• Dobrý deň, potrebujem poradiť. Chcem si kúpiť také “viac” elegantné hodinky bez tých všetkých “zbytočných” funkcií. Ešte som nikdy nemal hodinky. Môj rozpočet je 200€. Našiel som jedné značky Calvin Klein https://www.hodinky.sk/calvin-klein-k2g211c6

    Veľmi sa mi páči ten minimalistický štýl. Ale ako tu čítam Calvin Klein nie je veľmi najkvalitnejšia značka, tak neviem :/

    Chodím na Gymnázium, hodinky chcem len na bežne nosenie.

  • Ahoj. 200€ je značný obnos na to, kúpiť si fashion hodinky, ktorých reálna cena je ... (asi vieme koľko), na druhej strane je 200€ dostatočný obnos na to mať kvalitné hodinky, zvučnejšej značky s históriou.

    Odporúčam poobzerať sa na začiatok po značke Seiko, Orient, Citizen.

    SGEG93P1_MED.jpgSKA717P1_MED.jpg

    EDIT: a ďalším faktorom je samozrejme napr. veľkosť ruky, ako Ti čo bude sedieť a páčiť sa priamo na ruke.

    Zbehni do nejakej predajne, pokukaj, poskúšaj.

    Možno Ti padne do oka niečo viac hm, "rajcovnejšie", vhodné pre školáka. :)

  • Tie Seiko nevyzerajú zle :/. Už som pár hodiniek skúšal, a musím povedať, že sa mi nepačia športové hodinky typu G-Shock a tak, viac niečo jednoduchšie ako už som avizoval. Skôr preferujem Kožený “ramienok”. Ešte som sa chcel spýtať na ten quartz stojček a mechanický. Ktorý je lepší? V čom je medzi nimi rozdiel? Ďakujem za odpoveď :)

  • Tak prečítal som pár vláken, pozrel veľké množstvo hodiniek a naviac sa mi zapáčili tieto:

    http://www.hodinky-365.sk/seiko-sgeg93p1-x163629

    sú síce quartz, ale mechanické sa v cenovej relácii do 200 eur hľadajú celkom ťažko.

    ešte ma zaujali tieto:

    https://www.timestore.sk/Znacka/Citizen…ve-Sports-47553

    https://www.timestore.sk/Znacka/Citizen…ve-Sports-46258

    a chcel som sa spýtať ako je to s tým eco-drive, či je to + alebo -

    Prešiel som si hodinky značiek: Tissot, Seiko, Citizen, Orient, aké značky ešte stoja za pozornosť?

  • Ešte voľačo: 90% hodiniek s kovovým náramkom sa dá jednoducho prehodiť na kožený, plátený, gumový... Aký Ti len k nim pasuje.

  • Ja by som ani toho Calvina nezatracoval. Ako som si všimol je to Swiss Made a dnes je to už značka, ktorá patrí pod Swatch Group. Kvalita spracovania teda nemusí byť zlá. Objektívne to však zhodnotiť nemôžem, lebo som tie hodinky v ruke nedržal. Prekážalo by mi skôr to, že mám hodinky rovnakej značky ako má niekto spodné prádlo alebo parfém. Na druhej strane na tom Gymnáziu spolužiačky asi viac ocenia Calvina Kleina :-D.

    "Do téhle šlamastiky nás přivedla naše vlastní tupost a tupost nás z ní zase dostane." H.S.

  • Sú tu dva pohľady na vec. Prvý prezentoval mapo a druhý Edy. Je na tebe ktorou cestou sa vydáš. Ja osobne by som sa prikláňal k prvej ceste. Hodinky ktoré si pozeral vyššie sú dobrou voľbou a ani jedným modelom chybu nespravíš. To že to nie je mechanika vôbec nevadí. Na tú ešte len príde čas :) A to že slečny s fejkovými MK na ruke nebudú tvoje hodinky vedieť oceniť ... netreba sa nad tým pozastavovať :D Málo žien je v tomto smere vzdelaných.

  • Chlap má povolené nosiť iba dva druhy šperkov, či už na slávnosť alebo v bežnom živote. Sú to manžetové gombíky a hodinky. Tie gombíky sú vyložene vec sviatočná, no hodinky, aj v bežnom živote, to si TY. Súhlasím s Adamom, na mechaniky ešte príde čas, keď budeš zarábať v riadnom zamestnaní. Aj tak venuj svojmu výberu starostlivú (ale nie prehnanú) pozornosť a vyber si tie hodinky, ktoré budú Tvoju osobnosť dobre reprezentovať. :)

    (A iba mimochodom, čo sa tak pozrieť aj na nemecké Junkersy alebo Swiss Military? :] )

  • Ešte ma napadla značka https://www.triwa.com/global/watches/ pár ich ru bolo a spokojnosť bola prijateľná.

    Ale pri Triwe sa oplatí počkať na akciu, stane sa že majú modely aj v 50% zľave.

    Možno aj solar seiko by sa hodilo, so slnečným dobíjaním by si bol fraje :) jomashop má teraz fajn akcie.

    Ale aj Citizen Eco-Drive je fajn voľba.

    Ale už sme Ti asi dostatočne zamotali gebulku takto pre svátkami :D

  • Ja suhlasim s Adamom a hlavne s vetou ze s CK budes mat uspech nielen u spoluziaciek ale aj u ich starsich sestier a mozno aj mamiciek.

    Kazdy co sme tu sme mali prve hodinky take “pocitove”. Kup si to co ti urobi radost.

    Moja kolegyna ma Michael Kors a ked uvidela moje Longines (sice quartzove) tak len povedala ze to nepozna ze to asi nie je take ako MK.

  • Ja suhlasim s Adamom a hlavne s vetou ze s CK budes mat uspech nielen u spoluziaciek ale aj u ich starsich sestier a mozno aj mamiciek.

    Kazdy co sme tu sme mali prve hodinky take “pocitove”. Kup si to co ti urobi radost.

    Moja kolegyna ma Michael Kors a ked uvidela moje Longines (sice quartzove) tak len povedala ze to nepozna ze to asi nie je take ako MK.

    Kadial chodi kolegyna, po kanaloch? Longines je jedna z najznamejsich znaciek v nasich zemepisnych sirkach. Pochopim, ze by nepoznala Eternu, Baume&Mercier, Glycine a ine, ale nie Longines?

    je: Prim: cal. 68, CHR. WARD C9 5 Day Small Second: SH21, NOMOS Club Date: DUW 4101

    bolo: Aviator mechanical A-3105-6975647: Poljot 3105, Steinhart Marine Chronometer II arabic: Unitas 6498, STEINHART Military 42, Davosa Ternos Ceramic, Junkers Spitzbergen F13 6110-5: Poljot 3133

  • Veľa ľudí to tak nerieši ako my, pacienti... si predstav že ja som sa stretol už aj s tým, že ľudia nepoznali Rolex či Breitling,

    takže toto je naozaj subjektívne.

  • Z mojich tusim nepoznali nic (Tag Heuer, Longines, Seiko,..). Glycine Airman purist (24 hodinovy cifernik a hodinovka) boli dokonca povazovane za "pokazene hodiny z Ciny", kedze neukazuju cas v 12h cykle :D Na oplatku, ja som zase nepoznal tie babske predrazene smuky (CK, MK, DW a pod), takze asi je to normalne a rovnovaha vesmiru je zachovana :)

  • My sme tu prosto taký spolok divných týpkov. Nosíme hodinky divných značiek, potom si fotíme ruky a navzájom si to chválime.

    :)

  • OK. Beriem vsetko. Dnes je vsetko mozne. Ale aj tak nechapem. Su timekeepermi na sportovych podujatiach a v zenskych casopisoch sa tak isto vyskytuju dost casto. To bude selektivnym videnim - vidis iba to co chces vidiet. Ked ma kamoska MK, predsa sa nebudes pozerat po niecom inom.

    je: Prim: cal. 68, CHR. WARD C9 5 Day Small Second: SH21, NOMOS Club Date: DUW 4101

    bolo: Aviator mechanical A-3105-6975647: Poljot 3105, Steinhart Marine Chronometer II arabic: Unitas 6498, STEINHART Military 42, Davosa Ternos Ceramic, Junkers Spitzbergen F13 6110-5: Poljot 3133

  • No nejak sa tu rozbehla ta diskusia :D. Ďakujem všetkým, teraz už som z toho úplne popletení, že ktoré zobrať :D. Zatiaľ ostávam pri tých Seikách , čo som posielal vyššie, trochu ešte porozmýšľam a po Vianociach už niečo objednám :) Ale som rád že som neostal taký laik a neobjednal hned z prvej tie Ck. :)