Nový Steinhart chronograf 2016

  • V utorok, 4.10.2016 uviedol Steinhart do obehu nový chronograf . Pomenoval ho OCEAN ONE Vintage chronograf. Použil strojček ETA 2824-2, s nastaveným DD 2020, korunka a tlačidlá sú šraubovacie. Veľkosť púzdra normál 42 mm, ale nástavec DD hodinkám doprial hrúbku 18 (!) mm, čo sas mi vidí celkom dosť. Na oceľovom ťahu je oceľové púzdro s pevnou čiernou lunetou a tachometrom, ciferník je čierny, subciferníky usporiadané na Mikimausa, sú bielej farby, ručičky a to všetky sú sivé, veľké sú poriahnuté superlumi s farbou "staré rádium". Vnútotné minútové a sekundové okružie je červenej farby. Umiestnenie korunky a tlačidiel je klasicky mimostredné, čo sa často stáva pri použití nástavcov typu DD a pod. Prakticky po celý rok si šetrím na to, že Steinhart vybehne na 15. výročie s nejakou peknou limitkou a nakoniec prišlo toto. Prezrite si teda nový model na Steinhartovom portáli a povedzte svoj názor. Osobne nie som presvedčený, že práve tento model bol tým, čo u Steinharta súrne chýbalo, ale viac makovíc....

  • Proč si nepřihodil obrázky?
    Přerostlý Daytony jak už je u štajnů zvykem, ale celkem ok, ta vejška je asi i s tim vyšpulenym sklem.

    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1

  • Je mi to ľúto, ale nie som na obrázky vybavený. Mobil mám iba taký obyčajný a foťák, žiaľ , nevlastním. Skúste si to pozrieť priamo pri prameni, ospravedlňujem sa za to.

  • Pokúsim sa vložiť nej brázky, no neviem, či sa mi to podarí, nemám skúsenosti.

  • Nerozumiem tomu. Steinhart uz urobil par vlastnych veci a boli to pekne veci - Apollony, Tritony, aj Racetimery s prizmurenim oka, pilotky su tiez v pohode. Nerozumiem, preco neupusti od toho kopcenia? Viem, ze je tazke nieco nove vymysliet. Ale takto natvrdo? Zeby chcec tymto sposobom vzdat poctu ikonickym hodinkam? Potom nerozumiem tomu nazvu, toto nema nic spolocne s potapkami.
    A to mam Steiny rad, mal som ich a su to kvalitne hodinky za rozumnu cenu.

  • Asi udělali ze závodů sportovních vozů závody sportovních motorových člunů, mně se to líbí, ale nemám rád tak moc vystrčený skla spojený s takovou výškou, to si přímo říká o pořádnej řachanec o futro a to pak může být safír jaký chce.
    Ten název měli rozhodně změnit, ale jinak do komba s divers Oceanama jedničkama bych je bral.

    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1

  • Tak za mňa tiež NIE, tie indexy subcifrov a font ma teda odrovnali.
    No na predlohu sa teda ani za máčik nechytajú :)

    No já nevim, zdá se mi, že to maj vychytaný až dost, mrkni sám:

    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1

  • Áno majú, skôr som to myslel tak, že je to CtrlC - CtrlV... až na to, že originál je Rolex,
    čakal by som skôr aspoň akú - takú, nejakú, iniciatívu, zmenu, proste nejaký nápad, ako zabodovať aj keď je to copy

  • Uvidíme až budou nějaký wrist fotky, nebo až je budou mít v regále, mně se docela líběj i když přiznávám, že ty subcifry byly pro mne v prvních momentech trochu šok, ale už jsem si celkem zvykl. Ale ta velikost...ta velikost.

    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1

  • To musí byť brutálne nepohodlné. Vysoké ako prasa a o ergonómii puzdier od Steinhartu si už dávno nerobím ilúzie. Kombinácia ako z hororu :) Pre porovnanie, moje Tudor Heritage s kalibrom ETA 2892-A2 a s chrono nadstavbou Dubois Depraz 2054 majú na výšku 13mm.

    K dizajnu nie je čo dodať, proste Rolex.

  • Odomňa majú za tento počin veľký palec dole, som rád, že tu nie som jediný s týmto názorom, kopírovať Submariner, to ešte beriem (aj keby som si ich nekúpil) keďže je to taký generický dizajn, ku ktorému prispeli aj iné firmy, ale vyslovene vykradnúť takúto legendu, to je moc a už som definitívne Steinhart hater, čo je škoda, lebo okolo roku 2014 išli s uvedením Ocean Two a Triton dobrým smerom.

    Omega Speedmaster Professional Moonwatch 311.30.42.30.01.006 | Omega Seamaster 300m Co-axial chronometer 212.30.41.20.01.003 | Tag Heuer Aquaracer Calibre 5 WAY211A.FT6068 | Seiko SKX009K2 | Citizen Eco-drive BY0000-05E

    Ω Spartanova zbierka

    YouTube: Spartan's watch reviews

    INSTAGRAM: @spartans_watches