ahojte, k tej vodotesnosti, moje prve hodinky casio twincept...wr50 , hodinky som bezne pouzival v bazene pri plavani, obcasne potopenie, tlacitkovanie, svietenie... Vsetko v pohode, pouzil taktiez v saune ako aj termalnej vode cca 38°c... Ziaden problem sa nevyskytol, maju asi 20rokov, dva krat menil baterku, samozrejme prva vymena bola po vybiti s odstupom par rokov, uz ich nenosim ale su fajn a stale idu :amen:

Vodotesnosť hodiniek
-
-
Azno , tema vodotesnosti ma už zaujimala pred 50 timi rokmi . Mal som znameho hodinara pan Lacko Czasny z ul. Červenej Armady v BA , a v tej dobe toho bolo malo vodotesne. Prve prišli Certiny 20At , neskor aj Rolexi 10 At . Tie Certiny všetky mam dodnes a funguju ....
-
Azno , tema vodotesnosti ma už zaujimala pred 50 timi rokmi . Mal som znameho hodinara pan Lacko Czasny z ul. Červenej Armady v BA , a v tej dobe toho bolo malo vodotesne. Prve prišli Certiny 20At , neskor aj Rolexi 10 At . Tie Certiny všetky mam dodnes a funguju ....
Ano aj ja som chodil do mora pred 45 rokmi s 30 m WR , Seikami Calculator a vydržali asi r. 1975 z Tuzexu !! dnes by som do nerobil
-
Moje prve vážne 200 WR stovky boli Cetrnina DS Tryonyx , a už potom zopár Tag Heuerov 200WR - všetky mam dodnes a funguju OK
-
Ano aj ja som chodil do mora pred 45 rokmi s 30 m WR , Seikami Calculator a vydržali asi r. 1975 z Tuzexu !! dnes by som do nerobil
No ak si nebol hlbšie ako 30 metrov, tak OK
-
Já si ze svých zkušeností myslím, že chodit do moře se dá i s hodinkama bez WR.
Ale jen po kolena, aby na ně nenacákalo.
-
Ale jen po kolena, aby na ně nenacákalo.
no zázrak ✌️ vitaj 💐 už si všetko preliezol
-
Po par ročnej pauze som vytiahol 43 rokou staré CERTINY potapačske , dal vymeniť baterku a problém / idú dobre ale/ nie sú vodotesne , a výmena zadnej gumičky nestačilo - asi korunka prepušta ..., oprava min 150.- e a viac ..., tak ich nosim len do sucha ....