Manufacture Royale 1770 Micromegas Revolution

  • Micromegas nie je len jedným z filozofických diel francúzskeho spisovateľa Voltaira, ale najnovšie tiež poklona jeho dôležitosti. Životu obra a trpaslíka zo Saturnu cestujúcich vesmírom za poznaním bola venovaná dvojica lietajúcich tourbillonov. Zatiaľ čo ľavý pracuje na 4 Hz frekvencii a otočí sa okolo svojej osi raz za 6 sekúnd, pravý je desať-krát pomalejší a s 3 Hz frekvenciou mu to zaberie celú minútu. V architektúre originálne navrhnutého kalibru MR08 sú obidva tourbillony priamo poháňané jediným kalibrom. Ten získava energiu rotorom, ktorý žiada o pozornosť z čelnej strany stroja. Po jeho boku je potom viditeľný číselník zobrazujúci hodiny a skeletovaný minútový disk s modro vyznačenou stupnicou. S tým odtieňom skvelo ladí aj kremíkové kolo a kotva rovnako ako do vysokého lesku leštená dýkovitá ručička. 1770 Micromegas Revolution bude k dostaniu nielen v púzdre z titánu, ale taktiež z ružového 18kt zlata. V oboch prípadoch na ručne šitom remienku z aligátora.

    Ref.: 1770MR45.10.B

    Veľkosť púzdra: 45 mm

    Materiál púzdra: titán/18 kt zlato

    Vodotesnosť: 30 m

    Cena: 120.000 EUR


    Manufacture-Royale-Micromegas-Revolution-4.jpgManufacture-Royale-Micromegas-Revolution-3.jpegManufacture-Royale-1770-Micromegas-Revolution-3.jpg

  • Takéto kúsky sú skvelou ukážkou hodinárskejo umenia. Avšak, odčítanie času sa stáva problémom podľa mňa.

  • Keď sa na ten krásny výtvor pozriem očami technika, moje srdce jasá vo vytržení nad dokonalým technickým riešením. No - sú to ešte hodinky?

  • No podľa mňa skôr 12:30 tam je na pravej strane taká šípka ako hrot a ten asi ukazuje minúty. Teda aspoň si myslím a všimol som si to až teraz.

  • Tú šípku som si všimol, no bral som ju ako súčasť mostíka, či čoho, je tam taká spleť všetkého možného aj nemožného, až by som to rád videl fungovať naživo. A pravdaže som vyššie nedopísal, že vlastne neviem, koľko je hodín, reku budem tu za blba. A holt, poznání......:]:]:]