Hodinky pre mladého muža do 200-250€

  • Ahojte, potrebovala by som trocha poradiť a zároveň zistiť jednu vec. Chcela by som pre svojho priateľa kúpiť hodinky do cca 250€. Viem približne aké sa mu páčia, mala by tam byť čierna, strieborná a červená farba. Používať ich bude vo všedné dni, žiadne špeciálne udalosti. Prečítala som si vo vedľajšej téme, aké značky určite nie, no máte nejaké typy, ktoré sú v pohode? Nemusia mu vydržať 100 rokov, ale zase nechcem, aby sa mu rozpadli po mesiaci používania. Bola by som vám veľmi vďačná za tipy, lebo ja som do toho úplne mimo, :(

    Moja druhá otázka sa týka ramienkov. Ktorý je lepší? Kovový alebo kožený? Mne ten kožený príde taký, že sa skôr poškodí a bude na ňom vidno aj to použitie a vek, no ja skúsenostinemám, čiže to možno nevyhodnocujem správne. Ďakujem veľmi pekne. :)

  • Ahoj. Všetci Ti tu asi odporučia prioritne Seiko, Citizen, Casio, Orient. Už len či baterku alebo automat. Doležitá je však aj veľkosť, ak má labu ako medveď treba pozerať väčšie, ak ako medvedík čistotný tak menšie :) Remienky moc nerieš, tie si môže meniť sám kedy len chce a aký sa mu bude páčiť.

    Popozeraj a daj nejaké obrázky, určite sa vyjadríme. Prípadne treba pozrieť nejakú inzerciu tu, alebo u susedov na fóre.

    Mňa hneď napadlo napr toto http://www.toptime.sk/hodinky/davosa…modre-1420.html

  • Ahoj, ďakujem ti za radu. :) Casio rovno škrtám, raz mi povedal, že to by nechcel, takže to mi utkvelo v hlave. Tie hodinky čo si dal, to je presne ten typ, dokonca sa mi aj páčia. Sú trošku nad môj limit, ale som ešte ochotná trocha priplatiť, pokiaľ budú podľa jeho vkusu. K tým ramienkom: dajú sa meniť na každých hodinkách? Alebo ako to je? Myslela som si, že keď máš jeden ramienok, tak ten zostáva. Ďakujem za vysvetlenie. :)

  • Väčšinu remienkov sa meniť dá, dovolím si tvrdiť, že aj 99%. Je to jednoduché, funguje to takto a zvládne to fakt asi každý.

    header_changing.jpg

    Čiže ak preferuje kov, nie je problém, na leto môže dať gumu, na jeseň kožu :) asi tak.

    Napr.:

    sndd95p1-big1.jpgsnzd71k1_00_9.jpgsnzf15k1_2_1_1.jpg

  • Mapo ma uplnu pravdu... Ja osobne si myslim ze hlavne Seiko modely 5 Sports su extra vhodne pre mladeho muza. Su to kvalitne automaticke hodinky, vodotesne na bezne plavanie a vyber je naozaj velky. Ak sa nebojis on-line nakupu tak je zopar overenych azijskych stranok kde is kupis za 150-200 aj postovnym a clom. Na obrazkoch su modely SRPB35 a SRPB17... ak pogooglis najdes vela obrazkou a mozno aj videii co ti daju dobru predstavu...

  • Ďakujem vám obom, pomáhate mi vymotať sa z toho množstva. :) Prebehla som teraz pár stránok a celkom ma zaujali tieto:

    https://www.timestore.sk/Znacka/Swiss-M…ot-Chrono-46025

    https://www.timestore.sk/Znacka/Swiss-M…a-Patriot-23360

    https://www.timestore.sk/Znacka/Swiss-M…-Observer-48033

    Máte skúsenosti s touto značkou? A čo ich kvalita? Sú v pohode? Čo si o nich myslíte? Na nete som čítala, že by mali byť kvalitné, ale vy máte asi viac skúsenosti, preto ma zaujíma, čo si o tom myslíte vy. :)

  • Uplne v pohode, Swiss základný baterka stroj. Manželka má jedny z tejto značky už 6rokov a raz menila baterku. Opotrebenie bežné, ale inak nič zvláštne. Myslím si však že so Seiko základným automatom bude väčší frajer ?

    Skús ešte mrknut Orient Mako model. Tiež by mohol sediet do výberu.

  • Dobrý deň, Andy. Ako si isto postrehla, na tomto fóre sa veľmi quarzovým hodinkám nefandí. Tunajšie obecenstvo vidí v hodinkách čosi viac, ako iba nejaký módny doplnok. Vidí za hodinkami trvalú a aj citovú hodnotu. Preferuje sa tu skôr strojček mechanický, ktorý sa dá prípadne aj ručne natiahnuť. Preto ti aj radia spoľahlivú značku Seiko, ktorá má takéto hodinky vo svojom portfóliu v prijateľných cenách. Každý jedinec prešiel istým vývojom, kým si vypracoval svoj vkus, samozrejme aj podľa svojich finančných možností. Ospravedlňujem sa, ak sa ti zdá, že priveľa filozofujem. No ten vývoj sa asi veľmi obísť nedá. Takže pokiaľ sa ti v súčasnosti páčia modely Hanowa, tak sa o ne môžeš zaujímať bez ohľadu na to, či je strojček mechanický alebo quarz. Sú švajčiarske, čo je tiež istá záruka kvality. V prvom rade sa ale traf do priateľovho vkusu. Ak by ale napr. trval na mechanike, tak to Seiko je asi voľba č.1. Pokiaľ sa hodinky stanú jeho verným spoločníkom, v budúcnosti sa jeho nároky naisto zmenia. A nezabudni na veľkosť puzdra, aby mu sedeli tak akurát. Aj na tomto fóre je o tomto parametri popísané dosť.:)

  • Ďakujem vám obom. Musím sa priznať, že pre mňa sú hodinky "len" hodinkami, nemajú pre mňa nejakú vyššiu hodnotu. Na toto fórum som sa dostala len dnes a som naozaj prekvapená, že pre množstvo ľudí je to naozaj niečo viac, ako si napísal "citové". Môj priateľ doteraz žiadne hodinky nemal, budú to jeho prvé, čiže nemá nejaké špeciálne nároky. Viem to, že nechce Casio, páči sa mu kombinácia čiernej, striebornej a červený ciferník, čiže vyberám podľa toho. Dám teda na vás, pozriem ešte značku Seiko. Zatiaľ som našla tieto:

    https://www.timestore.sk/Znacka/Seiko-2…o-Kinetic-39411

    Chcem mu to dať k narodeninám, tie má, našťastie, v novembri, takže mám ešte chvíľu čas všetko dobre popozerať a snáď aj s vašou pomocou dobre vybrať. :)

  • Tie hanowa su urcite fajn. Tazko hodnotit vkus cloveka ktoreho nepoznam ale podla mna su trochu nudne... take nieco ma na ruke kazdy druhy obcan. Mlady muz mozno potrebuje nieco vyraznejsie a individualnejsie... aspon ja som potreboval ked som bol este mlady :) Inak hodinky co su na timestore sa vacsinou daju vidiet aj na zivo v slovenskych obchodoch... skus siet http://www.quick-time.sk/

    https://www.timestore.sk/Znacka/Seiko-2…iko-Solar-47293

    https://www.timestore.sk/Znacka/Seiko-295/Seiko-24405

    https://www.timestore.sk/Znacka/Seiko-2…-5-Sports-47327

    https://www.timestore.sk/Znacka/Seiko-2…-5-Sports-47261

    https://www.timestore.sk/Znacka/Seiko-2…ronograph-46193

    https://www.timestore.sk/Znacka/Seiko-2…tomatic-horloge

    Dalsia znacka ktoru ti mozem doporucit je Timex. Tam naozaj za malo penazi dostanes vela muziky....

    https://www.timestore.sk/Znacka/Timex-3…z-Compass-32080

    https://www.timestore.sk/Znacka/Timex-3…nt-Quartz-3-GMT

    https://www.timestore.sk/Znacka/Timex-3…telligent-42580

    https://www.timestore.sk/Znacka/Timex-3…xpedition-48450

  • To je dobry vyber... su kinetic to znamena ze napriek tomu ze maju elektricky strojcek dobijaju sa pohybom. Seikom nikdy nic nepokazis... je to hodinkarska ikona. Hodinky su skor muzska hracka... :] Jedna taka drobnost co sa tyka automaticke/mechanicke hodinky versus quartz... vacsina Seiko 5 Sports ma presklene zadne veko a teda mozes vidiet strojcek. Mozno je to blbost ale ver mi ze je len malo veci ktore dokazu potesit chlapcenske srdiecko tak ako pohlad na tikajuci strojcek hodiniek ;) Aspon u vacsiny z nas to plati...

  • Asi jedna z naj kombinácií farieb, ktoré hľadáš je Seiko Pepsi (zaužívaný názov v kruhoch hodinkových), no a hodinárska klasika v tomto smere je Seiko SKX009.

    Seiko je myslím výborná voľba, už len nájsť správny model :)

    Na rôznych remeňoch potom môže mať vždy iné hodinky :) malá ukážka ako sa dá pracovať s remeňmi na výzore jedných hodiniek :)

    Seiko-SKX009-Review.jpg?resize=267%2C340a1b507152b440499d6381094f7a09257--nice-watches-vintage-watches.jpg22a22pzz00n2p29_grp-seiko-skx009.jpg?w=1000maxresdefault.jpgmaxresdefault.jpgimg_7595.jpgcacf9c2886df11e3a44a0a2c80059629_8.jpg

  • Osobne som toho názoru, že namiesto prezentácie nášho vkusu by sme to mali radšej nechať na Andy. Aj keď ešte nie je zbehlá vo veci, predsa len má svoju predstavu a tú nám, po presurfovaní na zopár predajných weboch, môže predstaviť, ako to robí doteraz. Čo sa tu preferuje je jej už iste jasné, takže by som to naozaj nechal na ňu. Pokiaľ má nejaké otázky alebo nezrovnalosti, zaiste sa spýta. :)

  • Andy, môžeš trocha bližšie rozvinúť svoju otázku, prečo chronograf? Okrem toho, chlap si zvyčajne vytvára k hodinkám dosť osobný vzťah. Tým chcem povedať, či sa budú páčiť tomu, komu sú určené. No a teraz kritika. Sú to normálne, pomerne lacné kvarcky slušnej značky - a to je všetko. Pre začiatok môžu splniť svoj účel, hlavne čo sa týka presnosti a mena značky.

  • Mne napadá, že v tej cene ak trváš na quartze by sa dalo pozrieť aj po niečom technologicky lepšom. Niečo od Citizen by som pozrel asi skôr. Oni majú eco drive a dokonca tej cene ak dobre pohľadáš nájdeš aj so zafírom. Keby kupujem ja hodinky v tej cene pre kamoša tak by to bolo zrejme niečo takéto: