem kritizovať len sa snažím poukázať na to že by ste fakt mohli viac zapracovať na dizajne vaších hodín to je všetko čo som chcel zase som sa rozpísal kto to má čítať po mne ach :D

  • ja len nesmelo podotknem, ze dizajn predava marketing a marketingova manipulacia masami a to zvlast v dnesnej dobe podla môjho nazoru a funguje to u vacsiny ludi. Takze subjektivne dojmy na dizajn su uz ozaj velmi relativne:)

  • Nechcel som sa už k tomuto vyjadrovať, pokladám to za bezpredmetné :mrgreen: svoj názor som krátko popísal v minirecenzii, ale nedá mi - biatec nie sú a ani nebudú masovky, sú to špecifické hodinky pre špecifického zákazníka so špecifickou výbavou a použitým kalibrom. Kto na ne nemá, bude sa musieť pozrieť niekde inde a na iný a lacnejší kaliber. A kto ich strašne chce, tak si ich kúpi. Toť vsjo howgh

    A stitch in time :D

  • Caute chlapi! Nuz cez tyzden mozem posielat hodinky dalej. Ozvite sa sem, alebo do spravy komu ich poslat... kratku recenziu pridam po odovzdani, zatial len poviem strucne ze hodinky su skvele... to je asi najlepsie slovo ktore ich vystihuje...

  • ja by som si ich vyskúšal, ak esqueleto dovolí. Nepredbehnem nikoho?

    Jasné, môžeš ale poradovník si skúste prosím nejak sami medzi sebou vidiskutovať.

    digiMonster, ja si vážim tvoj názor. Určite sa neurazím, ked povieš čo si myslíš. Aj o tom je predsa táto diskusia. Je samozrejme zbytočné baviť sa o subjektívne vnímanom dizajne. Z mojej skúsenosti viem, že mnohým zákazníkom sa dizajn Corsair naozaj páći. Dôkazom je aj to, že sú aj takí, ktorí vlastnia aj Corsair aj Corsair CS pričom ide v podstate o rovnaké hodinky. Samozrejme, málokedy sa človek stretne s tým, že by mu ľudia písali, len preto aby mu povedali, ako sa im tie hodinky nepáčia. Ja si tiež nedávam tú námahu, aby som písal do Filippo Loreti len aby som im povedal, že sa mi ich hodinky nepáčia..;-)

    PS: a nie, nemusíte si ma zastávať iba preto, že som založil toto fórum :)

  • esqueleto nie som riťolez a tvoje hodinky som nikdy vlastne podozrivo neospevoval :mrgreen: ale kritika sa dá povedať aj inak a vlastne je to jedno, predaje ukážu a iné nie je podstatné

    A stitch in time :D

  • Nedá mi to. Dobre. Objavil sa kritický názor. Ak mám povedať pravdu, nepáči sa mi to. Viem, že digiMonster je pomerne slušne aktívny na českom fóre a možno je tam aj dosť váženým členom. No tu je novicom. Ja som vekom starý pes a prakticky všetci ste tu odo mňa mladší. No viem jedno - tu na fóre sú chalani v tejto branži oveľa zbehlejší a múdrejší. A preto som si nedovolil povedať pol zlého slova takému bejdukovi, ktorý moju začiatočnícku horlivosť na tomto fóre dal do správnych medzí. Vážim si každého člena a myslím, že aj kritika je tu vítaná. No som toho názoru, že aj keď je niekto majster na inom fóre, ak chce kritizovať, najprv by tu mal mať nabehaných aspoň zopár motohodín. mal by sa tu nejako prejaviť, aby sme ho trocha spoznali, jeho vkus, názory na problematiku a hlavne jeho skúsenosti v našom hobby. Iste, možno považuje svoje extempore za správne a na mieste. Ja si však myslím opak . A to bez ohľadu na to, či sa mi nejaký výrobok páči alebo nie. Tu ide o princíp. Keby niekto podobný prišiel k nám do našej hospody a začal by z voleja kritizovať , ako náš výčapník čapuje pivo, asi by to dobre neskončilo. Preto , aj keď je fórum dobrovoľné a anonymné (viem, že sa niektorí dobre poznajú, ale to je nepodstatné), mali by novici zachovať aspoň základné dekórum. Pamätám, ako sa zjavil na fóre SeikoSan. Hneď som cítil, že prišiel kamarát a spriaznená duša. Tu teraz ten pocit nemám. P.S. Čapujeme Mnícha.:]

  • mathyk nemam problem ich poslat komukolvek, ale neviem prave ci niekoho nepredbehnes... myslim ze sa tu na ne tesila nejaka skupinka z BA.. tak nech sa ozvu..

  • veď práve. Dlhšie som tu nebol, ale dávnejšie sa pri putovných robili zoznamy čakateľov a postupne sme sa zapisovali. Teraz to tu nevidím, tak sa pýtam.

  • Na zaciatku to najdes, otazkou je ci je to aktualizovane.

    je: Prim: cal. 68, CHR. WARD C9 5 Day Small Second: SH21, NOMOS Club Date: DUW 4101

    bolo: Aviator mechanical A-3105-6975647: Poljot 3105, Steinhart Marine Chronometer II arabic: Unitas 6498, STEINHART Military 42, Davosa Ternos Ceramic, Junkers Spitzbergen F13 6110-5: Poljot 3133