Prosím poraďte mi s výberom hodiniek cca 200€

  • Osobne by som isiel urcite do Seika. VE pouziva tusim Seiko strojceky a vypyta si 2 nasobok ceny za cele hodinky.. Dizajn si musis zhodnotit uz ty sam, ale este by som na tvojom mieste zvazil, ci nezobrat radsej nejake automaty. V danej cene to sice nebude chronograf, ale ono realne tie budiky asi aj tak pouzivat nebudes :) Pripadne ked quartz, tak nejaku vychytavku vo forme solaru alebo radio control, vecny kalendar,.. Omrkni poriadne ponuku Seiko, Citizen a mozno aj Casio, urcite tam najdes nieco, co ti padne do oka. Hlavne sa neobmedzuj na SK eshopy, k nam sa dovaza zlomok produkcie. Mnohe modely urcene iba pre Japonsko stoja za hriech (a s tym spojene trosku narocnejsie obstaranie). Tritium je tiez funky vec (Traser, Luminox).. :)

  • Chlape ty mas u mna pivo ked ta stretnem! :D vdaka vdaka urcite sa pozriem.. pozeral som len na SK stranky, takze o zahranicnych nemam prehlad, pravda.. ake stranky by si mi teda odporucal? asi najskor nejake EU, aby som zbytocne nepreplatil clo ze?

  • Doplnim creationwatches.com a asi ultimatnu stranku na JDM (Japan Domestic Model) hodinky https://global.rakuten.com/en/ Len tu uz musis vediet co hladas, najlepsie konkretny model, je to taky japonsky amazon/aliexpress, zastresuju drobne obchody v Japonsku. DPH si zaplatis na 99%, ale ked si dobre vyberies, stoji to za to a takmer urcite neuvidis rovnake hodinky na nikom z okolia :) Akurat je tam problem so zarukou, malokedy je platna aj v EU. Pozarucny servis by vsak nemal byt problem.

  • Pridávam sa k nápadu vybrať zo značiek Seiko, Citizen prípadne Tissot. Radšej našetri ešte zopár peňazí a kúp automat. Tiež je podľa mňa chrono len na parádu. Mal som tri chronografy a reálne som to nepoužil. Dizajnovo je to zaujímavé, uznávam, ale inak vyhodené prachy za blbinu, ak je to Quartz.

    Tissot

  • Kolego Miro, quartz bych rozhodně neoznačil slovem ,,blbina". To už by na trhu dávno nebyl. Sám jsem milovníkem mechaniky, ale i k ní se mnohdy musí dospět a obětovat některé výhody quartzu pro krásu a pocit z mechanik.

    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1

  • Kolego Miro, quartz bych rozhodně neoznačil slovem .....blbě čtu a pak i odpovídám

    Omlouvám se Ti Miro, nestihl jsem už edit a před tím jsem špatně přečetl tvůj příspěvek a tím i otočil jeho smysl. S tím co jsi napsal, naopak plně souhlasím, také jsem raději nepoužíval u baterkáčů chrono.

    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1

  • Watchesfun, v pohode, ja tiež súhlasím s tebou ze k mechanike sa "mnohdy musí dospět." Sám som sa začal serióznejšie zaoberať hodinkami asi pred rokom. Samozrejme mám teraz na predaj doma rôzne hodinky ktoré už pre mňa nemajú význam.

    Tissot

  • V jeden požehnaný deň,

    keď už toho budeš hoden,

    začneš sa mať rád

    a na ruku dáš automat.

    Staneš sa hodinkomaniakom,

    ale lepšie než sedliakom...

  • Nechápem, prečo do najkrajších pätiek nevie Seiko strčiť aspoň 4R36., prečo tam furt strká tie sprosté eská. Jedna z mála výnimiek sú tie , čo má watchesfan...:mrgreen:

  • Seiko päť je klasika,

    okrášli sa ti ruka.

    Päťka je na jednotku,

    môžeš mi veriť - bratku.

    Spokojný s výberom,

    osláviš to likérom.

  • Tyhle modrásky mě bavily, asi je chci znova, vlastně všechny chci znova

    Tieto su fakt cool.

    je: Prim: cal. 68, CHR. WARD C9 5 Day Small Second: SH21, NOMOS Club Date: DUW 4101

    bolo: Aviator mechanical A-3105-6975647: Poljot 3105, Steinhart Marine Chronometer II arabic: Unitas 6498, STEINHART Military 42, Davosa Ternos Ceramic, Junkers Spitzbergen F13 6110-5: Poljot 3133

  • Ľudia ja to asi mám.. Dal som na vaše rady a dal som tomu všetkému aj trochu času.. Shopy doplnili zásoby a všimol som si v skutku zaujímavý model, konkrétne Festina Automatic : https://www.timestore.sk/Znacka/Festina…Automatic-44876

    Žeby som konečne natrafil na niečo, do čoho by sa oplatilo investovať? Čo vy na to?

    Ó svätá prostota...Nuž, zaujali ma hlavne slová "dal som na vaše rady"....:]

  • Páči sa mi vaša nedeľná chvíľka poézie.. neriešil som tie hodinky celých 11 strán ktoré ma tento príspevok, prišli iné záležitosti ktoré som musel riešiť a hodinky som odložil.. teraz som sa ku ním po dlhom čase vrátil a preto sa pýtam na vás názor keďže sa v nich vyznáte viac ako nejaký amatér.. to je všetko


    Odoslané z môjho iPhone cez Tapatalk