FABERGÉ VISIONNAIRE DTZ

  • Dlho sme tu nemali predstavovací článok tohoto typu. Rád to napravím a možno sa táto skoro tradícia opäť vráti medzi nás.


    faberge.jpg

    Táto značka ktorá nie je možno až tak známa sa len nedávno doslova zdvihla s popola. Bolo tomu v novembri roka 2016 počas slávnostného vyhlasovania cien GPHG 2016. Značka vyhrala ocenie najlepšie cestovateľské hodinky roka, čo bolo určite najvydarenejším symbolom návratu na hodinársku scénu. Aby som ale dlho nenaťahoval tak modelom ktorý si vyslúžil prvú ceu v kategórii Travel Time Watch je model Fabergé Visionnaire DTZ (Double Trave Zone). Písať detailnejšie informácie o spoločnosti nebudem Vrhnime sa teda rovno na spomínaný model.

    Časomer sa vyznačuje okrúhlym púzdrom z 18-karátového zlata a titánu o priemere 43mm. Zatiaľ čo púzdro pôsobí jednoducho až obyčajne, ciferník je zložitejší už na prvý pohľad. V strede tvorí dominantu kupola ktorá patrí druhému časovému pásmu. Okolo nej sa nachádza zafírový priehľadný prstenec na ktorom sú aplikované arabské číslice. Prekvapivo sa pod týmto okružím schováva rotor.

    Časomer poháňa mechanizmus AGH 6924 ktorý majú na svedomí ženevský špecialisti na komplikácie Agenhor. Originálnym riešením je koncepcia komplikácie druhého časového pásma so skáčucimi hodinami. Ručička esenciálnej cestovateľskej funkcie krúži po 24-hodinovej stupnici, čím odpadla potreba zabudovania indikátora dňa a noci. Zobrazenie miestneho času má v správe konvenčná ručička; domácu časovú zónu obhospodaruje číselný ukazovateľ umiestnený uprostred centrálnej kupoly.Obsluha druhého časového pásma prebieha cez dostatočne rozmerné bočné tlačidlo na pozícii desiatej hodiny. Podobne ako je ergonomicky dotiahnuté dôsledné oddelenie indikátora domáceho (vzdialeného) času od zvyšku ciferníka, tak bola inžiniermi venovaná pozornosť manipulácii s ním.

    Opísať komplikovanosť tohoto mechanizmu je dosť náročné preto som si dovolil zacitovať. Pre bližšie informácie odporúčam navštíviť stránky výrobcu :) Na záver sa už len pokochajme obrázkami a cenou ktorá je presne 33 591€



    faberge_visionnaire_dtz_rose_gold.jpg__760x0_q75_crop-scale_subsampling-2_upscale-false.jpg

    0021757_425.jpeg

    External Content youtu.be
    Content embedded from external sources will not be displayed without your consent.
    Through the activation of external content, you agree that personal data may be transferred to third party platforms. We have provided more information on this in our privacy policy.

    ZDROJ: HODINARSKYMAGAZIN